Event
Uwolnienie - wstęp[ Treść ukryta ]
Podsumowanie
Uczestnicy: Shimazu Ema, Tokugawa Miyohime, Tatsu (Lider);
Termin: -
Kolejność: -
Dodatkowe informacje:
- brak
and with him sing songs, create,
calm down evil
Wiedziała jednak, że nie może tracić czujności:
- Patrzcie uważnie pod nogi.
- Jeśli masz jakieś praktyczne pojęcie, jak mogą działać demonie moce oparte na chorobach, to jest to dobry moment, by się z tym podzielić.
Event
Uwolnienie - 2Wzór: link
Podsumowanie
Termin: 72h
Kolejność: obojętna
Dodatkowe informacje:
- W razie pytań skierujcie się do: Suiren (PW) lub Renfei (Discord)
- Demon musi się z nami bawić, tak jak bawi się z tymi ludźmi. Kształt tych kręgów nie przypominają raczej jakiejkolwiek z wyrw. - odparła wzdychając lekko - Nie jestem jednak tego na tyle pewna, by uznać to za kompletną stratę czasu.
Sama zaś podeszła parę kroków bliżej skrzyżowania wyrw, utrzymując bezpieczny dystans od powstałych anomalii, próbując nie nadepnąć na niezidentyfikowane kręgi. Zamknęła swe oczy i skupiła swój zmysł w kierunku powstałych wyrw, próbując "zajrzeć słuchem" w głąb nich, jednocześnie próbując upewnić się w swym przekonaniu, że największe źródło demoniej mocy wywodzi się właśnie z tego skrzyżowania. Była ciekawa, co może kryć się pod powierzchnią ziemi i czy faktycznie to jest jakaś głęboka dziura w dół, czy przejście niewiadomo gdzie. Zastanawiała się też, czy pomimo wieczornej pory nie usłyszy potencjalnych ruchów powietrza. Mogących sugerować, że demon faktycznie roznosi śmierć poprzez powietrze.
calm down evil
Event
Uwolnienie - 3Podsumowanie
Kolejność: obojętna
Dodatkowe informacje:
- Dodatkowe:
- Wyrwa nie różni się niczym innym, poza tym, że są dwie. To ślepy trop.
Odrzekła wpatrując się uważnie na Emme, słuchając uważnie jej odkryć:
- To, że nie czujecie wyraźnej demoniej obecności, nie oznacza że go tu nie ma. - odparła łapiąc się za brodę - I jeśli to faktycznie ludzkie ślady stóp to wątpię, by to było istotne. Jednak nic innego nie mamy tu do zbadania.
Popatrzyła na te przeklęte kręgi, wzdychając lekko pod nosem. Ściszyła lekko głos na dalszą część rozmowy i kontynuowała swe rozkazy:
- Te półtorametrowe pole pszenicy wyraźnie przeszkadza. Idealna kryjówka dla demona lub czegoś co go zawiera do świtu, no i żadnych śladów przez nie nie zobaczymy. Trzeba skosić jak najwięcej.
Wyciągnęła swoją Kusarigame obracając się do Emmy mówiąc:
- Powiedz, gdzie dokładnie coś widzisz.
Odrzekła zamykając na chwilę lekko oczy, by sama poczuć to miejsce:
- Nie podoba mi się, że te ścieżki zawierają demoniom obecność. - odparła łapiąc silnym uściskiem swoją kose - Lepiej wytoczyć, a raczej wyciąć własne. Być może powinniśmy wyciąć jak najwięcej się da nawet w inny fragmentach koła.
Biorąc głęboki wdech weszła do wskazanego koło w najlepszym możliwym miejscu. Gdy tylko nadepnęła na krawędź koła, rozszerzyła łańcuch do pełnej szerokości:
- Shi no kata: Ryūmongan - Sokusei
calm down evil
Event
Uwolnienie - 4Słońce mrugnęło do nich ostatnim pasmem światła, a następnie zsunęło się poniżej horyzontu, pozwalając zmierzchowi zalęgnąć się w dolinie rolniczej. Z każdą chwilą kolory bledły, zastępowane przez okres krótkiej szarości, w której jedynie blask z wyrwy wyróżniał się ponad wszystko inne. Zniszczone kręgi pozostały w wygniecionym zbożu pozostały uśpione i nawet czuły słuch Tatsu nie zauważył, by cokolwiek się zmieniło.
Podsumowanie
Kolejność: Tatsu na końcu
Dodatkowe informacje:
- Rzut:
calm down evil
Wykonując pierwszy ruch do swojej formy szybko spojrzała w dół. Ślady były niemal tuż pod nią. Jednak to nie mogły być te?
"To nie te. Te są w kole, a nie w okręgu. Zaraz czym to się różni?"
- I dlatego chcesz mnie udusić w środku demoniego gówna? Jeśli chcesz nas wszystkich zabić, zacznij od siebie. - odrzekła surowo nie obracając się nawet do swych towarzyszek. Jej ewentualne poczucie winy zostało zastąpione gniewem, widząc co robią ich towarzyszki. Strać na chwile kontrole, a każdy wokół zacznie popełniać błędy. Każda zacznie bez słowa robić to, co jej się żywnie podoba! - Mam nadzieje, że za tym co zrobiliście, kryje się jakiś większy plan. Weszłyście bez niego w sam środek demoniej mocy. Czekającej na uwolnienie. Obrażone za zniszczenie śladów, które są tylko przykryte i pewnie gówno znaczą! Moje pojebanie jest dalekie od waszego.
- Jeśli koniecznie chcecie zobaczyć akurat te, by mieć powód do mojej egzekucji, to możecie tu sprzątnąć i się temu przyjrzeć. Choć powinny tu dalej być dla kogoś kto ma zmysł dotyku. Szkoda, że nie mamy takiej osoby. - odrzekła idąc parę kroków w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara - Ja zaś pójdę dalej za śladami, które są widoczne w nadziei, że dokądś prowadzą. Choć wątpie! Skoro upieracie się, że są tak bardzo istotne, że nie powinniśmy rozwalić tą abominacje w drobne ziarno. Tylko w niej razem umrzeć.
Tylko ona miała siłę, by podejmować ryzyko. Reszta zaś czekała tylko na jej błąd, by się wywyższyć. Tak było, jest i będzie zawsze, mimo iż łudziła się, że jest inaczej... Dlatego była gotowa pójść do przodu, gdy reszta zostanie w tyle.
Event
Uwolnienie - 5Podsumowanie
Kolejność: Ema -> reszta
Dodatkowe informacje:
- Rzuty:
- Możesz mi wyjaśnić Shi...
Zamilkła zdając sobie sprawę, że rudowłosa zabójczyni nie jest w stanie niczego wyjaśnić. Podnosząc lekko usta w przerażeniu tego co ujrzała:
- Zabierz ją ze środka!. To miejsce ma na was zły wpływ!
Jeśli udało jej się dotrzeć do wnętrza koła, gdzie stała lub stoi Emma, szybko przyjrzała się, czy czegoś tu nie ma co mogło być nośnikiem demonich mocy lub coś co niewidoma Emma nie zauważyła. Jeśli nie odkryje niczego podejrzanego zdecydowała się sięgnąć po jednego z wielu ukrytych asów w rękawie, uznając, że musi być coś w tym konkretnym miejscu:
- Roku no kata: Haka hori hito no nage
calm down evil
Event
Uwolnienie - 6Podsumowanie
Dodatkowe informacje:
calm down evil
- Dalej widzisz tą aurę?
Zapytała spokojnym głosem robiąc krok bliżej, trzymając oba końce łańcucha wyciągnięte przed siebie. Jeśli zechciała ją zaatakować musiałaby się pewnie bronić, jednak musiała być czujna:
- Nie widzę żadnej podejrzanej aury.
Ostrożnie podeszła o krok bliżej:
- Nc nie zapadło się w błocie. Nikt do ciebie nie mówił przez te parę minut poza Emmą proszącą o miecz. Który właśnie przymierzasz, jakby był twoją własnością. Jesteś zabójczynią demonów, czy hienną cmentarną?!
Ostatnie zdanie zadała twardszym tonem, przesuwając wzrok w kierunku Emmy:
- Nie ma tu żadnych śladów. Jakby ich nigdy nie było lub cudownie znikły wraz zachodem Słońca. Jedynie widoczne są moje zniszczenia. Nie mam pojęcia co robić, gdy ktoś wykrwawia się w tak nieprawdopodobny sposób. Możemy jedynie wezwać kruka z medykiem i licząc, że przybędzie szybko. Niestety ten atak świadczy o tym, że demon majstrował jakoś również z tobą. I nie mam pojęcia jak. Wiem jednak jedno. Albo jesteście bandą amatorów, która nie powinna przejść ostatecznej selekcji. Albo coś demonicznego coś wam zrobiło.
- Dlatego oddasz teraz oręż Shimazu! Albo zaraz przeproszę cię za to, że nie przygrzmociłam cię wcześniej kulą!
Event
Uwolnienie - 7Podsumowanie
Dodatkowe informacje: