Czuła się też odrobinę bezużytecznie. Hiroki i zabójca wody odwalili większość osoby, podczas gdy ona rozpaczliwie wręcz próbowała trafić w demona, a jednocześnie nie strzelić im w głowę. Jak jej to wyszło, zdawała sobie sprawę aż zbyt boleśnie, przez całą drogę nawet na Naofumiego nie patrząc. Czuła też niesmak i rozczarowanie, ale już nie samą sobą, a kapłanką którą postanowiła zasłonić własnym ciałem, a która błagała ich by zabrali ją ze sobą. Może pobyt w Yonezawie pomoże jej faktycznie rozwinąć skrzydła i stać się pożyteczną, ale Atsuko zwyczajnie nie mogła zapomnieć jej przerażonego spojrzenia i tego jak tkwiła w miejscu, absolutnie nie mogąc się ruszyć.
Następny!
Padło głucho, a potem wnieśli ją do Domu Medyka, kładąc przez urzędującym tam właśnie uzdrowicielem.
- Rany:
- > Rana 3 poziomu, lewa część torsu. Cierń jest wbity głęboko w skórę i on częściowo tamuje krwawienie. Problem w poruszaniu się, któremu towarzyszy promieniujący ból.
> Rana 3 poziomu, okolica prawego ramienia. Cierń jest wbity głęboko w skórę i on częściowo tamuje krwawienie. Problem w poruszaniu prawą ręką.
She might not make it home tonight.
Sam przysiadłem gdzieś na uboczu, żeby im nie przeszkadzać, moje rany nie potrzebowały tak błyskawicznej pomocy, dlatego ustąpiłem miejsca innym, którzy o wiele bardziej uwagi lekarzy.
- Katsumitsu jak skończą z nimi, to ty będziesz następnym, ja mogę jeszcze poczekać. - Powiedziałem do młodszego kolegi, który według mojej niefachowej opinii to on potrzebował pomocy przede mną. Miałem nadzieje, że nie będzie, się obwinął o śmierć tamtego zdrajcy w końcu, był zdecydowanie młody i naiwny, chyba jeszcze nie odkrył, jakie potwory mogą skrywać się za ludzką maską. Świat nie jet czarno biały i wśród bieli znajdzie się dużo szarości czy czerni.
- Po wszystkim możemy iść na ten obiad... Jak na pierwszy raz całkiem dobrze się pokazałeś, musisz tylko zdobyć trochę doświadczenia. - Temat jego naiwności przemilczałem, musiał sam znaleźć złoty środek między naiwnością a podejrzliwością. Żeby nagle nie dostał paranoi, bo jeszcze zacznie na siłę doszukiwać się zła tam, gdzie go nie ma.
- Ranny.:
Kagami:
Rana I Liczne płytkie nacięcia na przedramionach.
Rana II Naciągnięte ścięgna dolnych partii mięśni. (Efekt podbicia Szybkości o rangę wyżej przez HD na B)
Rana III Złamana kostka lewa stopa.
albo ją przed sobą stworzę
"Katsumitsu jak skończą z nimi, to ty będziesz następnym, ja mogę jeszcze poczekać."-Na pewno, nie chcesz pierwszy? No dobra.- Był zdziwiony że Kagami podjął taką decyzję. Ale nie miał za wielkiej wiedzy medycznej, więc się zgodził. Jego wiedza medyczna wyglądała tak że jak się krwawi to trzeba zabandażować, albo jak ktoś ma gorączkę to dać zimny okład. W skrócie no nie był specjalistą."Po wszystkim możemy iść na ten obiad... Jak na pierwszy raz całkiem dobrze się pokazałeś, musisz tylko zdobyć trochę doświadczenia."-Jasne, postaram się go zdobyć jak najwięcej. - Uśmiechnął się, myślał że będzie bardziej zawadzać ale nawet się przydał na patrolu. Szkoda mu było tylko, że nie udało mu się wszystkich uratować. Teraz wiedział że musi stać się jeszcze silniejszy, aby ochronić wszystkich przed demonami i ich wpływem. A korpus potrzebował jakiegoś optymisty który podniesie innych na duchu w tych trudnych czasach.
- Rany:
- Rana I Otarcia od nitek na przegubach i szyi.
Rana II Rana kuta lewego barku.
Rana II Rana kłuta na tosie w pod żebrami.
Rana I Miejscowe poparzenie lewego przedramienia.
Wynik na kości: zbiorowy rzut dla wszystkich tutaj. Medyk npc jest na poziomie A, więc rzuty mają +5.
- Atsuko; 10 i 2 -> obie rany wyleczone.
- Yuichiro; 7 i 8 -> obie rany wyleczone
- Katsumitsu; 10 i 10 -> obie rany wyleczone
Czas rekonwalescencji: Atsuko i Yuichiro; 1 fabuła rekonwalescencyjna.