The silence is your answer.
wybacz mi zwłokę z odpowiedzią. Twój szkic zachowałam w pamięci, jednakże oryginał spaliłam. Chodzę po tym świecie wystarczająco długo, aby nie ufać demonicznej krwi, nawet użytej w procesie tworzenia sztuki. Twój gest wywołał jednakże u mnie emocje, która w umyśle demona nie pojawia się zbyt często. Uznałam więc, że jestem ci także winna pewne wyjaśnienia. Moje kwiaty, posłane w twoją stronę na Arenie nie miały na celu Ci pomóc. Nie byłeś moim wyborem na zwycięstwo i szybka eliminacja potwierdziła, iż miałam rację, nie stawiając na ciebie i twoje umiejętności. Jestem tak samo jak ty demonem i działam przede wszystkim we własnych interesach; bezinteresowna pomoc innym nie leży w mojej naturze.
Wraz z listem dostarczono ptasie pióro, ozdobione na krawędziach złotem.
uwaga Akio, jakiejkolwiek natury by nie była, jest niezwykle cennym zjawiskiem. Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że Księżyc ten nie przykłada zbyt dużej uwagi do konfliktów jątrzących się wśród demonicznych elit. Jeżeli docenił twoją wirtuozerię, to powinieneś odczuwać dumę, ale jeśli zwrócił się do Ciebie z krytyczną uwagą, to być zadarłeś strunę jednego z niewielu wątków, które ów wojownika interesują. To niezwykle ciekawa informacja. Chętnie dowiedziałabym się, co wówczas w twoim kierunku powiedział.
wiele czasu minęło od wydarzeń w Oguni. A jeszcze więcej od wydarzeń na wyspie pewnej. Były to lata pracy dla mnie obfitej, czego owocem jest sztuką przezemnie powstała. Liczę jednak, iż na arenie porażka morali twych nie osłabiła. Wiele zrobić próbowałem, by gniewną demonicę przed dokończenia kwestii tej powstrzymać, lecz ostatecznie za mało się tym okazało.
W ramach rekompensaty przesyłam żeton, którym obdarowaĺem każdego areny czempiona. Walczyłeś dzielnie, lecz arena bezlitosna była, niczym życie prawdziwe.
Do listu został załączony żeton uprawniający do zarezerwowania miejsca w wybranej loży. Więcej informacji wieczorem.
Potrzebuję się z Tobą spotkać.
Potrzebuję Twojej pomocy.
Będę czekać na Ciebie na moście Togetsu, na samym środku rzeki Katsura, dwudziestego szóstego dnia marca, od zachodu słońca aż do północy.
Przez wzgląd na przeszłość uszanuj moje zaproszenie.
Pamiętasz jak spotkaliśmy się w loży podczas piekielnego dramatu w Osace? Czas płynie dalej, a my powinniśmy zobaczyć się ponownie. Wiem, że niewiele cię interesuje. Tak przynajmniej opowiadała nasza wspólna ukochana, Katsu. Mówiła jednak, że potrafisz zbierać dłużników. I ja zostanę jednym z nich. Przyjdź do restauracji Ryuki-zushi, na pierwszym piętrze, w następną pełnię księżyca. Będę cię wyczekiwać. Pomożesz mi wykonać pewne zadanie, a w zamian za to ja spełnię jedną twoją prośbę.