Obchodzimy 3. urodziny forum! Limitowana odznaka, możliwość stworzenia własnej oraz urodzinowy jackpot.
12 listopada 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 października.
1 października 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 września.
1 września 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 sierpnia.
1 sierpnia 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 lipca.
1 lipca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 czerwca. Ponadto w nowej aktualizacji znajdziecie informacje dotyczące zapisów na EVENT.
1 czerwca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 maja.
1 maja 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 kwietnia.
1 kwietnia 2024
Pojawiła się nowa aktualizacja! Zmiany przy tworzeniu postaci, lista NPC, usprawnione oddechy i inne.
14 marca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 marca.
1 marca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 lutego.
1 lutego 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 stycznia.
1 stycznia 2024
Ostatni dzień naszego kalendarza adwentowego. Jest to również okazja, aby zdobyć odznakę!
24 grudnia 2023
Pojawiła się nowa aktualizacja! Nowy wpis do fabuły, wyjaśnienia w mechanice oraz zwiększone grono MG.
10 grudnia 2023
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 grudnia. Pojawił się także kalendarz adwentowy.
1 grudnia 2023
Najnowsza Aktualizacja już dostępna! Przebudowa forum i nowości.
12 listopada 2023
Najnowsza Aktualizacja już dostępna! Zakończenie Halloween 2023 oraz o tym co dalej z Forum.
7 listopada 2023
Nabór na Mistrzów Gry!
5 listopada 2023
Ruszył Event Halloweenowy!
22 października 2023
Aktualizacja Fabuły!
25 listopada 2023
Festyn Washi!
8 kwietnia 2023
Nowa aktualizacja, ruszyły także rzuty na ocalonych i zabitych.
1 marca 2023
Nowa aktualizacja. Zmiany w funkcjonowaniu oddechów i zmysłów, więcej o mieczach nichirin i inne.
4 lutego 2023
Nowa aktualizacja.
21 stycznia 2023
Nowa aktualizacja. Poszukiwanie śnieżynek, więcej slotów fabularnych, zakończenie rozliczeń i inne!
24 grudnia 2022
Nadchodzące wydarzenia!
6 grudnia 2022
Forum w przebudowie.
13 listopada 2022
Nowa aktualizacja.
16 września 2022
Pojawił się temat z propozycjami.
12 września 2022
Nowa aktualizacja. Zakończenie eventu, zmiany w administracji i inne.
12 września 2022
Nowa aktualizacja.
17 sierpnia 2022
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 lipca. Ponadto oficjalnie rozpoczął się event.
1 lipca 2022
Ruszyły zapisy na event!
11 czerwca 2022
Nowa aktualizacja! A w niej, między innymi, nowe odznaki i formy zdobywania punktów.
12 maja 2022
Zmiana w administracji forum!
26 kwietnia 2022
Na forum pojawił się minievent! Szukaj wielkanocnych jajek i znajdź nagrody!
17 kwietnia 2022
Aktualizacja. Ingerencje, HD, listy gończe i zawody dla grupy Humans.
28 lutego 2022
Aktualizacja. Witamy nowych Mistrzów Gry!
20 lutego 2022
Aktualizacja dotycząca marechi i nabór na Mistrzów Gry!
14 lutego 2022
Pojawiła się nowa aktualizacja.
13 lutego 2022
Ankieta dot. nawigacji i rozmieszczenia działów.
10 lutego 2022
Aktualizacja tematu dot. śmierci postaci.
8 lutego 2022
Ruszył minievent dla grupy Humans!
17 stycznia 2022
Zmianie uległ temat rany, leczenie i rekonwalescencja, a dokładniej czwarty punkt dot. regeneracji demonów.
11 stycznia 2022
Pojawiła się kolejna aktualizacja, z której dowiedzieć się można o nowych rzeczach, jakie pojawią się na forum, a także przedstawieni zostali nowi MG!
10 stycznia 2022
Informacje dotyczące minieventu! Szukaj śnieżynek i każdego dnia zdobądź PO!
23 grudnia 2021
Wpadła nowa aktualizacja, z której możecie dowiedzieć się więcej na temat możliwości prowadzenia większej ilości wątków fabularnych!
3 grudnia 2021
Na forum pojawiła się nowa aktualizacja dotycząca kruków kasugai, filarów i PO!
28 listopada 2021
Na forum pojawiła się nowa aktualizacja dotycząca PO!
15 listopada 2021
Zapisy na event! Przekonaj się razem z nami, że Wszystkie drogi prowadzą do Edo.
14 listopada 2021
Aktualizacja! Dowiedz się o zmianach na forum oraz o dodatkowej możliwości zebrania PO!
13 listopada 2021
Otwarcie forum.
12 listopada 2021
Latest topics
[ Zabójcy 1 ] - Świeża KrewDzisiaj o 9:03 pmSekomura
Dōgo OnsenDzisiaj o 9:03 pmSōsetsu
Jindai-jiDzisiaj o 6:11 pmSeiyushi
Izakaya we wsi pod NagojąWczoraj o 11:49 pmSōsetsu
ZamówieniaSro Lis 20, 2024 10:31 pmOda Seiji
Z Tsurugi do pobliskiej wsiSro Lis 20, 2024 7:29 pmSōsetsu
Lipcowa WisteriaSro Lis 20, 2024 5:02 pmTokage Jin
DōtonboriSro Lis 20, 2024 12:25 pmAdmin
Shinrin-yokuSro Lis 20, 2024 12:25 pmAdmin

Iwakura
+5
Arara Tsunekichi
Kirei
Kurayami Saiyuri
Moriko
Admin
9 posters
PUNKTÓW
Nishiōji Mori
tsuchinoto

https://hashira.forumpolish.com/t42-nishioji-mori#46https://hashira.forumpolish.com/t1816-informator#22988https://hashira.forumpolish.com/t214-chronologia#24563https://hashira.forumpolish.com/t216-relacje#300
Objęta przez mężczyznę wtuliła się w niego trochę bardziej (przy okazji zauważając, że w międzyczasie trochę urósł!), czerpiąc z faktu, że tym razem otaczały ją te bezpieczne ramiona; nie demona, nie mordercy lub innego psychopaty, a chyba najbardziej szczerej i dobrej osoby, jaką poznała jako członek Korpusu Zabójców. Gest ten jednak zamiast ją uspokoić, to doprowadził do jeszcze większego płaczu — ogarnął ją straszny wstyd zarówno przez to, że to jej mąż został demonem i ich wszystkich zdradził, ale też przez to, że Kirei musiał ją oglądać w takim stanie. Nie lubiła okazywać słabości, a tutaj czuła się, jakby podała mu zwój z wypisaną każdą jedną z nich.
Zanim znów stała się zdolna do mówienia, upłynęło chwilę czasu. Kiedy rozmówca zaoferował przejście się pod kamień, Mori sięgnęła po swoje upuszczone nichirin i wepchnęła je w jego ręce. Nie ufała sobie, a atak na Rybaka przez kolejne halucynacje byłby już dla niej chyba gwoździem do trumny.
Oparła się plecami o skałę, kolana podciągając pod brodę i otaczając nogi ramionami. Policzkiem oparła się o nie tak, by twarzą być skierowaną do kolegi.
Hayato zginął — odparła, wracając do wcześniejszych pytań. — Niestety, Sendo... czy raczej teraz Kaito, trzyma się z Piątą Kizuki. Tą wielką. Urwała Saiyuri rękę tak, jakby to było skrzydełko muchy. — Przerwała, aby pociągnąć nosem i kolejną łzę wytrzeć nadgarstkiem. — Kama też był marechi. Wydaje mi się, że Tora pomaga Sendo urosnąć w siłę, więc pewnie dała mu go opierdolić. Myślę, że przez to tak szybko się rozwinął.
Westchnęła cicho, następnie sięgając do nadgarstka Kireia, aby pociągnąć go w dół. Chciała, żeby obok niej usiadł.
Nie zabrałam cię ze sobą, bo były podejrzenia, że on tam może być, a nie byłam wtedy pewna, ile osób chcę uświadomić o naszej relacji. Myślałam z resztą na początku, że jadę tam tylko z Ayumu, a jednak były jeszcze trzy osoby — "wyjaśniła". Tak samo jak wcześniej, wciąż podchodziła do tej historii ostrożnie, z myślą, że pełną prawdą podzieli się dopiero, kiedy uda jej się mężczyznę zrekrutować do grupy. Mogła rozpowiadać swoje tajemnice, ale te o całej grupie czuła się w obowiązku do pilnowania.
Myślę, że pomogę ci go zabić.
Oczywiście, że chcę — odparła ze stanowczością w głosie. Z tym, że świetnie zdawała sobie sprawę, że w praktyce ta pewność nie była aż tak mocna. Podczas walki u Minamoto zawahała się wielokrotnie, nie wspominając już o chęci pozwolenia Hottcie uciec. Gdyby to tylko od niej zależało... — Jest zagrożeniem dla nas i innych tak samo jak reszta demonów. Z resztą, nawet już nie jest moim mężem. Kaito, psiamać. — Wzruszyła ramionami, próbując upozorować dalej obojętność wobec tej sytuacji. Płakała za Sendo i tym, że został demonem, ale na towarzysza Tory miała już czekać jedynie śmierć. — Teraz się rozstaliśmy.
Jeżeli Rybak usiadł obok niej, wciąż nie wypuściła jego ręki z uścisku, jakby w obawie, że nagle wstanie i ucieknie. A ona szykowała się na poruszenie kolejnego tematu. Propozycji.
Przyłączyłam się do grupy "bardziej zdeterminowanych" Zabójców. Chcemy działać, może nawet za cenę uznania za fundamentalistów w oczach pozostałych — wyszeptała, uważnie przyglądając się rozmówcy. — Chciałabym, żebyś też do nas dołączył. Potrzebujemy zaufanych ludzi. — Dłoń Mori zsunęła się z nadgarstka burakumina na tę jego; w geście pokrzepiającym, a jednocześnie sugerującym, że w jej oczach właśnie takim zaufanym był. — Oni też chcą zabić Kaito, a ja muszę być tą, która odetnie mu łeb.

Everything I long for is always just too farEverything I hope for never comes to beEverything I bleed for burns a scar on meEverything I fight for leaves a bitter tasteEverything I cry for laughs into my faceEverything I scream for barely knows my nameEverything I'd die for will die just the same
In here with me
Nishiōji Mori
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 McjUsvQ
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
I've dragged these bones across the floor,
My body resembles a broken home.
Touched by the light, deceived by a dream,
I walk in the shadows just to be seen.
Zawód :
zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 BYje43e
Wzrost :
162
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
B
Punkty :
142
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
gracz zarejestrowany w ciągu pierwszych dwóch tygodni
przełamanie lodów
użytkownik napisał pierwszego posta fabularnego
zbawca
zabójca wylosował ponad 20 ocalonych
pogromca
zabicie pierwszego demona
stalowe płuca
opanowanie oddechu na poziomie B
rosnę
postać wspięła się w hierarchii
niezłomny
napisanie stu postów fabularnych
first blood
gracz wziął udział w sesji pvp
łowca okazji
gracz dokonał zakupu przedmiotu ze sklepiku mg
wszystkie drogi prowadzą do Edo
wzięcie udziału w evencie "wszystkie drogi prowadzą do Edo"
legenda o Złotym Dziecku
wzięcie udziału w evencie "legenda o Złotym Dziecku"
halloween 2022
wzięcie udziału w evencie halloweenowym
gang fajniaków
gracz zarejestrowany w 2021 r.
ROK TYGRYSA
pierwsze urodziny forum! (2022)
speedrun
zyskaj maksymalną liczbę punktów za treningi
sława mnie wyprzedza
postać pojawia się na liście gończym
screw it
podczas wydarzenia z mg wykonaj akcję, która zakończyła się niepowodzeniem
ikigai
wzięcie udziału w evencie "ikigai"
fanatyk oddychania
stworzenie własnego oddechu
pimp my ride
stwórz coś w swoim warsztacie
festyn washi 2023
wzięcie udziału w evencie wielkanocnym
halloween 2023
dom gryfa
wrzucenie słodyczy do kociołka jako uczeń z domu gryfa (halloween 2023)
kalendarz adwentowy 2023
wzięcie udziału w evencie zimowym
ROK KRÓLIKA
drugie urodziny forum! (2023)
włóczykij
fabularne odegranie podróży
test your might
postać odbyła sparing przy użyciu kostek
mistrz gry
użytkownik pełni funkcję mg
loading - 25%
25 tys. postów na road to hashira!
ROK SMOKA
trzecie urodziny forum! (2024)
PUNKTÓW
Kirei
obake

https://hashira.forumpolish.com/t176-ryoshi-kireihttps://hashira.forumpolish.com/t185-ryoshi-kirei-wiphttps://hashira.forumpolish.com/t202-kirei#279https://hashira.forumpolish.com/t203-kirei#280
     Przejął od niej broń, choć nie był pewien dlaczego. Była dla niej ciężarem? Bała się ją dzierżyć? W każdym razie odłożył młot obok siebie, tak by łańcuch mieć pod ręką. Kirei kolekcjoner broni, od cudzych mieczy po cuda których nie potrafił używać. Ale nie kawał żelastwa był w tej chwili ważny, tylko Mori i jej kiepski stan. Im dłużej mówiła, tym mniej się dziwił, że sytuacja wymknęła się spod kontroli. Śmierć Hayato była tragiczna, rana Saiyuri traumatyzująca, ale...
     Kizuki? I to piąta? Zagwizdał i pokręcił głową. W co oni się tam wjebali?
     Ledwo dwa z księżyców zginęły w Yonezawie, a na horyzoncie rysowało się już nowe zagrożenie. Sendo, Kaito, czy jakkolwiek się teraz zwał. Czy ta spirala kiedykolwiek przestanie się nakręcać? Nie mieli tylu filarów - demony mogły zgnieść ich liczbą. Chyba, że to zabójcy zaczną działać pierwsi...
     — To i tak cud, że żyjecie. Wy i Saiyuri... — jakby nie patrzeć, walka z Kizuki nie była czymś powszednim — Poznaliście ich moce, to może bardzo ułatwić walkę przy kolejnym spotkaniu. Trzeba przygotować się i zaatakować zanim stanie się jeszcze silniejszy. — jeśli jedna z kizuki tak wspiera rozwój Kaito to warto chyba ukrócić jej plan u samego źródła? Nie będzie to oczywiście łatwe, ale korpus nie mógł sobie tego tak po prostu odpuścić. Zresztą, dla Mori to teraz sprawa osobista. A Rybak nie chciał jej z tym zostawiać.
     — Jak rozumiem, tamci zabójcy co poszli z tobą - dalej chcą go dopaść? — wolał upewnić się, że do walki z kimś tak silnym nie ruszą we dwójkę (czy trójkę, licząc Ayumu). Podejrzewał, że do grupy ratunkowej nie wybrano słabych osób, a skoro piątka razem nie podołała, to czeka ich naprawdę ciężka przeprawa.
     Cieszył się też z tego, że Mori zdawała się uspokajać gdy skupiała się na szczegółach. Może odcinała się w ten sposób od innych uczuć i tego zagubienia malującego się na jej twarzy jeszcze chwilę temu. Sam nie wiedział, czy wolał ją buzującą gniewem i skoncentrowaną na kolejnych krokach, czy bardziej ludzką, hartowaną w ogniu odrobinę za długo. Zgodnie z jej niemą prośbą usiadł obok, opierając się o głaz.
     Bardziej zdeterminowanych? Fundamentalistów? Milczał dłuższą chwilę, zastanawiając się nad tym, co właśnie usłyszał. Las wokół nich żył własnym rytmem, pełnym nocnej muzyki polowania i ucieczki, koła życia i śmierci. Gdzie w tym wszystkim był on? Kiedy jemu pisane było zabijać, a kiedy zostać zabitym? Żył jeszcze.
     — Mistrz przekazał nad oddech słońca. Przynajmniej spróbował. — mówił cicho i powoli, ważąc każde słowo — Całe długie życie poświęcił tej walce. Osiągnął wiele, a na pewno wielu wciągnął w tę wojnę... — pokręcił głową na boki i zaśmiał się lekko — Miałem dwanaście lat. Dwanaście lat gdy poszedłem za Nobu. Mija siódmy rok jak tu jestem i nie widziałem do tej pory żadnego sukcesu nie okupionego krwią. Naszą krwią. — głos mu tężał z każdym słowem — Iemitsu chciał dobrze. A teraz nie żyje. — zatrzymał się na moment i wypuścił ciężko powietrze — Może to czas by spróbować innych metod... — spojrzał na nią — Zgadzam się.
     Może w tej chwili przypieczętował swój los. Może też zaważył o zwycięstwie nad demonami. Nie miał pojęcia, ale nie chciał sobie nigdy więcej wypominać, że zrobił za mało.

Iwakura - Page 3 TeLGfiX

Propaganda Demonów:
Kirei
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
nietykalni
Cytat :
Wilki wyją ciemną nocą.
Zawód :
Zabójca Demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZGXbFc0
Wzrost :
168
Siła :
C
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
C
Hart Ducha :
C
Punkty :
0
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
łowca okazji
włóczykij
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
niezłomny
sława mnie wyprzedza
ikigai
festyn washi 2023
PUNKTÓW
Nishiōji Mori
tsuchinoto

https://hashira.forumpolish.com/t42-nishioji-mori#46https://hashira.forumpolish.com/t1816-informator#22988https://hashira.forumpolish.com/t214-chronologia#24563https://hashira.forumpolish.com/t216-relacje#300
Zgodziła się z mężczyzną, a na znak tego przytaknęła z widoczną determinacją. Może rzeczywiście nie wszystko jeszcze było dla nich stracone, może z czasem będą w stanie tę porażkę przekuć w zwycięstwo dzięki uzyskanym informacjom? W tym momencie trudno było to sobie wyobrazić, znając skutki wyprawy do Nagoi. Musieli jednak działać szybko, aby nie pozwolić Kaito urosnąć więcej w siłę. Znali już jego umiejętności, dlatego dobry plan i element zaskoczenia powinien zagwarantować im sukces.
Przynajmniej o ile dorwą go samego.
Jak rozumiem, tamci zabójcy co poszli z tobą - dalej chcą go dopaść?
Chcą — westchnęła. — Ale, paradoksalnie, im nas jest więcej tym wcale nie lepiej. Ma cztery ręce i za każdym klaśnięciem zamienia się z kimś miejscami. W ten sposób mnie dorwał. — Z bólem popatrzyła na swoje zabandażowane przedramiona. Miała dużo szczęścia, że nichirin towarzyszek nie odcięło jej rąk.
Kiedy Kirei zaczął opowiadać o treningu z Mistrzem, Mori uniosła głowę, chcąc lepiej słyszeć. Ludzie, których przypadkiem podsłuchała rzeczywiście wspominali coś o oddechu słońca, jednak dopiero w tym momencie mogła poznać rzeczywisty przebieg wydarzeń. Czuła niedosyt, kiedy rozmówca zmienił temat ale nie przerywała mu wypowiedzi.
Zgadzam się.
Kącik ust Nishiōji drgnął w słabym uśmiechu; natychmiastowo poczuła, jak część ciężaru spadła z jej serca. Na jeszcze jedną, krótką chwilę objęła rozmówcę. Bliskość zaufanych osób nie tylko ją motywowała, ale i pokrzepiała w momentach takich, jak ten. Dawał nadzieje nawet, gdy u Mori trudno było o jakikolwiek optymizm.
Czyli umiesz korzystać z Oddechu Słońca? Albo wiesz jak do tego dążyć? — Udało jej się przestać płakać, ale głos pozostawał dalej zachrypnięty od wcześniejszej histerii. Wyprostowała się, wracając do opierania plecami o głaz. — Wspaniale byłoby odnieść jakieś prawdziwe zwycięstwo. Takie, żeby poczuć, że wygraliśmy, może nawet w ten sposób zainspirować niektórych do rzeczywistego działania. Nawet, jeżeli coś nam się udaje, to ledwo albo przypadkiem. Może ten Oddech nam pomoże? Będziesz go rozwijał? Na jakim etapie jesteście?
Mori ożywiła się, ale na krótko. W ciągu kilkunastu sekund znowu spoważniała, a po jej twarzy nie było widać ekscytacji sprzed chwili.
Liderka naszej grupy korzysta z Oddechu Cienia i oferuje jego naukę. Ja zrezygnowałam, ale jeżeli ty będziesz zainteresowany... nie jestem dokładnie pewna, jak on działa, jednak robi wrażenie. Z walki z Torą wyszła praktycznie bez szwanku.
Odchyliła lekko głowę do tyłu, spoglądając w górę. Część wspomnień z siedziby Minamoto wydawała się odrealniona niczym sen. Rozmowa z Kaito, walka Kagi z Torą, ochrona uciekającej Yony...
Mori przełknęła ślinę nerwowo na myśl o tym ostatnim, a dokładniej o chwili, w której znów myliła swoich z wrogami.
Jest jeszcze coś, o czym musisz wiedzieć. I nie mówiłam jeszcze o tym nawet Ayumu — westchnęła, przygryzając mocno policzki od środka. — Czasem... czasem widzę demony tam, gdzie ich nie ma. Albo zamiast ludzi. Zdarzało mi się to raz na jakiś czas od powrotu z Kioto, myślałam, że to wiesz, zmęczenie albo coś... — Mówiła szeptem, ale słyszalnym dla Kireia. Nie miała już sił płakać, dlatego pomimo kolejnych zbierających się w niej emocji, nie uroniła kolejnych łez. Czuła się natomiast jak po zażyciu kapsułki pobudzającej; serce zdawało się bić szybciej niż to było w ogóle możliwe, a w chwilach, w których nic nie mówiła, szczękała zębami. Całe jej ciało drżało ze stresu, co chciała uspokoić ponownym skuleniem się w jak najmniejszy obiekt. — Trenowałam ostatnio z jednym Mizunoto, ale zamiast niego w pewnym momencie widziałam na zmianę kilka demonów. W tym tego z twoich okolic... To było tak realistyczne... — Położyła sobie dłoń na ustach w taki sposób, jakby próbowała powstrzymać się od zwymiotowania. — Myślałam, że to demon i zrobiłam mu to, co demonom — dodała w końcu bardzo ledwo słyszalnie. — On nie zniknął, Kirei. On nie zniknął, a ja uciekłam. Dopiero jak dotarłam tutaj to uświadomiłam sobie wszystko. Boję się, że zrobię krzywdę jeszcze komuś, czego z resztą byłam blisko. I... nie wiem, co robić. Nie chcę odchodzić z Korpusu; aktualnie bycie tutaj to jedyne, co daje mi poczucie, że robię cokolwiek pożytecznego. Ale boję się i tego, i tego, że ktoś się w końcu dowie. — Zwróciła się twarzą na rozmówcę. — Potrzebuję, żebyś mnie pilnował, gdy będziemy razem walczyć. A ja będę szukać jakiegoś sposobu, żeby się od tego uwolnić. Nie chcę się skończyć na kanoe. Tym bardziej, że chyba... chyba przez przypadek użyłam nowej techniki oddechu podczas walki z Sendo.

Everything I long for is always just too farEverything I hope for never comes to beEverything I bleed for burns a scar on meEverything I fight for leaves a bitter tasteEverything I cry for laughs into my faceEverything I scream for barely knows my nameEverything I'd die for will die just the same
In here with me
Nishiōji Mori
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 McjUsvQ
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Zawód :
zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 BYje43e
Wzrost :
162
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
B
Punkty :
142
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
niezłomny
first blood
łowca okazji
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
speedrun
sława mnie wyprzedza
screw it
ikigai
fanatyk oddychania
pimp my ride
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
włóczykij
test your might
mistrz gry
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kirei
obake

https://hashira.forumpolish.com/t176-ryoshi-kireihttps://hashira.forumpolish.com/t185-ryoshi-kirei-wiphttps://hashira.forumpolish.com/t202-kirei#279https://hashira.forumpolish.com/t203-kirei#280
     Słysząc o mocy którą władał Kaito nieco się zdziwił. Nie była to umiejętność tak spektakularna, jak te które widział u Haruto i innych demonów które spotkał. Ale w walce z grupą zabójców pozwoliła mu nie tylko ujść z życiem, ale i zadać im całkiem konkretne rany. No chyba, że Sendo tylko uciekał, a to Kizuki zrobiła za niego wszystko. Jednak sądząc po tonie Mori to jej były mąż nie bał się walki, siły też mu nie brakowało.
     — Rozumiem... — pokiwał głową i odłożył na później snucie planów jak obrócić silne strony Kaito przeciw niemu. Do konfrontacji z nim jeszcze długa droga, a Mori tej nocy sypała z siebie sekretami. Słuchał więc co jeszcze miała mu do powiedzenia jak na przyjaciela przystało. Zresztą układanie planów teraz, gdy nie znał jeszcze reszty grupy i ich zdolności nie miało żadnego sensu.
     Mało tego, sam nie wiedział nawet, czy umie używać oddechu słońca. Czuł, że będzie musiał w wolnej chwili złapać za miecz albo chociaż boken i przećwiczyć wszystkie te formy jeszcze kilka razy, by nie wytarły się w pamięci. W końcu po treningu działo się dużo równie ważnych, jak nie ważniejszych rzeczy. Bo co komu z legendarnego oddechu skoro nie byłoby kogo nim bronić.
     Westchnął cicho i odezwał się, powoli sadząc słowa.
     — To dobre pytanie. I prawda jest taka, że nie wiem. Nie wiem, czy komukolwiek się udało, chodzą różne plotki. — sam nie był pewien, czy ktoś z korpusu wyniósł z nauk Mistrza coś więcej, niż suchą wiedzę. Ale zgadzał się z nią w tej palącej potrzebie zwycięstwa. Jakiegokolwiek, choćby drobnego. Ale z pewnością nie za wszelką cenę. — Korpus musi coś osiągnąć. Zabić kogoś z Kizuki, wydrzeć z ich wpływu chociaż skrawek ziemi. Ale nie wiem, co planują w tej chwili Filarzy. — przywódcy milczeli, zajęci rozmową we własnym, wąskim gronie. — Mam tylko nadzieję, że wyznaczą nam cel. Podniosą z ruin. — dodał jeszcze z nadzieją, że na dniach sytuacja się wyjaśni. Gorzej chyba i tak być nie może. — Ja... Spróbuję go opanować. — O ile będę w stanie. Ale to już dodał w myślach. Wieść o jeszcze jednym oddechu w zasięgu ręki ucieszyła go jednocześnie budząc wątpliwości. Dlaczego nie słyszeli o nim wcześniej? Kim tak właściwie była ów Liderka? Domyślał się, że Mori nie mówi o tym celowo. Może z obawy o podsłuch, może dlatego, że nie mogła. W każdym razie nie naciskał.
     — Słońce i cień. — zaśmiał się cicho, krótko i bez życia — Zabawne, że idą ze sobą w parze. — jakby przyszło im żyć w sztuce jakiegoś poety czy innego artysty. A nie tym bagnie, w którym się taplają. — Może po tym wszystkim Korpus odrodzi się silniejszy? — zapytał, ale nie wymagał odpowiedzi. Było to raczej pobożne życzenie.
     Podobnie życzył sobie, żeby kolejne słowa Mori były tylko głupim żartem. Przyglądał się jej z troską gdy wyrzucała z siebie najgłębiej chowany sekret. Jedna dłoń zaciskała się na łańcuchu, a druga pokrzepiająco leżała na barku Nishioji. To o czym opowiadała nie było przeciwnikiem którego wystarczyło dekapitować i pójść dalej. Problem leżał głęboko w Mori. Ale dopóki jest świadoma tego, co się z nią dzieje to mogli przecież zgłosić się do kogoś wyżej. Takeshi na pewno zrozumie potrzebę odosobnienia, może jakiś leków albo treningów medytacyjnych. Można jej pomóc.
     Myśli w jego głowie rozpędzały się w najlepsze, mknąc dalej, szukając innych dróg ratunku dla Mori.
     On nie zniknął.
     Wszystko zniknęło, pozostała tylko cisza i pustka, jak gdy po walce jeden z szermierzy padał martwy, a zwycięzca nie wiedział jeszcze, że to już koniec. Kirei zszarzał na twarzy, a jego ręka wpita do tej pory kurczowo w jej bark opadła, zsuwając się z Mori. Zabiła człowieka. Nie jakiegoś podłego handlarza ludźmi który na cudzej krzywdzie czerpał korzyści. Nie fanatyka stojącego po stronie Muzana. Jednego z zabójców. Takiego jak ona. Takiego jak on. W dupie miał teraz to, co powiedziała na koniec. Może nawet tego nie usłyszał. Podniósł się na równe nogi, a łańcuch zabrzęczał o młot i zawisł w powietrzu. Przez krótki moment jeszcze raz przemyślał sytuację. On był w lepszej kondycji. Psychicznej i fizycznej. Lepszej, choć równie bliskiej pęknięcia. Zaufała mu. On jej też. Ratowała go, a on ją. Ona zabiła człowieka, a on miał jej pilnować?
     — Mori... — szepnął cicho — Jak ty to sobie wyobrażasz? — zapytał ją. Był śmiertelnie poważny. — Masz omamy i zabiłaś kogoś... A ja mam cię pilnować?! — podniósł głos, ale zaraz cofnął się o krok i podniósł uspokajająco rękę. Nie chciał jej... Jej co? Zranić? Przestraszyć? Sprowokować?Nie wystarczy ci opiekun, niańka czy inne pilnujące cię bóstwo. Potrzebujesz pomocy specjalisty. — on potrafił tylko kroić mieczem, a nie leczyć zaburzenia — Może któryś medyk albo zielarz miał już z czymś takim styczność? — wielu ludzi potrafiło się załamać po starciu z demonami czy skutkiem ich działań. — Nie jesteś pierwszym lepszym zabójcą. Jesteś silna, umiesz myśleć, ale jeśli choroba wprowadzi cię w błąd... Skąd będziesz wiedziała, że zabijesz Sendo, a nie mnie albo Ayumu? — potarł czoło czując narastający ból, kumulował się w okolicach skroni. — Bardzo, bardzo mi cię szkoda. — miał nadzieję, że nie odbierze tego źle. A nawet jeśli, trudno. Widział właśnie jak jej siła, pewność siebie i niezależność legły w gruzach. — Nie da się uciekać wiecznie przed konsekwencjami, wiesz o tym? — zabójstwo, jeśli jeszcze nie wyszło, to w końcu wyjdzie na jaw. A jeśli zrobi krzywdę jeszcze komuś? Co wtedy? Kto będzie odpowiedzialny? Ona? Czy on? Bo wiedział o jej stanie i nie zrobił wszystkiego, by zapobiec takim atakom?
      — Kurwa! — zamachnął się łańcuchem, wbijając młot w ziemię z dala od nich. Dlaczego to wszystko musiało być takie. Oklapł ciężko na ściółkę. Jeszcze przed chwilą cieszył się zaufaniem jakim go darzyła, ale teraz było niczym kotwica ciągnąca go w otchłań bez dna. Jak miał to wszystko udźwignąć?

Iwakura - Page 3 TeLGfiX

Propaganda Demonów:
Kirei
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
nietykalni
Cytat :
Wilki wyją ciemną nocą.
Zawód :
Zabójca Demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZGXbFc0
Wzrost :
168
Siła :
C
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
C
Hart Ducha :
C
Punkty :
0
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
łowca okazji
włóczykij
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
niezłomny
sława mnie wyprzedza
ikigai
festyn washi 2023
PUNKTÓW
Nishiōji Mori
tsuchinoto

Kirei, musisz — podsumowała słowa Rybaka o ambicjach dotyczących opanowania Oddechu Słońca. Chciała zobaczyć go jako jednego z najpotężniejszych Zabójców Demonów. A przy tym najbardziej niepozornych, biorąc pod uwagę jego aparycję. Zazdrościła mu tego łagodnego wyrazu twarzy; jej zdaniem wyglądał nawet bardziej szlachecko niż ona, biorąc pod uwagę blizny po walkach, trądziku i nos po przejściach.
Ręka, którą czuła na swoim barku nagle zsunęła się, od razu dając jej przewidzieć nastrój dalszego ciągu konwersacji.
Przyznanie się do małżeństwa z Sendo oraz zabójstwa Mizunoto wykończyło ją, a tak naprawdę nie była nawet połowiczną spowiedzią z czynów, które miała okazję popełnić w przeszłości. Czynów, które teraz, skumulowane, zaczęły ją przerastać, pogłębiając tylko trud utrzymania się przy zdrowych zmysłach. Podobną rozmowę planowała przeprowadzić z Ayumu, tylko jemu wyśpiewać wszystko, żeby chociaż częściowo zrzucić ten ciężar ze swoich barków. Sprawdzić, kto zostanie z nią "na dobre i na złe", a kto odwróci się od niej, gdy wyjdzie na jaw, że pomimo kolejnego awansu, była (przynajmniej teraz, swoim zdaniem) jednym z najgorszych Zabójców w Korpusie. Im więcej siły przybywało jej fizycznie, tym więcej traciła na własnej stabilności.
Kiedy Kirei gwałtownie wstał, Mori wyciągnęła za nim rękę tak, jakby chciała go złapać, ale nie zdążyła. Przy okazji dzięki sile tego wymachu, przeniosła się z siadu do przykucu, pośladkiem opierając się o utrzymaną w powietrzu piętę. Obie ręce wsadziła między brzuch a uda.
Nie mów tak głośno — upomniała go łagodnie, na moment zaciskając powieki tak, jakby miała migrenę i dźwięki te ją drażniły. Nie po to rozmawiała z nim na takim odludziu, żeby teraz "słuchowcy" z centrum Yonezawy wszystko wyłapali.
Potem nie odezwała się już aż do końca wywodu Rybaka. Zabrakło jej odwagi, żeby patrzeć mu przy tym wszystkim w twarz; gapiła się więc w ziemię, a wargi drgały jej niekontrolowanie co jakiś czas, wskazując na możliwy nawrót histerii. Jego słowa przypominały jej o tamtym dniu bardziej, niż to było konieczne. Myśląc, że to był demon, nie znała nawet wyrazu twarzy Jirō na chwilę przed tym, jak poderżnęła mu gardło wachlarzem.
...ale jeśli choroba wprowadzi cię w błąd...
Nie jestem chora! — warknęła nagle z malującą się na twarzy złością, na ten jeden moment podnosząc głowę. Szybko odwróciła wzrok, po chwili przytulając się czołem do uniesionego kolana. Nienawidziła, gdy nie miała na coś wpływu i musiała się po prostu podporządkować. Myślenie o chorobach, podczas, gdy przeziębienia się jej nigdy nie imały, a rany wydawały leczyć szybciej niż na innych, w jej oczach sprowadzało się niemalże do niepełnosprawności.
Jakkolwiek by nie chciała siebie oszukiwać, to omamy nie były czymś zależnym od niej. Przychodziły losowo, w najmniej oczekiwanych momentach, wymuszając na niej odpowiednie reakcje. I, tak naprawdę, termin "choroby" w tym momencie był jej sojusznikiem — przecież nie zabiła, "bo chciała". Nieświadomość otoczenia nie była do końca wymówką, ale też nie działała z premedytacją. Nie zrobiła tego dla rozrywki, tylko dla obrony własnej, przed zagrożeniem chociaż nienamacalnym to bardzo realnym.
Kurwa!
Odruch pozbawiony skojarzenia z osobą, która wykrzyczała to słowo, sprawił, że Nishiōji automatycznie założyła ręce na głowę, chcąc osłonić się przed nadchodzącym uderzeniem. Na Kireia popatrzyła dopiero po kilku kolejnych sekundach od momentu, w którym dźwięk młota, oraz drugiego obiektu uderzającego w ziemię dotarł do jej uszu. Tym domniemanym "obiektem" był sam Rybak, który ponownie zajął miejsce na trawie. Upłynęło kilka długich sekund, zanim Kanoe podniosła się z ziemi i ponownie zbliżyła do niego, tym razem zachowując dystans. Domyślała się, co o niej myślał i nie chciała go dodatkowo straszyć.
Ukucnęła, pięty trzymając na podłożu, a kolanami stykając się z umieszczonymi między nimi łokciami. Brodę oparła na dłoniach.
Nie zostawię tak tego — zapewniła półszeptem. — Udam się do zielarza. Ale to nie jest moment, w którym mogę odpuścić sobie bycie Zabójcą. Jeśli Sendo rośnie w siłę, to ja też muszę. A nie wiem, czy Ne będzie w stanie mi z tym pomóc tak od ręki. Nie chcę być już zagrożeniem dla nikogo, ale czuję, że dorwanie go to dla mnie kwestia honoru. Chyba rozumiesz... — Sam dokonał dekapitacji demona, który pożarł jego rodzinę. Musiał zrozumieć jej sytuację, nawet, jeśli ta się tak bardzo różniła.
Westchnęła ciężko. Na moment splotła palce dłoni, żeby czołem się o nie oprzeć i kilka razy nim lekko uderzyć.
Ty byś się przyznał "Górze" na moim miejscu?
Nie rozważała tego raz, czy dwa, ale wielokrotnie każdego dnia. Czy Takeshi by ją zrozumiał jakkolwiek? Albo, co gorsza, Kaga? Odprawiliby ją z Korpusu? Wsadzili do więzienia bez słuchania o "wypadku"? Po tej drugiej spodziewałaby się nawet trucizny w swojej najbliższej herbacie.

In here with me
Nishiōji Mori
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 McjUsvQ
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Zawód :
zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 BYje43e
Wzrost :
162
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
B
Punkty :
142
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
niezłomny
first blood
łowca okazji
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
speedrun
sława mnie wyprzedza
screw it
ikigai
fanatyk oddychania
pimp my ride
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
włóczykij
test your might
mistrz gry
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kirei
obake

Nie jest chora? A jaka? Zdrowa? Pełna władzy na ciele i umyśle? No dobra, ręce się prędzej czy później zagoją i będzie jak nowa, nie licząc kolejnych blizn do kolekcji. Nie potrafił patrzeć na nią w tej chwili przez inny pryzmat, niż osoby wymagającej specjalnego traktowania. Pomocy, ostrożności ale i stanowczości. Nie wiedział, czy nadawał się na opiekuna kogoś takiego. Zresztą, w takich chwilach miał wrażenie, że w ogóle nie wiele wiedział. Niemniej, najłatwiej było mu uznać problem Mori za rodzaj choroby. Czegoś żerującego na jej zmysłach, wypaczając jej sposób postrzegania świata. Oczywiście najlepiej byłoby uznać, że to sprawka jakiegoś demona i jego krwawych mocy, ale tak to niestety, nie działało. Nie demony były winne całemu złu tego świata. No, w tym wypadku były. Ale nie bezpośrednio. Znaczy... Ech. Nie ważne. Była chora i tak trzeba do sprawy podejść bo inaczej i on oszaleje.
     Rozmowa z zielarzem wydawała się na ten moment dobrym startem. Punktem zaczepienia od którego można będzie podjąć dalsze kroki. Sprawdzać, jaki specyfik zadziała, a jaki nie pomoże, lub co gorsza - zaogni problem. Do głowy przyszła mu nawet osoba, do której mogą się zwrócić. O ile wiedział, przeżył atak demonów. Ale po kolei. Długo milczał po jej pytaniu.
     — Nie wiem. — słowa przychodziły mu z trudem — Jeśli wiem tylko ja, to mam cię nie odstępować na krok? — spojrzał na nią z troską — Co właściwie wywołuje te wizje? Zaskoczenie? Strach? Czy nie ma żadnej zasady? — jeśli będzie wiedział, kiedy Mori ma największy problem z rozróżnieniem rzeczywistości od fikcji to może uda mu się ograniczyć te czynniki. Choć jeśli dalej chciała aktywnie działać w korpusie to może być to trudne. Z drugiej strony, nie mógł jej zabronić ani donieść przełożonym bez jej wiedzy. Ayumu pewnie też się zgodzi mieć na nią oko, mogli więc mieć ją pod kontrolą. Albo chociaż łudzić się, że mają. Rozumiał też dlaczego nie chciała zawiesić młota na kołek. Ubicie Kaito było ważnym celem. Dla niej, jej grupy jak i całego Korpusu. Byli w trudnej sytuacji, potrzebowali każdego kto mógł walczyć.
     — Uprzedzam, że jak ci odwali to nie będę się hamował. — mówiąc to szturchnął ją w ramie. biorąc pod uwagę jego siłę, to nie zabrzmiało groźnie. Wierzył za to, że jeśli będzie trzeba to zdoła unikać ciosów tak długo, aż Mori odzyska rozum. — Powinnaś porozmawiać z Fukuro. Im szybciej zacznie warzyć, suszyć czy co on tam dokładnie robi, tym lepiej. — zielarz potrafił być dyskretny gdy potrzeba a talentu mu nie brakowało. Zawsze można było też posłużyć się kłamstwem.
     — Chcę jeszcze pomóc przy naprawach, a potem ruszyć z Yonezawy i odpłacić demonom. W Kioto raczej jesteśmy spaleni, ale może Osaka? — tam przynajmniej nie będą musieli długo szukać przeciwników. A może nawet zbiorą ze sobą jakąś grupę gotową napsuć potworom krwi?  — Ile czasu potrzebujesz? I czy mam iść z tobą? Do zielarza albo na polanę treningową - bo jak rozumiem, chcesz sprawdzić o co chodzi z tą nową techniką? — wolał się upewnić, że jego naprędce nakreślony plan działania nie kolidował z jej pomysłem. Nie był telepatą, a nawet gdyby był, to w głowie Mori pewnie panował chaos z którego nie sposób było wyłowić konkretnych informacji.

Iwakura - Page 3 TeLGfiX

Propaganda Demonów:
Kirei
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
nietykalni
Cytat :
Wilki wyją ciemną nocą.
Zawód :
Zabójca Demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZGXbFc0
Wzrost :
168
Siła :
C
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
C
Hart Ducha :
C
Punkty :
0
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
łowca okazji
włóczykij
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
niezłomny
sława mnie wyprzedza
ikigai
festyn washi 2023
PUNKTÓW
Nishiōji Mori
tsuchinoto

Zmarszczyła brwi w zastanowieniu nad odpowiedzią dla Kireia. Próbowała sobie przypomnieć ostatnie kilka sytuacji, kiedy widziała "zbędne" demony.
Chyba zmęczenie najczęściej — sapnęła w końcu. Nie wróżyło to najlepiej, biorąc pod uwagę, że jeszcze nie zdążyła nawet się przebrać, a co dopiero wypocząć, od momentu powrotu z Nagoi. — Strach może też. Nie ukrywam, że przez chwilę miałam wątpliwości podczas tamtejszej misji ratunkowej. Ale poza tym to chyba... dość losowe. Niestety. Ale wtedy — tj., kiedy zabiła Jirō — strachu nie czułam. Trenowaliśmy większość dnia, więc to by pasowało do pierwszej opcji. — Na moment zamknęła oczy, wracając myślami do pierwszego pytania zadanego przez mężczyznę. — Chyba tak by było najlepiej, przynajmniej póki mam broń w rękach — westchnęła. — Planuję wrócić do domu, mam trochę rzeczy do załatwienia w związku z losem Sendo. Poproszę Ayumu o towarzystwo i jemu też powiem. Nie będziesz mnie musiał za rączkę za krzaczek prowadzić, w obawie, że mi odjebie. — Kącik ust Zabójczyni drgnął w delikatnym uśmiechu.
Szturchnięta przez rozmówcę straciła balans w swojej pozycji i opadła pośladkami na ziemię. Krótko wypuściła powietrze; nie wypadało się w tym momencie dobrze bawić, a jednak gest Kireia rozśmieszył ją nieco.
Nie oszczędzaj się. Tylko na twarz uważaj, już chyba mi wystarczy tych prążków — jęknęła, wskazując palcem na bliznę przebiegającą przez lewe oko.
W reakcji na kolejną sugestię, pokiwała kilkukrotnie głową. Słyszała o Fukurō i jego zdolnościach wcześniej. Nie spodziewała się jednak, że ich pierwsza, prywatna sesja będzie wynikać akurat z takiej konieczności.
Ile czasu potrzebujesz?
Podrapała się po brodzie w zastanowieniu.
Pojutrze wyruszę do Osaki, posprzątać... — Na palcach zaczęła liczyć przybliżone ramy czasowe potencjalnego kolejnego spotkania. — Jakoś za dwa tygodnie spotkalibyśmy się w Nagoi, doklepali kwestię twojego członkostwa? Wyślę ci kruka z dokładniejszą datą. Nie musisz ze mną jechać; przed wyjazdem odpocznę, porozmawiam z zielarzem, zamówię nową broń i myślę, że w międzyczasie w domu tam ogarnę temat tej techniki... a potem ci ją zaprezentuję, żebyś wiedział, czego się spodziewać w razie czego. No, i wtajemniczę Ayumu — podsumowała, z cichym klaśnięciem składając ręce jak do modlitwy. — Kaito zniszczył mój łuk, więc muszę sobie zamówić nowy. Mógłbyś mi go przywieźć, skoro będziesz tu dłużej? Jeżeli uda mi się osiągnąć coś więcej niż jedną technikę, to możliwe, że w ogóle będę potrzebowała nowego zestawu broni... myślałam nad toporami, tak wiesz, awaryjnie. A jak się na to przeniosę to z samego łańcucha od Nichibotsu będą mieli zwrot sporej ilości nichirin, więc chyba nie powinni moich fantazji odrzucić przez niedobór surowców. — Wzruszyła ramionami. — Więc może to być coś więcej niż łuk, ostatecznie.

In here with me
Nishiōji Mori
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 McjUsvQ
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Zawód :
zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 BYje43e
Wzrost :
162
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
B
Punkty :
142
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
niezłomny
first blood
łowca okazji
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
speedrun
sława mnie wyprzedza
screw it
ikigai
fanatyk oddychania
pimp my ride
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
włóczykij
test your might
mistrz gry
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kirei
obake

Czyli mogła się przestawić bez większego zapalnika. Unikanie zmęczenia w jej życiu nie będzie raczej możliwe, zwłaszcza w najbliższym czasie. Musiała o siebie zadbać jeśli nie chciała stanowić zagrożenia dla wszystkich wokół. On z kolei musiał wierzyć że wystarczy jej silnej woli i rozsądku by ograniczyć okazje do "zabłyśnięcia", inaczej od razu mógł kierować się do domu Nobu i mu o wszystkim wyśpiewać. Długo będzie jeszcze trawił w sobie tę decyzję i zastanawiał się, czy aby na pewno wybrał właściwie. Zaufanie było dobrem luksusowym, a on tej nocy ozłocił Mori. Miał nadzieje, że to rozumiała.
     Pokiwał tylko z zadowoleniem głową na wieść o Ayumu. Sam chciał jeszcze zostać w Yonezawie więc dobrze, że ktoś będzie miał na nią, nomen omen, oko. No i kto jak kto, ale piorun powinien szybko ją spacyfikować. Ciekawe, które z rodzeństwa było silniejsze.
     — Jasne, tylko od szyi w dół. — mruknął z namiastką uśmiechu. Może później nauczą się z tego śmiać, ale póki co potrafił z siebie wykrzesać tylko tyle.
     Dwa tygodnie.
     Aż nadto czasu by dojść do siebie, pomóc w uporządkowaniu osady i powolne popadanie w szaleństwo z braku prawdziwego zajęcia. Ale patrząc na nowo otrzymane informacje - warto było poczekać. Zobaczyć, jak sprawy się rozwiną. Osaka nie ucieknie, a może nawet Filarzy wydadzą bardziej konkretne polecenia?
     — W takim razie ustalone. Czekam na wieści i wyruszam gdzie trzeba. A w międzyczasie odbieram twoje zabawki i postaram się ich nie zgubić. — odparł krótko, nie mając siły na dalsze dywagacje. Adrenalina powoli z niego spadała i czuł dopadające go zmęczenie. — Ja... Muszę to sobie wszystko przemyśleć, poukładać. Cieszę się, że żyjesz. — objął ją i lekko przytulił — Do zobaczenia w Nagoi, ale w lepszym stanie. — dodał jeszcze z lekkim uśmiechem po czym pomógł jej wstać i skierował się powoli w kierunku swojej kwatery. Lepiej, żeby nikt nie widział ich wracających razem. Najbliższe dni i tak będą intensywne.

[z/t] x2

Iwakura - Page 3 TeLGfiX

Propaganda Demonów:
Kirei
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
nietykalni
Cytat :
Wilki wyją ciemną nocą.
Zawód :
Zabójca Demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZGXbFc0
Wzrost :
168
Siła :
C
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
C
Hart Ducha :
C
Punkty :
0
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
zbawca
pogromca
stalowe płuca
rosnę
łowca okazji
włóczykij
legenda o Złotym Dziecku
halloween 2022
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
niezłomny
sława mnie wyprzedza
ikigai
festyn washi 2023
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

https://hashira.forumpolish.com/t730-kagami-yuichirohttps://hashira.forumpolish.com/t1752-informator#22861https://hashira.forumpolish.com/t752-yuichiro-chronologiahttps://hashira.forumpolish.com/t1919-relacje#23707
Start Zadania

Od Popołudnia do wieczora upłynęło mi bardzo przyjemnie, pojadłem, porozmawiałem ze znajomym kucharzem, wymieniliśmy się kilkoma spostrzeżeniami odnośnie gotowania i nowych pomysłów na dania, ale z braku czasu nie mogłem pomóc mu ich urzeczywistnić, ale cwaniak wrobił mnie w przysługę.
Za jego wołowinkę, będę musiał mu upolować dorodnego dzika, a to wcale nie będzie takie proste jako może się wydawać, bo doskonale potrafią się ukrywać przed ludźmi w tych gęsto porośniętych górskich zboczach. Umowa została zawarta i teraz będę musiał spędzić kilka dni na tej górze, jeżeli los będzie łaskawy, to może uda się nieco szybciej to załatwić.
Po skończonym posiłku udałem się do pokoju, żeby odnowić swoje siły i zdrzemnąć się porządnie przed nocą. Czekała mnie odpowiedzialna robota, a nie chciałem przez niewyspanie się, czegoś zawalić czy nie dostrzec. Niezawodny budzik w postaci dziobiącego kruka po raz kolejny zdał egzamin i stukając dziobem po czole, wyrwał mnie z objęć morfeusza. Słońce dopiero szykowało się do zniknięcia za horyzontem.
To był doskonały czas, żeby wyruszyć już na miejsce spotkania, gdzie specjalnie pojawiłem się wcześniej, żeby Katsumitsu nie musiał się martwić, co by przypadkiem pomylił miejsca. Iwakura miała coś w sobie, coś, co ciężko było porównać do realnego świata, tak jakby czuło się tutaj obecność jakiegoś dziwnego bytu, wcześniej w tym miejscu przypadkiem wpadłem na Junko, której nie widziałem od dłuższego czasu, może powinienem się do niej odezwać, a z drugiej strony nie chciałem przekraczać tej granicy i mocniej przywiązywać się do ludzi, którzy mogli nie życzyć sobie przekraczania tej granicy.

Usiadłem sobie wygodnie gdzieś na uboczu, żeby nie za bardzo rzucać się w oczy i przeszkadzać innym ludziom, którzy mogliby tutaj przyjść się pomodlić. Nie chciałem nikomu przeszkadzać swoją obecnością, ale moja samotność długo nie potrwała, bo niebawem pojawił się zabójca wiatru, z którym byłem tutaj umówiony.
- Gotowy? - Dokładnie się jemu przyjrzałem i oceniłem jego przygotowanie do dzisiejszego patrolu, po czym wstałem i podszedłem bliżej, żeby nie musiał się zbyt długo zastanawiać, z którego miejsca do niego mówiłem.
Jak tylko słońce zacznie zachodzić, będziemy musieli zacząć przeczesywać swój perymetr w poszukiwaniu śladów i zagrożeń, które mogłyby się czaić w okolicy naszej siedziby.
- Wiesz, jak wygląda taki przykładowy patrol i na czym powinniśmy się skupić? - Zadałem mu pytanie, żeby sprawdzić, czy ma pojęcie, o co dokładnie chodziło, czy może trzeba go nieco wprowadzić w te sprawy i wyjaśnić. 
W końcu był nowy i nie wiedziałem, czy wcześniej gdzieś służył i wykonywał podobne rzeczy, w końcu nie każdy przechodził musztrę czy zaciąganie do wojska. Zrobiłem kilka kroków, wskazując mu kierunek naszej podróży, musieliśmy jeszcze przejść pewnie kawałek, żeby znaleźć się w naszej ćwiartce

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
albo ją przed sobą stworzę
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
postać ukończyła pięć zadań
rosnę
harder, better, faster, stronger
postać otrzymała maksymalną ocenę za zadanie
żyjący przeszłością
gracz napisał 5 retrospekcji
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
ktoś przyłapuje postać na spoufalaniu się z wrogiem
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

https://hashira.forumpolish.com/t1527-katsumitsuhttps://hashira.forumpolish.com/t1787-informator#22931https://hashira.forumpolish.com/t1541-katsumitsu-chronologia#18372https://hashira.forumpolish.com/t1540-katsumitsu-relacje#18370
Popołudnie zleciało mu dość szybko, nowa katana mu nie przyszła więc po dotarciu na domu postanowił się najpierw porozciągać po treningu.  Po rozciąganiu zjadł kilka onigiri które sobie wcześniej przygotował. Nie było one co prawda idealne, bo dopiero się uczył gotować, ale zjadł je bo nic nie smakuje lepiej niż jedzenie zrobione przez siebie. Po posiłku udał się na drzemkę jeszcze dzieliło go sporo czasu do wieczoru, więc postanowił odpocząć tak jak mu radził Kagami. Śnił mu się sen o spadających gwiazdach. Obudził się wyjrzał przez okno, zobaczył że słońce już zachodzi. Postanowił że tym razem ruszy po jedzenie do kantyny może był tam ktoś kto go jeszcze obsłuży. Sam się uczył gotować ponieważ go to ciekawiło, jak przyrządza się potrawy. Ale tym razem zajęło by mu to za dużo czasu, nie chciał aby kolega musiał na niego długo czekać. Na szczęście był tam staruszek którego poprosił o kilka onigiri. Nie musiał czekać długo bardzo szybko dostał jedzenie o które poprosił, grzecznie podziękował miłemu starszemu panu. Spakował je do woreczków, liczył że bardzo się nie uszkodzą i po chwili zjadł jedno w drodze do Iwakury. Lecz nie wiedział gdzie owe miejsce się znajduje, zawołał kruka który wskazał mu drogę na miejsce. Drogą była krótka, a do Iwakury prowadziła ciasna ścieżka między drzewami.

Gdy dotarł na miejsce do którego zaprowadził go kruk, na początku nie spostrzegł łowcy. Może to przez to że był zajęty podziwianiem pięknych drzew wisterii, albo przez to że łowca potrafił się dobrze schować bądź wtopić w tło. Po chwili podszedł do kapliczki z dwoma lisami na białym kamieniu. Gdy nagle usłyszał z ubocza znajomy głos łowcy z którymi dziś trenował."Gotowy?" -Tak jest. Mam prowiant i jak kazałeś odpocząłem.-Lekko się wystraszył co można było zobaczyć po tym ze lekko podskoczył. Myślał że przyszedł pierwszy na miejsce spotkania. Katsumitsu dziś był ubrany w czarne kimono które trzymał czarny pas z fioletowymi wstawkami. Przy pasie miał prawdopodobnie pełną tykwę oraz dwa woreczki i katane. Wyglądał na gotowego przynajmniej tak mu się wydawało. "Wiesz, jak wygląda taki przykładowy patrol i na czym powinniśmy się skupić? " -Chodzi o rozglądanie się za czymś podejrzanym i sprawdzanie takich rzeczy jak się wydarzą, prawda? Zapytał nie pewny, tego co powiedział. Nigdy nie był na patrolu, ale rozumiał po co były robione. Więc szybko dodał.-To mój pierwszy patrol. Przed dołączeniem do korpusu byłem tylko prostym rzemieślnikiem. Nie miał zamiaru udawać profesjonalizmu którego jeszcze nie miał, przed łowcą który znał się na rzeczy. W końcu po pierwsze obiecał że nie będzie przeszkadzać łowcy, po drugie był szczery więc niczego nie ukrywał przed kolegami z korpusu. Z zasady był bardzo ufny bo jeszcze nikt go nie zraził.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
"Im większa przeszkoda, tym większa chwała z jej pokonania."
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 97e7ca73086d35552a887b25b63a8f81
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
wrzucenie słodyczy do kociołka jako uczeń z domu kruka (halloween 2023)
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

https://hashira.forumpolish.com/t730-kagami-yuichirohttps://hashira.forumpolish.com/t1752-informator#22861https://hashira.forumpolish.com/t752-yuichiro-chronologiahttps://hashira.forumpolish.com/t1919-relacje#23707
- W skrócie to tak. Po prostu będziemy chodzić i szukać śladów, które mogły wskazywać na aktywność demonów.. Chociaż z ostatnich raportów i słów innych zabójców wynika, że aktywność demonów jest znikoma i ciężko, spotkać jakieś a co dopiero nazwać to atakiem. Najwidoczniej śmierć dwóch kizukich nieco ostudziła ich zapał, ale nigdy nie wiadomo, czy jakiś nie będzie chciał podlizać się własnemu panu. - Liczyłem, że spotkamy jakieś, ale po wcześniejszym przeanalizowaniu raportów i rozmowie z innym zabójcami, mój zapał został nieco przygaszony, ale nawet to nie przeszkadzało zbytnio, w końcu nie byłem tu sam, będzie, chociaż do kogo usta otworzyć.
- Ja byłem synem z jednego z samurajskich rodów, na szczęście lubiłem się buntować i mam starszych braci, czerpałem różną wiedzę z każdego źródła, aby tylko ojciec czuł niezadowolenie... A teraz walczę z demonami, ale to już historia na inny dzień. - Gdy poruszyłem temat swojej przeszłości przez bardzo krótki moment, dało się wyczuć lekki żal. Każdy miała jakąś historię i był kimś innym przed dołączeniem do korpusu, ale skoro wolał walczyć niż tworzyć, to mogłem jedynie pomóc mu robić to jak najlepiej, a przynajmniej na tyle, co by nie skończył martwy gdzieś. Zwłaszcza jeżeli to był jakiś znajomy Suki, to lepiej, żeby jego nie musiała niebawem opłakiwać. Chociaż gdy wrócę do początku to, miałem ją za bardziej zamkniętą i nieufną, ale widać nieco słońca rozpogodziło jej niebo.
- Całkiem dobrze się przygotowałeś, ale chyba o czymś zapomniałeś. - ⁣Za nim postawiliśmy kolejny krok, kucnąłem i zdjąłem swój pakunek z pleców, aby wyciągnąć niewielką lampę, do której podałem trochę paliwa i rozpaliłem, uderzając krzemieniami. -  Trzymaj, to zdecydowanie Ci się przyda w tych ciemnościach. - To mówiąc, wręczyłem, brunetowi źródła światła, zaraz słońce leniwie zniknie za horyzontem, a on zostanie w mroku.
Teraz gdy faktycznie byliśmy już gotowi, ruszyliśmy w głąb lasu, przedzieraj się przez gęste krzewy i drzewa, w końcu to były dziewicze ostępy, do których mało kto się zapuszczał i dlatego demony lubiły takie miejsca, żeby niepostrzeżenie nim przemknąć albo zaszyć na jakiś czas, nim poczują na dobre głód. Aż wróciły do mnie wspomnienia, gdy razem z Suki przemierzaliśmy mglisty las, wychodzi na to, że do lasu zawsze trafiam z zabójcą wiatru, oby tylko on przypadkiem nie był ukrywającym się marechi.

Jak na razie patrol mijał nam zdecydowanie spokojnie, nie było żadnych wyraźnych śladów obecności innych demonów, co jedynie jakieś kopytka albo psie łapy. Kruki również nie podniosły alarmu, a inni łowcy patrolujący swoje dystrykty nie wzywali nas na pomoc.
- I jak Ci się podoba? - Szedłem obok niego, uważnie się rozglądając za śladami, które normalny wzrok mógłby przeoczyć, ale nic ciekawego w tej części lasu, jak na razie się nie znajdowało. Cykady przygrywały nam w nowiu księżyca, a wiatr rytmicznie szumiał liśćmi. Było przyjemnie rześko, miła odmiana po cały dniu upalnego skweru.

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

https://hashira.forumpolish.com/t1527-katsumitsuhttps://hashira.forumpolish.com/t1787-informator#22931https://hashira.forumpolish.com/t1541-katsumitsu-chronologia#18372https://hashira.forumpolish.com/t1540-katsumitsu-relacje#18370
"Najwidoczniej śmierć dwóch kizukich nieco ostudziła ich zapał, ale nigdy nie wiadomo, czy jakiś nie będzie chciał podlizać się własnemu panu." -Zabicie dwóch kizukich pewnie je trochę rozsierdziło, w końcu mają ich aż dwunastu. Szczerze myślę że to cisza przed burzą. Oby te plotki o zmianie położenia siedziby były prawdziwe i abyśmy zdołali się przenieść zanim zaatakują ponownie.Katsumitsu lekko się bał tej walki która mogła nadejść jak by demony znowu zaatakowały całą gromadą. Nie chciał być świadkiem tak wielu śmierci, a najlepiej żadnej więcej. Doszło do wielu śmierci przy poprzedniej rzezi o któej tylko słyszał z rozmów innych łowców z korpusu."ale to już historia na inny dzień." -Noc jest długa więc jak się nic nie wydarzy to można pogadać.Stwierdził lekkomyślnie w końcu mieli się skupić na szukaniu śladów a nie na rozmowie. Na ich barkach leżała duża odpowiedzialność. Musieli być bardzo uważni podczas patrolu w końcu pilnują siedziby łowców przed ewentualnym atakiem pomiotów Muzana. "Całkiem dobrze się przygotowałeś, ale chyba o czymś zapomniałeś." Katsumitsu zdziwiony że czegoś zapomniał sprawdzał czy czegoś nie ma. Gdy zobaczył że Kagami mu podaje lampę to go oświeciło. Zapomniał wziąć swojej lampy na patrol. Nie można tego było nazwać zielonością w temacie patroli a bardziej gapiostwem. Przecież mógł się domyśleć że w nocy jest ciemno i potrzebuję czegoś co mu rozświetli droge. "Trzymaj, to zdecydowanie Ci się przyda w tych ciemnościach." -Dzięki. Jakoś mi wyleciało z głowy aby wziąć lampę.Był trochę zakłopotany przez swoją głupotę, ale przyjął lampę od łowcy. Zaraz miało się ściemnić, więc nie pogardził źródłem światła otrzymanym od łowcy. Ruszył z Kagamim w las i tak się zaczął ich patrol, co prawda jeszcze nie byli w swoim sektorze który mieli patrolować. Ale już można było to liczyć jako początek zadania.

Patrol trwał już chwile, było strasznie spokojnie. Katsumitsu dalej nie widział żadnych podejrzanych śladów. Jedynie słyszał szum wiatru ocierającego się o liście oraz cykady. Spojrzał raz w niebo, nie było na nim za wielu chmur. Można było podziwiać gwiazdy, ale nie po to tu przyszedł. Więc po krótkiej chwili wrócił do rozglądania się czy nie ma jakiś śladów. "I jak Ci się podoba" -Jest strasznie spokojnie, zawsze tak jest na patrolach?Był lekko zdziwiony że jest tutaj tak spokojnie. Myślał że dzieje się trochę więcej na patrolach, niż tylko wszechobecny spokój. Choć może to lepiej że nie było żadnych demonów, oznaczało to że jest bezpiecznie w okolicy Yonezawy. Co było dobrą wiadomościom dla łowców. Ale noc jest młoda, pewnie coś jeszcze się wydarzy. Nie musi to być wcale atak demona.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Nie odpowiedziałem na jego zagajenie odnośnie mojej przeszłości, nie zamierzałem znowu kogoś obciążać moim wyborem, nie chciałem, żeby myślał o mnie jak o kimś, komu trzeba było współczuć, sam wybrałem takie życie i teraz będę spijał gorzkie konsekwencje. Nie mogłem ot, tak wrócić do ich życia i sprowadzić na nich niepewność mojego bytu.
Skoro już miał źródło światła, to mogliśmy kontynuować nasz marsz i sprawdzić, czy coś dzisiaj w trawie zapiszczy, chociaż bardziej adekwatnie byłoby powiedzieć, co tam w głuszy dzisiaj grasuje.
Katsumitsu musiał sobie pewne rzeczy wyryć w pamięci na stałe, musiał pamiętać, że demony głównie w nocy będzie spotykać. A wtedy światło jest bardzo słabe i jeżeli nie będzie miał, jego źródła przy sobie to może mu to nieco komplikować życie, nie wiem jakim zmysłem dysponowało i jak bardzo go rozwinął, ale raczej wciąż potrzebował światła do szukania śladów w ciemny lesie.
- Raczej nie zawsze, ale to też zależy. W końcu jesteśmy tu prewencyjnie, nikt nie dał nam informacji o planach demonów, więc dmuchamy na zimne, w razie gdyby jednak coś knuły w całkowitej tajemnicy. Nie jest powiedziane, że akurat my wpadniemy na demony, teren jest rozległy... A gdyby było ich tak dużo, na pewno nie udałoby im się pozostać w ukryciu. Im większa grupa, tym łatwiej ich wytropić.... - Nie dało się temu zaprzeczyć im większa ilość gęb do wyżywienia, tym więcej ludzi traciło życie i znikało, a to nie uszłoby niczyje uwadze, jeżeli nawet byłaby to tylko plotka.

Kolejne kilkaset metrów przemierzonych w lesie i nic nie wskazywały, żeby tutaj grasowało cokolwiek więcej niż furkający zły jeż, któremu nie spodobało się zbliżanie do niego. Sowa, która pohukiwały na przemiany z cykadami, las dość mocno tętnił życie dlatego, żadnego drapieżnika nie było w pobliżu, inaczej odgłosy fauny po prostu by zniknęły.
- Wiesz, że gdy słychać odgłosy zwierząt i ptactwa, jest to znak, że nie ma w pobliżu drapieżnika? - Wskazałem mu palcem na gęste drzewo, na którym siedział biały puchacz, dokładnie się nam przyglądał i kręcił głową na boki, nie odbierał nas jako zagrożenia, a jedynie był zaciekawiony. Nie byłem pewny czy Katsumitsu go dostrzeże, bo w końcu nie było to łatwe zadanie, a zasięg jego lampy był zdecydowanie mniejszy.
Dotarliśmy do naszej ćwiartki, to właśnie tego obszaru mieliśmy pilnować i już na pierwszy rzut oka tutaj zwierzęta zachowywał się inaczej, było aż nieznośnie cicho i jedyne odgłosy pochodził od liści.
Coś było tutaj nie tak, nie wiedziałem, dlaczego zwierzęta umilkły, może jakiś wilk albo duży kot grasował w okolicy, mógł to być tylko przypadek albo zbieg okoliczności. Kątem oka w końcu dojrzałem coś nietypowego szybkim krokiem, zbliżyłem się do śladów i przykucnąłem przy nich.
Nigdy wcześniej nie widziałem czegoś, co mogłoby zostawić takie znamiona, płytkie żłobienia, jakby ktoś ciągnął kilka mieczy po ziemi i co chwile je podniósł i ponownie robił bruzdy.
- Chyba nie będzie wcale tak nudno, pójdziemy tymi śladami, chociaż nie prowadzą przez nasz obszar... Mam złe przeczucie. - Położyłem dłoń na rękojeści miecza i powolny spacer zamienił się w jednostajny bieg, tak aby mniej doświadczony kolega mógł nadążyć, ślady robiły się coraz bardziej chaotyczne a nacięcia, nawet zaczęły pojawiać się na drzewach.

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

Katsumitsu nie był pewien czy nie otrzymał odpowiedzi dlatego że łowca nie chciał o tym mówić, czy po prostu stwierdził że to głupi pomysł aby opowiadać o przeszłości na patrolu. Na którym trzeba się skupić na szukaniu podejrzanych osób czy śladów." W końcu jesteśmy tu prewencyjnie, nikt nie dał nam informacji o planach demonów, więc dmuchamy na zimne.." -Jasne, to logiczne.Przytaknął łowcy. "Raczej tu nie spotkamy grupy demonów, bo by już o nich było wiadomo". Przynajmniej tak się wydawało Katsumitsu. Sytuacja mogła przecież się zmienić w każdej chwili podczas nocy. Zawsze to ta noc mogła być tą w której demony znowu zaatakują Yonezawę ponownie. Była by to bardzo zła wiadomość dla wszystkich ludzi z korpusu, obecnie w większości śpiących.

Katsumitsu już się nie orientował jak daleko się oddalili od siedziby, prawdopodobnie przez to że jedyne źródło światła jakie miał to była lampa. I może to przez to że próbował wypatrzeć cokolwiek w ciemnościach tej nocy. Pewnie odruchowo zdał się na orientacje w terenie kolegi z korpusu. Co prawda nie było tak ciemno że nie było całkiem widać czegokolwiek, ale nie wiele widział oprócz drzew i krzaków."Wiesz, że gdy słychać odgłosy zwierząt i ptactwa, jest to znak, że nie ma w pobliżu drapieżnika?" -Mistrz mi coś o tym mówił. Że zwierzęta w taki sposób starają się nie ujawniać swojej pozycji, drapieżnikowi.Następnie spojrzał w kierunku który wskazał Kagami. Ale mimo starań aby się dopatrzeć tylko widział jakiś ruch ale nie był pewien czy to po prostu liście na drzewie. Czy siedzi tam jakieś zwierzę.-Nie widzę co mi wskazujesz.Katsumitsu podniósł lekko lampę i próbował dalej dojrzeć co siedzi na drzewie. Usłyszał huczenie sowy i zobaczył jak ptak powoli wzbił się w niebo. Pewnie polował na myszy lub na złego furkającego jeża z okolicy "chociaż nie prowadzą przez nasz obszar... Mam złe przeczucie." -No to trzeba to sprawdzić. Może ktoś ma problem ze zwierzyną lub gorzej.Lekko się podekscytował, że wreszcie coś się dzieje. Ruszył za łowcą który był od niego szybszy ledwo nadążał za jego sprintem, ale nie zgubił go z oczu. Katsumitu podrodze zaczął już widzieć cięcia na drzewach więc już wiedział gdzie biegnie Kagami. Tylko nie był pewien czy to demon czy jakiś zwierz, ale nagle mu się przypomniało jak widział podobne ślady po walce samuraja z demonem. Ale może mu się tylko wydawało, nie miał czasu się im przyjrzeć bo musiał nadążać za bardzo szybkim łowcą ognia.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Biegliśmy przez las po śladach, które z każdą chwilą coraz mniej przypominały zwierzęce, chyba że stado niedźwiedzi tędy biegło i ostrzyło szpony na każdy drzewie, ziemi i skałach, ale nigdzie nie było ich futra czy odcisków łap. Już nie wspominając, że nie wydawały charakterystycznych odgłosów, i faktu, że niedźwiedzie nie żyją w stadach. Śladów robiło się coraz więcej, nawet zaczynały się na siebie nakładać, co mogłoby wskazywać o jakieś walce, ale nigdzie jeszcze nie widziałem żadnej krwi, aż w końcu karmazynowa kałuża błysnęła mi w kąciku oka, a za nią kolejne stróżki krwi wskazujące do kierunku.
Skręciłem mocno na prawo i podbiegłem do krwi, żeby sprawdzić jej gęsto palcami. Była jeszcze całkiem rzadka, dopiero zaczynała gęstnieć na pewno nie dłużej niż kwadrans.
- Jest całkiem świeża, nie powinny być daleko. - Wyprostowałem się i ruszyłem wzdłuż śladów krwi, które nieco były zatarte innymi odciskami, ewidentnie ktoś gonił rannego zabójcę.
- Ciężko mi powiedzieć ile to może być demonów, bądź ostrożny. - Odwróciłem głowę w kierunku Katsumitsu, aby go poinformować o zwarciu szyku i gotowości, sam również zacisnąłem mocniej dłoń na rękojeści miecza, nawet nieumyślnie przyśpieszając kroku, przez co młody zabójca wiatru mógłby nieco zostawać w tyle, aż w końcu przedarłem się przez gęste krzewy na granicy polany i zatrzymałem w bez ruchu. Musiałem się rozejrzeć po okolicy widziałem ślady, które w pewnym momencie się urwały.
- Rozejrzyjmy się po polanie, jak coś zobaczysz, to krzycz. - Ruszyłem w prawą stronę, szukając poszlak, które nie mogły się tak po prostu skończyć tuż przed jej krańcem, gdzie mógłby wyparować taki stwór i zabójca, który chwile wcześniej mocno krwawił. Musieliśmy go jak najszybciej znaleźć, zanim postanowią ruszy do osady, co prawda zapach wisterii zdecydowanie będzie stanowił dla nich jakieś spowolnienie, ale na pewno nie na tak długo.

Lewa strona polany również zdawała się być czysta, żadnych śladów jakby ktoś by ją przynajmniej raz zamiótł i Katsumitsu nie miał zbyt dużo szczęścia w swoich poszukiwaniach, aż los się do niego uśmiechnął. Chociaż bardziej można by powiedzieć, że trafił w dziesiątkę, ponieważ pod jednym drzewem znalazł rannego, ciężko dychającego zabójcę, który został mocno pokiereszowany.
Obficie krwawiły z rany znajdującej się na torsie i mocno przyciskał dłoń, która  była pokryta poparzeniami, ale na jego ubraniu nie było żadnych śladów węgla czy sadzy.
- Pomóż... Mi.  – Powiedział mocno świszczącymi ledwo słyszalnym głosem, który się łamał. Zdesperowany ratował się ucieczką przed swoim katem. Zabójca wiatru stał od niego jakieś piętnaście metrów, a w pobliżu nie dostrzegał śladów po demonie, jedynie ślady stóp towarzysza z korpusu.

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

Tyle śladów... To nie mogą być zwierzęta. Pomyślał łowca wiatru, to musi być demon jak nie kilka. Zaczął powoli dostrzegać krew ale bardziej doświadczony łowca go uprzedził przez próbom zbadania krwi." Jest całkiem świeża, nie powinny być daleko." -Może się uda go uratować.- Liczył że nie będzie za późno kiedy znajdą rannego łowce. Chciał pomóc jak znajdzie rannego łowce, każdy był na wagę złota. Im więcej łowców tym łatwiej będzie powstrzymywać demony." Ciężko mi powiedzieć ile to może być demonów, bądź ostrożny." -Będę uważał.- Taki miał przynajmniej plan nie wiedział co może go zaraz spotkać. W końcu nie miał za wiele doświadczenia dopiero się douczał u starszego łowcy." Rozejrzyjmy się po polanie, jak coś zobaczysz, to krzycz." -Tak, jest.-Miał już biec gdzie indziej biec ale zrozumiał że krzyk nie tylko poinformuje łowce ale też demony. Nie mógł też udawać dźwięku jakiegoś nie agresywnego zwierzęcia bo te były cicho przez to że demony polowały i się bały. Tak przynajmniej mu się wydawało.-Czekaj, będę wyć jak wilk jak znajdę łowce, jak krzyknę jak człowiek to demony mnie znajdą. Więc będę krzyczał tylko wtedy jak znajdę demona.- Następnie pobiegł w inną stronę niż Kagami aby sprawdzić czy tam nie ma łowcy którego szukają. Katsumitsu tylko liczył że nie spotka demona. Miał też nadzieje że plan zadziała i demony się nie skapnął od razu.

Po chwili przeszukiwania lewej strony polany na którą dobiegł. Dostrzegł rannego łowce leżącego pod drzewem. Choć to  bardziej łowca nakierował go na to że tu jest, ponieważ Katsumitsu usłyszał jego głos który błagał o pomoc, lekko się łamiąc "Pomóż... Mi." Miał już mu odpowiedzieć i podejść aby mu pomóc. Ale przypomniał sobie że miał powiadomić Kagamiego jak znajdzie rannego łowce lub demona. Chciał krzyknąć, ale się powstrzymał wiedział że demon też go usłyszy jak ten wyda z siebie głośny dźwięk, więc poczekał z wyciem aby też nie wystraszyć prawdopodobnie rannego łowcy. Była to trudna decyzja co zrobić. Więc postanowił najpierw zająć się rannym łowcą, bo nic nie wskazywało na pułapkę. Powoli podszedł do łowcy z lampą świecąc tak aby jego twarz była widoczna w świetle lampy i aby mógł dojrzeć jego rany wyraźniej. Jednocześnie dał łowcy znak aby nie wydawał dźwięku kładąc palec na ustach w geście uciszenia. Co prawda nigdzie nie było tu śladów demona więc mieli czas ogarnąć nieco sytuacje. Gdy był bliżej zobaczył poparzenie i ranę z której krew leciała bardzo mocno. Poparzenie nie było normalne ale nie przykuła uwagi łowcy tak bardzo jak rana. Gdy był blisko szepnął -Zaraz ci spróbuje pomóc. W między czasie powiedz z czym mamy do czynienia bardzo powoli.- Katsumitsu rzucił swoje kimono z ramion i odciął cały rękaw swoją kataną. Nie miał bandaży a trzeba było przynajmniej spróbować zatamować krwawienie, a sama ręka raczej łowcy do tego nie wystarczy. Następnie zwinął rękaw dwa razy na pół i przyłożył do rany łowcy. -Uciskaj to powinno spowolnić krwawienie bardziej niż ręka i nie mów nic więcej, a tym bardziej nie ruszaj się. Zaraz wezwę pomoc.- Teraz stał przed decyzją czy wołać, sam nie był w stanie nieść łowcy i się bronić gdy demon go zaatakuje. Złożył ręce tak aby było go bardziej słychać i zaczął udawać dźwięk wyjącego wilka do księżyca. Nie był w tym za dobry więc brzmiał jak wilk ze zdartym gardłem. Liczył że Kagami nie pomyli go z wilkiem w końcu mu powiedział że będzie wyć. A demony po prostu oleją wilka w końcu nie był to ich przysmak. Chyba że jakiś demon lubił dziczyznę to mogło by być nie na rękę.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Katsumitsu chciał ocalić rannego zabójcę i to się chwaliło, dlatego szybko doszliśmy do pewnych ustaleń, a on sam wpadł na  sprytny pomysł, o sygnałach, które nie zaszkodzą. Dlatego kiwnąłem głową twierdząco na jego propozycje i rozeszliśmy się w różne strony, aby przeszukać większy obszar, ale mój teren była zdecydowanie mniej udana. Nie odnalazłem, niczego co przypomniałoby wcześniejsze ślady, a prawie byłem gotowy poszatkować ruszający się krzak, z którego wyskoczył lis i szybko pomknął ku swojej norze. Miałem tylko nadzieje, że mój mniej doświadczony towarzysz również miał się dobrze, nie słyszałem ludzkiego krzyku albo wycia, dlatego byłem dobrej myśli. Nie miałem wyczulonego słuchu, ale taki wrzask czy wycie niesie się na wiele kilometrów.

Brunet podjął decyzje o ratowaniu rannego człowieka, nie wyczuł i nie zauważył niczego podejrzanego, uspokoił się i pozwolił sobie na większą swobodę. Zabrał się do szykowania prowizorycznego opatrunku, który pomoże przetrwać innemu zabójcy, rany  spróbował powiedzieć coś więcej, ale jego łamiący się głos był już zbyt niezrozumiały.
- To... zrobi@#... De#$% - Stracił sporo krwi i był mocno poturbowany, walczył o każdy haust powietrza, próbował się przy tym nie zakrztusić własną krwią przez ranę na klatce piersiowej. Patrzył na młodego z tlącą się iskrą w oczach, a gdy ten podał mu pocięty rękaw, mocno go złapał pokrwawioną dłonią, nie chciał puścić jego ręki, próbując drugi raz z siebie to wrzucić, ale tak samo jak za pierwszym razem, zabójca wiatru nie mógł za dużo zrozumieć.
Przyłożony zwinięty materiał stanowił lepszy opatrunek niż sama dłoń, co potwierdziły słowa bruneta. Sam zabrał się do wycia i jego dźwięk był zbliżony do wycia wilka, ale nie był perfekcyjny, także nie musiał się martwić tym, czy jego kolega to usłyszy. Jednak pojawił się inny problem, Katsumitsu, poczuł jak momentalnie jak mrowi go całe ciało, ale nie widział znikąd naciągającego ataku.
Podjął instynktową próbę ucieczki przed niewiadomy zagrożeniem, ale jego ciało momentalnie się zatrzymało, a gdy uważnie się temu przyjrzał, dzięki lampie zauważył cienkie mieniące się nitki, które krępowały mu ruch, a na jego usta zostały momentalnie pokryty jakąś klejącą breją, która nie skutecznie tłumiła jego głos. Jego ciało zostało zmuszone do poruszania się niczym marionetka wbrew jego woli.
- Mam Cię mała muszko... A teraz poczekamy, a twojego czerwonowłosego kolegę, skoro go tak ładnie zawołałeś. Bo przecież nie wyłeś do księżyca, dla zabawy prawda? A tak, głupiutka ja, przecież nie odpowiesz, ale zabijesz dla mnie swojego towarzysza. - Usłyszał wysoki damski głos, który był ewidentnie rozbawiony. Jego dłoń kontrolowana przez demona sięgnęła do rękojeści i wydobyła ostrze na światło księżyca.

Usłyszałem wycie, które było sygnałem na odnalezienie człowieka, a więc Katsumitsu miał zdecydowanie więcej szczęścia, szybko się obróciłem i ruszyłem w stronę, z którego docierał do mnie dźwięk, zajęło mi to, może kilka minut, żeby dokładnie się rozeznać i już widziałem stojącego kolegę, z wyciągniętym mieczem skierowany w stronę leżącego zabójcy. 
W pierwszej chwili nie zauważyłem nic podejrzanego, ale gdy stawiałem pierwsze kroki, a sam zabójca wiatru zwrócił się w moją stronę. Dostrzegłem nitki, które rozpościerały się nad Katsumitsu. Był mocno owinięty na każdym przegubie i jeszcze dodatkowo wokół szyi. Nie było mowy o pomyłce, należały do potwora, który mógł zakończyć jego życie w mgnieniu oka. Udawałem, że ich nie widzę, bo nie chciałem, aby demon zrobił mu krzywdę, a musiałem podejść blisko, aby jednym płynnym ruchem przeciąć wszystkie nici za jednym razem.

- Dobrze się spisałeś. - Powiedziałem to ciepłym głosem, a demon momentalnie zmusił go do podniesienia ostrza ku górze. W tym samym czasie ja również sięgnąłem po swoje ostrze i przy pomocy drugiej formy oddechu płomienia minąłem głowę Katsumitsu o kilka centymetrów, przecinając wszystkie nitki, które go ograniczyła. Ręką z mieczem ostrożnie go objąłem go w klatce piersiowej i docisnąłem do swojej, a drugą ręką  chwyciłem konającego zabójcę, aby następnie szybko odskoczyć z tamtego miejsca. Ponieważ z korony drzew, gdzie ukrywał się demon wystrzelił dziwne zielone cieczopodobne kule.
- Nic Ci nie jest? - Postawiłem Katsumitsu i położyłem mężczyznę na ziemi i obróciłem stronę drzewa, z którego padły ataki. - Skąd wiedziałeś, przecież moich nitek, ludzkie oko nie powinno widzieć. - Słowa pełne gniewu i złości, ewidentnie demon nie był zadowolony z takiego obrotu sprawy. - Widocznie pycha doprowadzi do twojej zguby. - Po prostu miała pecha, że akurat trafiła na mnie i na mój zmysł, w innych okolicznościach jej zdolność na pewno była piekielnie skuteczna. A dodatkowo bardzo sprawnie potrafiła ukrywać swoją obecność i się maskować.
- I tak tu zginiecie głupcy, jest nas wielu. A wy wpadliście w naszą pułapkę. - Dokładnie w momencie jak demonica skończyła to mówić, gęstwina leśna zaczęła od razu drzeć i szeleścić co mogło, zwiastować zbliżające się posiłki wroga, które ukrywały się w lesie i czekały, aż ich alfa da sygnał do ataku. Zostaliśmy zwabieni na otwarte pole, w którym liczebność stanowiła o przewadze.
- Szykuj się, a rano ty stawiasz śniadanie. - Nie był to czas na rozterki czy już zakładania z góry o własnej porażce, gra dalej się toczyła, a przeciwnik chyba nieco nas nie doceniał.

Ranny.:

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

Niestety Katsumitsu nic nie zrozumiał z bełkotu rannego łowcy. Następnie po daniu złożonego rękawa łowcy poczuł mocny uścisk na ręce, łowca go trzymał za rękę i próbował dalej coś powiedzieć. Próbował zrozumieć o co mu chodziło, ale ranny łowca dalej bełkotał w niezrozumiały sposób. Gdy nagle po daniu sygnału poczuł dziwne mrowienie na ciele. Odruchowo odskoczył do tyłu i miał już biec, ale zauważył nici które nie pozwalały mu się ruszać. Po czym za nim był w stanie cokolwiek powiedzieć, jakaś dziwna maź zakleiła mu usta tak że nie mógł oddzielić warg od siebie. Odruchowo chciał to zerwać ale nie mógł ruszać ciałem.   "-Mam Cię mała muszko-" Katsumitsu chciał coś powiedzieć ale nie mógł przez to coś co przypominało pajęczynę. Nagle mu się przypomniała nie naturalne poparzenie łowcy, nie kleiło mu to się. Czy to oznacza że gdzieś jest drugi demon używający ognia. Katsumitsu nie bał się demona, był już raz w podobnej sytuacji. Z tylko jedną różnicą wtedy mógł się ruszać. Na całe szczęście łowcy, a na nieszczęście towarzysza z korpusu. Demonica wolała go wykorzystać jako pułapke. Łowca liczył tylko na to że Kagami jakoś zauważy te nici. A w między czasie zastanawiał się co teraz może zrobić aby się uwolnić, rozwiązanie siłowe nic nie dawało bo nici się mocno trzymały i nie pozwalały wziąć zamachu mieczem aby je przeciąć. Więc zostało mu tylko czekanie na odsiecz.

Po chwili przybył łowca płomieni, który usłyszał sygnał w postaci wycia wilka."- Dobrze się spisałeś. - " Katsumitsu w reakcji na słowa łowcy chciał jakoś się zatrzymać aby demon miał ciężej unieść jego ręce z kataną. Ale nic to nie dało jego ciało ruszało się jak laleczka w występie jakiegoś kuglarza, dobrze że łowca zobaczył nici którymi go spętał demon i jedną techniką go uwolnił z uścisku nici. Katsumitsu zdążył tylko zerwać to co mu się przykleił do twarzy, ciecz się mocno przyczepiła więc poczuł jakby ktoś plastrem woskowym zrobił depilacje twarzy. Nagle Kagami go złapał i odskoczył z nim i z rannym łowcą na bok. "- Nic Ci nie jest? - " -Nic mi nie jest, tylko trochę bolało jak odklejałem to lepkie coś.- Przyłożył zewnętrzną stronę dłoni do twarzy gdy to mówił, dalej go piekło po oderwaniu tego z twarzy. W drugiej ręce trzymał katanę którą lekko opuścił w dół. "- Szykuj się, a rano ty stawiasz śniadanie.- "- Jasne, uważaj bo jest drugi demon który używa prawdopodobnie płomieni. Albo czegoś co powoduje poparzenia.- Po odpowiedzeniu na słowa Kagamiego, Katsumitsu przyjął postawę bojową w tym samym kierunku co starszy łowca, był teraz gotowy do walki z demonem. Przeciwnicy prawdopodobnie poruszali się po drzewach dlatego nie było śladów stóp. Najlepszą opcją chyba było zaatakowanie demona puki jest sam. Nie wiadomo ile demonów zaraz miało przybyć aby wesprzeć tą demonice. Teraz łowca czekał na ruch lub rozkaz od Kagamiego w końcu on jedyny z dwójki widział te dziwne nici bez lampy.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Gwizdnąłem głośno na swojego kruka, który zakręcił koło i skierował się do Yonezawy, aby poinformować strażników o demonach napotkanych w lesie. Niech tam przygotują się na kolejny atak, tym razem nie złapią nas w trakcie snu.
- Rozumiem, staraj się nie podchodzić za blisko drzew. Utkała już nici, które nie pozwalam nam ot, tak wyjść, te są znacznie grubsze, może być ciężko je przeciąć. Dlatego lepiej w nie nie wpaść. - Mówiłem ze spokojem, jakby to niewiele zmieniało. Byłem gotowy i skupiony, dokładnie oglądałem otoczenie, szukając wskazówek i wszystkiego, co mogłoby mi pomóc. Te trzy wcześniej wystrzelone kule rozprysły się na ziemi i po chwili stwardniały, co sugerowało, że miały nas uwięzić i zatrzymać w miejscu. Pytanie, jakie sztuczki jeszcze miał w rękawie ten demon, gdzie był partner tego zabójcy? Oby tylko nie skończył już pożarty, i dlaczego kruki nie zaalarmowały nas. Tak wiele pytań, na które odpowiedzi teraz byłyby przydatne, ale priorytetem było zapewnienie bezpieczeństwa i powstrzymanie demonów, zanim dotrą za daleko.
- To zobaczymy, czyj jest gorętszy... Katsumitsu, nie zabraniam Ci walczyć, jednak wolałbym, żebyś skupił się na ochronie naszego towarzysza. Może coś nam powie i rzuci nieco światła. Poza tym pokażę Ci, to czego nie pokazałem na treningu. - Zwróciłem głowę w kierunku bruneta i powiedziałem pół szeptem, tak aby demon nie usłyszał przypadkiem naszej strategii czy planu gry.
Nie uważałem go za słabego, mimo że nasz poziom był znacznie różny. Nie chciałem jednak popełnić tego samego błędu. Nie w moim stylu było mówienie komuś, jak ma walczyć, kiedy i dlaczego nie powinien.
Tylko że ostatnim razem Sayaka została szaszłykiem przez to, że w porę jej nie kazałem się wycofać i pozwalałem na szczeniackie sprawdzanie się w takich momentach.
Wziąłem głębszy wdech, zacisnąłem mocniej palce na rękojeści miecza i czekałem na pierwszy ruch przeciwnika. Z krzaków wyskoczyło tuzin pająkopodobnych demonów o różnych wielkościach, od kilkulatków do nastolatków. Atakowały chmarą, bo w przeciwnym razie nie były w stanie w pojedynkę zrobić za dużo. Osaczyły nas, a po przeciwnej stronie polany wyłoniła się kobieca postać, która zdawała się być matką tego roju. Jak na razie demony nie robiły nic, czekały, jak grzeczne psy, aż ich pani wyda im polecenia. A ta lubiła budować napięcie i dramaturgię.
- Tutaj zakończycie swoją drogę... Szkoda, całkiem ładne z was okazy, może jeżeli poprosicie, to zmienię was w moje urocze dzieci. - To był ten sam głos, który chwilę wcześniej wrzeszczał z niezadowolenia. Teraz próbowała nas nakłonić i przeciągnąć na swoją stronę. Niedoczekanie jej, jakby to w ogóle było możliwe.
- Daruj sobie tę wdzięczną gadkę szmatkę. - Odpowiedziałem jej natychmiast, ale jej to za bardzo się nie spodobało. Na jej twarzy pojawił się grymas niezadowolenia, a tym samym dała znak swoim pachołom, aby przystąpiły do ataku. Rzuciły się ze wszystkich stron. Nie traciłem zimnej głowy i miałem nadzieję, że Katsumitsu również wytrzyma to obciążenie psychiczne.
Byliśmy w mniejszości, mieliśmy rannego i praktycznie zero informacji o tym, co działo się w okolicy i jak miały się inne grupy patrolowe. Nie czekałem, aż skrócą dystans. Sam wystrzeliłem do przodu i przy pomocy pierwszej formy płomienia skierowałem się na demonice, która nimi wszystkimi zarządzała. Chciałem uciąć łeb temu, który nimi był przywódcą, jednak na mojej drodze zaroiło się od przeciwników, których zadaniem było powstrzymać moją szarżę na nią. Tym samym większość tych stworzeń skupiła się na mnie, jako głównym zagrożeniu.

Ranny.:

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

Katsumitsu starał się wypatrzeć nici w pobliżu ale nie za bardzo je widział bo patrzył w złe miejsca ze stresu bo nie chciał znowu w nie wpaść, dopiero Kagami mu przypomniał że sieci muszą być o coś zaczepione.
"- Staraj się nie podchodzić za blisko drzew...-"-Tak jest.- Katsumitsu nie chciał znowu stać się czyjąś marionetką więc wolał unikać sieci z tą wiedzą pewnie będzie mu łatwiej. Katsumitsu był zdzwiony że łowca płomieni brzmiał jakby w ogóle się nie przejmował przewagą liczebną wroga. Jego go trochę to przytłaczało nigdy nie miał spotkania z demonami w większej ilości niż jeden. "-Jednak wolałbym, żebyś skupił się na ochronie naszego towarzysza.-"-Postaram się.- Odpowiedział półszeptem skierowany twarzą do towarzysza, można było usłyszeć w jego głosie lekką nutkę strach. Łowca starał się skupić na tym co go motywowało aby nie spanikować. Czyli że musi stać się silniejszy aby chronić innych, oraz przetrwać po to aby spotkać się z kolegami których poznał w korpusie."Poza tym pokażę Ci, to czego nie pokazałem na treningu." Te słowa go trochę zagrzały do walki ciekawość też była dobrym motywatorem do działania.  
"Szkoda, całkiem ładne z was okazy, może jeżeli poprosicie, to zmienię was w moje urocze dzieci."
-Nie skorzystamy, urocze? Twoje dzieci są co najmniej ohydne.- Skomentował głośno tak aby pajęczy demon go usłyszał. Chciał ją wkurzyć aby myślała mniej racjonalnie, miało to szanse pomóc w obronie rannego łowcy, ale to zależało od tego czy demon daje się ponieść. A puki co wyglądało na to że ma jakiś zmysł taktyczny więc pewnie nerwy też trzyma na wodzy. Ale chłopak też musiał się podnieść trochę na duchu aby nie dać się przytłoczyć mnogości demonów. Ponieważ ich ilość była co najmniej demotywująca, nie ma nic gorszego niż przewaga liczebna przeciwnika na polu walki.
Gdy Kagami poleciał z zawrotną prędkością pokonać demona dowodzącego tej zgrai pokrak, młody łowca stał z tyłu i pilnował rannego. Tak jak zasugerował Kagami. Łowca wiatru nie był osobą która łamie rozkazy, chyba że są złe. Bronił rannego dlatego że nie chciał śmierci towarzysza z korpusu, zresztą niebyło to tylko w ich interesie aby mu pomóc. Bacznie obserwował pole walki czekając aż demony do niego podejdą aby nie odchodzić daleko od łowcy którego musiał bronić. Szybko w głowie układał sobie plan działania co zrobić jak podejdą bliżej. Najlepszym pomysłem chyba było błyskawiczne użycie formy pierwszej ale szybko zmienił zdanie użycie ósmej będzie lepsze aby przy odrobinie szczęścia pokonać więcej niż jednego demona, lub przynajmniej pozbyć się ich kończyn. Nie wyglądały na takie co szybko się zregenerowały z utraty ręki czy nogi. W końcu jakby były silne to nie musiałby nikomu służyć, a może po prostu był optymistą liczącym że demony są słabe bo wyglądają jak dzieci. Gdy demony były w zasięgu wykonał ósmą technikę oddechu wiatru z wypadem aby ściąć głowę demonowi przy odrobinie szczęścia najbliższym demonom.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Nie udało mi się dotrzeć do ich przywódcy, zostałem powstrzymany przez żywą zaporę, która wcale nie zamierzała na tym przestać. Jak tylko mój miecz pokryty płomieniami, przeciął jednego z nich, a reszta bez zawahania minęła jego truchło i skupiła się na ataku ze wszystkich stron. Nie miałem za wiele czasu na reakcje dlatego, zacząłem szybko wykonywać uniki w kolistym ruchu i wokół własnej osi, przesuwając się, tylko o tyle ile było to niezbędne, co by przypadkiem nie wpaść na inny wyprowadzony atak na ślepo.
W moim przypadku atak w formie obrony była bardzo skuteczny, ponieważ redukowało to martwe strefy, których nie widziałem swoim wzrokiem. Dla osoby znajdującej się poza tym kłębem mogło to przypominać jakiś taniec albo inną zabawę. Iskry od miecza ścierającego się ostrym odnóżami pająków i brzdęki stali teraz akompaniowała przy odgłosach kroków, wcześniej w lesie było kompletnie cicho, a teraz nagle ożył, ale nie za sprawą leśnych zwierząt.
Może ich siła, czy wytrzymałość nie była zbyt wysoka, ale za to nadrabiali zręcznością, szybkością i przede wszystkim liczebnością. Chociaż dwóch osobników poza pajeczycą, wyróżniało się na tle i to bardziej ich skoordynowanych ruchów się obawiałem. Na szczęście sami w sobie nie zdawali się jakoś specjalnie bystrzy czy przebiegli i tutaj można było coś ugrać,
Miecz trzymałem w gotowości, szukałem okazji, w której mógłbym zacząć redukować ich liczebność, ale nie dawali mi czasu wytchnienia, a co dopiero okazji do kontrataku, bo po każdym ciosie pojawiał się kolejny, na szczęście ich pani, jak na razie nie zamierzała nic robić, z ohydnym uśmiechem czekała, aż jej mała armia załatwi sprawę.
- Cholera. - Syknąłem cicho pod nosem. W natłoku walki, uników i szamotaniny zrobiłem drobny błąd, który wróg od razu wykorzystał, udało mi się zredukować konsekwencje, ale kilka ostrych odnóży zahaczyło mnie i pojawiły się pierwsze płytkie rany na moim ciele. Same w sobie nie były groźne, ale zdecydowanie w połączeniu z kolejnymi i zbliżającym się zmęczeniem, nie było to nic pocieszającego, zwłaszcza że to jeszcze bardziej rozsierdziło ich. Walka o morale była trudna, zwłaszcza gdy teraz przeciwnicy dostał mały zastrzyk motywacji i przełamania progu, który sprawiała, że nie mogli mnie trafić.
- I co rudy chłopcze, jednak nie jesteś poza zasięgiem moich dzieciaczków. Tańcz, Tańcz Hehehe. - Powiedziała demonica, która była zadowolona z takiego obrotu sprawy.

Katsumitsu w tym czasie nie mógł narzekać na brak przeciwników, ponieważ, cztery mniejsze pająki zdecydowały się odłączyć od roju i spróbować swoich sił z nim, popychane pierwotnym instynktem i zapachem krwi. W końcu stada zawsze polowały na najsłabsze i ranne osobniki w grupie i tak samo one zdecydowały się uczynić.
Jednak ich stan liczebny bardzo szybko zmniejszył się o jednego osobnika, gdy tylko weszły w zasięg ataku bruneta, ten zdecydował zrobić jeszcze wypad w ich stronę i posłać Sho Rekkaza Kiri, które trafiło bezpośrednio jednego z nich i nie pozostawiając mu miejsca do ucieczki, seria podmuchów, cięła i rozrywała go. Reszta grupy wykonała uniki, ale nie udało się im tak samo ujść bez obrażeń, ucięta kończyna, ranny na ciele. Trąba powietrza po wykonaniu tej techniki nieco utrudniała wizje, ale młody zabójca powietrza znowu poczuł mrowienie na swoim ciele, trzy niedobitki nie zawróciły, postanowiły go zaatakować z różnych kierunków.

Ranny.:

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

Cztery pająko-demono-dzieci ruszył na rannego łowce, lecz Katsumitsu udało się odwrócić ich uwagę od bezradnego łowcy. Przy pomocy podmuchu PRIMARY GALE SLASH, który pociął jednego ze słabszych demonów na kawałeczki i innego ranił. Poczuł się wtedy pewniej, może było ich dużo ale łatwo je ciął powietrznymi cięciami. Następnie gdy młody łowca wiatru poczuł mrowienie, i nie widział znowu nikogo. Postanowił odskoczyć do tyłu najdalej od mrowienia jednocześnie stawiając blok w kierunku tego odczucia, bo pewnie tam była pozycja najbliższego demona.  Przynajmniej tak mu się wydawało nie wyuczył się jeszcze jak do końca działa jego zmysł. Zrobił odskok do tyłu dlatego że miał pewność że za nim nie ma sieci tego demona dowódcy, ponieważ przed chwilą stamtąd wykonał wypad. A demon był zajęty walką z Kagamim. Wpadnięcie w jakieś pułapki demona było by najgorszym scenariuszem w takiej sytuacji.
Miał kilka pomysłów co zrobić, najprostszym było zwabienie demonów aby nadciągały z jednego kierunku bo wtedy użycie kolejnej formy mogło by się pozbyć ich wszystkich. Ale nie był pewien czy demony nie zmienią swojego celu gdy ten zacznie je zaganiać do biegu frontalnego za nim. Obronna rannego łowcy była sporym utrudnieniem na polu walki, łowca liczył na to że wsparcie szybko przybędzie i na to że ten ognisty demon który poparzył rannego członka korpusu to tylko jego spekulacja. Może sam się poparzył swoją ognistą technika, nie mógł wykluczyć że ranny był łowcą który posługiwał się tym samym oddechem co Kagami. Drugim pomysłem był atak na osłabionego demona ale łowca go szybko odrzucił bo gdy zaatakuje w tym momencie to dwa pozostałe skoczyłyby na niego mocno go raniąc. Trzecim pomysłem było użycie drugiej formy oddech ale na razie nie mógł sobie na to pozwolić, ze względu na to że jego płuca nie były wystarczająco wytrenowane. A męczenie ich mogło by mieć tragiczne skutki podczas walki. Brak defensywnych form w oddechu wiatru nie pomagał w sytuacji otoczenia przez wroga.
Więc pierwszy plan który wpadł mu do głowy był dla niego jedynym możliwy do wykonania w obecnym stanie rzeczy, co prawda miał ryzyko że demony pójdą do rannego łowcy. Ale po pierwsze Katsumitsu liczył że demony nie będą zbyt bystre, a po drugie był to najszybszy sposób aby pozbyć się demonów i zapewnić rannemu łowcy bezpieczeństwo, na dłuższą chwile i może wspomóc Kagamiego jeżeli ten nie skończy przed nim walki.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Młody zabójca wiatru postanowił działać instynktownie i zebrał się do odskoku, uczucie mrowienia z różnych kierunków było niemal identyczne, a przynajmniej tak mu się zdawało, bo nie miał za dużo czasu na analizę i dokładnie oszacowanie, a przez fakt skromnego doświadczenia, jeszcze nie poznał się ze swoim rozwiniętym zmysłem, aż tak dobrze. Przygotował się do zablokowania ciosu, który nadchodził z jego lewej strony, z tumanów kurzu wyskoczył demon, którego atak zgrabnie ześlizgnął się po mieczu bruneta, krzesając masę iskier w powietrze.
Katsumitsu dostrzegł, że demon, który go zaatakował, właśnie regenerował obrażenia, które otrzymał, rany na korpusie zaczynały się zasklepiać i wracała mu mobilność, jedynie odnóże, które utracił chwile wcześniej, miało problem z odtworzeniem albo po prostu demon skupił się na poważniejszych ranach. Jednak nie miał on zbyt wiele czasu na dalsze dywagacje w głowie na ten temat, po pozostała dwójka jego przeciwników, która też skończyła się regenerować, również wyskoczyła z kurzu, ale Ci byli daleko od jakiejkolwiek szansy na zranienie zabójcy wiatru, który postanowił robić za przynętę, tylko pytanie czy złapią się na haczyk, a może wręcz przeciwnie rzucą się na leżącego zabójcę, który stracił przytomność.
Dwa ruszyły do dalszej pogoni za nim, ale jeden z nich zdecydował się rzucić na leżącego mężczyznę, który nie mógł się bronić.

- To ostatnie co zobaczysz. - Nie zamierzałem wdawać się w większą gadkę szmatkę, skupiłem się na tym co było istotne, czyli na unikach i okazji do kontrataku, może mieli przewagę, ale teraz przyjdzie czas na konsekwentne redukowanie ich ilości.
Zacząłem delikatnie się wycofywać z tego tańca pogo, aby wszystkie stwory były naprzeciwko mnie i gdy znowu skorzystają ze swojej taktyki ataku symultanicznego, obniżyłem miecz i wymachem po okręgu stworzyłem sobie zasłonę przy pomocy czwartej formy oddechu płomienia, aby następnie wziąć kolejny głęboki oddech i ponownie wystrzelić przed siebie przy pomocy pierwszej formy, tym razem tnąc niczego niespodziewających się wrogów, którzy tym razem nie mieli jak za bardzo zareagować, ponieważ mieli za mało czasu, na reakcje przez powstało zasłonę z ognia. Leciałem niczym płonący pocisk, który obracał się i dekapitował każdego demona w zasięgu.
Moje rozgrzane ostrze przecinało karki demonów, które jeszcze chwile wcześniej tak rozochocone, rzuciły się na mnie przy pomocy frontalnego ataku, truchła legły na ziemi, a ja znalazłem się przy ich szefowej, której głowa również miała pofrunąć, ale klinga zatrzymała się tuż przed jej karkiem przez grubą nić która, naciągała się niczym cięciwa łuku, pod siłą mojego uderzenia.
- Gratuluje, teraz zginiesz z moich rąk chłopcze. - Kompletnie nie obchodziły ją starty w swoich dzieciach, nawet zdawała się, jakby sprawdzała, czy jestem na tyle godny, aby sama się pofatygowała po skalp. Bo nieudanej próbie odskoczyłem do tyłu i szykowałem się na jej wkroczenie na scenę. Użycie dwóch form w tak krótki odstępie czasu było odczuwalne, ale dopiero się rozgrzewałem.

Ranny.:

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Katsumitsu
kanoto

Na szczęście łowcy wiatru udało się zablokować nadchodzący cios ze strony demona na czuja i wdrożyć swój plan odwrócenia uwagi demonów. Miał już się ucieszyć że wszystko przebiega po jego myśli aż tu nagle, gdy odbiegł z demonami na mały kawałek. Zobaczył że jeden demon zasklepił ranę i dalej stanowi zagrożenie. A następnie spostrzegł że jego plan na odciągniecie demonów nie zadziałał bo jeden demon zmierzał w kierunku łowcy leżącego na ziemi, więc postanowił teraz przejść siłą przez dwójkę demonów które go goniły aby wspomóc rannego, który był bezbronny w tej niefortunnej sytuacji.
Bez namysłu łowca użył Ichi no kata: Jin Senpū - Sogi aby przebić się przez dwa demony które go goniły. Po technice Katsumitsu natychmiast zaczął bardzo szybko biec w kierunku demona który zmierzał w kierunku rannego łowcy. Musiał się śpieszyć aby obronić leżącego mężczyznę przed pazurami wygłodniałego demona. Również nie chciał aby demon dostał krew bo wtedy szybciej by się zregenerował, choć to że się zregeneruje nie było problemem. Większym problemem byłaby strata kolejnego łowcy w starciu z demonami.  Więc gdy był w zasięgu wykonał szybki wypad i cięcie wycelowane w szyje demona. Chciał go szybko ściąć aby ranny nie miał już żadnego bliskiego zagrożenia.
Katsumitsu już czuł lekkie zmęczenie fizyczne tą walką, przez to że musiał się dużo nachodzić przed walką i biec za Kagamim którego ledwo doganiał. Miał nadzieje że kruk łowcy płomieni już dotarł do Yonezawy i powiadomił wszystkich z korpusu o demonach w okolicy i nie będą zaskoczeni jak przy ostatnim ataku. Liczył też na to że osoby które poznał będą gotowe jeżeli demony zaatakują tej nocy. Nie znał za wielu osób z korpusu, ale mimo to nie chciał aby ktokolwiek umierał.
Katsumitsu
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Cytat :
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Wzrost :
170
Siła :
B
Wytrzymałość :
B
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
B
Punkty :
237
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
przełamanie lodów
zbawca
niezłomny
halloween 2023
dom kruka
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
ROK SMOKA
PUNKTÓW
Kagami Yuichiro
tsuchinoto

Nieco zaskoczony obrotem sprawy Katsumitsu musiał działać i jakoś powstrzymać demona przed darmowym posiłkiem, który przywróci mu siły i spowoduje pewną śmierć już i tak rannego łowcy, który nawet bez dodatkowych obrażeń może umrzeć. Brunet szybko wziął głębszych oddech i zamiarem przebicia się przez dwa goniące go demony ruszył w ich stronę przy pomocy pierwszej formy oddechu wiatru. Wystrzelił przed siebie niczym pocisk obracający się wokół własnej osi, tnąc wszystko na swojej drodze, przypominając poziomy cyklon, które nic nie mogła powstrzymać. Dwa demony, które biegły za nim nie zdołały w porę zareagować i zostały po nich tylko, poszatkowane kupi mięsa, które zaczęły momentalnie się rozwiewać z wiatrem.
Teraz pędził sile sił w nogach, aby powstrzymać demona, który zamierzał zlikwidować bezbronnego, oboje znajdowali się w podobnym dystansie do punktu, w którym ich drogi miały się przeciąć. Brunet czuł, że jeszcze musi włożyć trochę w to wysiłku i uda mu się ochronić leżącego łowcę, zrobił szybki wypad i wykonał cięcie w miejscu, w którym powinien się znajdować kark demona, jednak tak się nie stało. Cięcie przeszło przez powietrze, bo celem demona nie był atak wymierzony w leżącego człowieka, a zabójcę, który przyjdzie mu na pomoc. To wszystko była zmyłka, w którą niedoświadczony Katsumitsu wpadł. Poczuł, jak w lewy bark wbija się ostre odnóże demona, rana momentalnie zaczęła go piec.
Stwór wykonał zmyślny plan i wykorzystał obawy młodego zabójcy przeciwko niemu, już miał zamiar poprawić. Zadając drugi cios, ale wtedy został zaatakowany mieczem od boku, atak nie był zbyt silny, ale wystarczający, aby zmusić pająka, do zwiększenia dystansu nim wyprowadził kolejny cios.
Brunet zauważył jak ranny zabójca, dysząc i kaszląc, zaczął podrywać się na nogi, miał problem z utrzymaniem równowagi i chwiał się na boki, ale pomimo tego zaczynał się prostować, mocno przyciskając prowizoryczny bandaż do klatki piersiowej.
- Nie będę... Dla was... Ciężarem. - Rzucił cicho dumny wojownik, który nie chciał być powodem ran swoich towarzyszy.

Demonica wcale nie pozostawała bierna jak wcześniej, nawet za bardzo nie zwlekła ze swoim kolejnym ruchem, wkroczyła na udeptaną ziemie, gdzie resztki jej dzieci znikały z powierzchni ziemi. Teraz rozpoczął się prawdziwy taniec, w którym wymienialiśmy się atakami, próbując dosięgnąć przeciwnika.
Zdecydowanie była lepsza, niż mi się wydawało, myślałem że jeżeli nie lubi sobie brudzić rąk i działa z ukrycia to w walce bezpośredniej mocno będzie odstawać, a ona nie tylko nie odstawała, to jeszcze napierała coraz bardziej, wspomagając się swoimi nićmi, które niczym bicze latały w powietrzu, próbowały mnie smagać. Jeżeli zaatakowałbym wraz ze swoimi pionkami, wtedy bez ciężkich obrażeń ta walka by się nie skończyła. Zastanawiało mnie czy to przez pychę i arogancje, czy po prostu lubiła się bawić swoim ofiarami, przeszła mi ta krótka myśl przez głowę, ale nie mogłem już dłużej się zastanawiać nad zachowaniem demona i jego powodami.
Przez jakiś czas trwaliśmy w impasie i nikt nie był w stanie utrzymać prowadzenia, na tyle długo, aby zaszkodzić drugiej stronie, gdy ona zdecydowała się posłać w moją stronę specjalną ścianę czerwonych nici, które cięły wszystko na swojej drodze, ja przy pomocy czwartej formy odparłem jej atak. Nie mogłem wykorzystać poprzedni sztuczki drugi raz, ponieważ pajęczyca już ją widziała i mógłbym narazić się na srogi kontratak.

Ranny.:

| Voice |
Kagami Yuichiro
Ikonka postaci :
Iwakura - Page 3 Cq4JoOv
Klasa :
klasa samurajska
Cytat :
Znajdę drogę,
Zawód :
Zabójca demonów
Gif :
Iwakura - Page 3 ZPDQhig
Wzrost :
183
Siła :
A
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
A
Zręczność :
A
Hart Ducha :
A
Punkty :
162
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
legenda o Złotym Dziecku
ikigai
ROK TYGRYSA
ROK KRÓLIKA
ROK SMOKA
one punch man
rosnę
żyjący przeszłością
niezłomny
pogromca
test your might
przełamanie lodów
zbawca
busted
halloween 2022
speedrun
festyn washi 2023
halloween 2023
dom gryfa
kalendarz adwentowy 2023
loading - 25%
PUNKTÓW
Sponsored content
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
Twoje zezwolenia