- Kod:
<div list></div>
I caught you staring
Jestem niezmiernie wdzięczny za to, że w ramach nieprzerwanej przyjaźni naszych rodzin postanowili Państwo mi pomóc w zrozumieniu sytuacji panującej w cesarstwie, a będącej dotychczas poza granicami mej świadomości. Jak zapewne Pani wiadomo, ród Tanaka od lat zajmował się przewozem oraz sprzedażą dostarczanych przez rodzinę Gato towarów na terenie Nagoi.
Bardzo się cieszę, że relacja bazująca jedynie na kontaktach naszych ojców pozwoliła nawiązać mi kontakt z Szanowną Zabójczynią i zaznaczam, że nasza rodzina nigdy tego Państwu nie zapomni i od zawsze będzie wiedzieć, że ród Gato, to nie tylko świetni biznesmeni, ale również przyjaciele rodu Tanaka.
Z przykrością stwierdzam, że zostałem poinformowany przez bliski Ci ród Aoba o wydarzeniach, które miały miejsce w Osace. W celu nakreślenie mojej osoby wspomnę, iż jestem synem niedawno zmarłego Tanaka Kazumy będącego głową naszej rodziny. Jak zapewne wiesz, naszą rodzinę również spotkała tragedia, a ja podobnie jak i Ty w przeszłości jestem jedynym ocalałym po ataku demona. Zważywszy na okoliczności śmierci mego ojca, postanowiłem dowiedzieć się możliwie jak najwięcej o tym, czym są demony, a także skąd pochodzą i jak je eliminować.
Dotychczas uważałem opowieści o nich za bajki, które rodzice i starzyzna klanu opowiadali dzieciom, aby te ze strachu były im posłuszne i nie chodziły nocami w miejsca niedozwolone. Choć temat ten pojawiał się częściej, nie przyjmowałem historii o atakach tych bestii za prawdziwe, traktując je jako plotki, bądź wytłumaczenie ataku zbójów i złodziei. Po zeszłorocznych wydarzeniach, które spotkały mnie na zimowym wyjeździe służbowym do Osaki, wszystkie te historie wróciły, a ja z wyrazami ogromnej skruchy, przestałem podważać prawdziwość przedstawianych przez mieszkańców Nagoi dramatów.
Powróciwszy w rodzinne strony, zebrałem wszystkie możliwe informacje na temat demonów oraz dowiedziawszy się o istnieniu specjalnej jednostki, służącej ludziom od wielu lat jako narzędzie do eliminowania tych potworów, postanowiłem, że nie spocznę, dopóki nie nawiążę kontaktu z jednym z nich. Cieszę się, że dzięki rozległym kontaktom, zdobytym dzięki interesom prowadzonym przez mojego kochanego ojca mój cel stał się możliwy.
Zrozumiawszy jaka tragedia spotkała mieszkańców Nagoi, postanowiłem zebrać możliwie najwięcej informacji na temat demonów i może w przyszłości nawiązać kontakt z człowiekiem o sile i zręczności równej bóstwu, który tamtego dnia uratował moje życie.
Pisząc ten list, mam nadzieję, że uda się Szanownej Zabójczyni odpowiedzieć na moją prośbę spotkania, gdyż zaplanowałem już wyjazd do Osaki i jeżeli tylko otrzymam znak, że chciałaby, by Szanowna Pani poświęcić mi swój cenny czas, to gotów jestem ruszyć dnia otrzymania odpowiedzi.
Z wyrazami poszanowania i pozdrowieniami,
Tanaka Ryu, syn Tanaka Kazumy z Nagoi