[color=#01a301] tekst [/color]
- Jak szybko się zagoi? - zastanawiał się, oczekując optymistycznej odpowiedzi z ust rozmówczyni. Całkowicie zapomniał, że siedzi tak blisko niej, choć chyba przestało mu to w jakikolwiek sposób przeszkadzać.
- Wiem, że to nic takiego. Niepotrzebnie zawracałem Ci głowę. - odparł z nutką niezadowolenia w głosie. Być może wystarczyło udać się do swojej kwatery i zwyczajnie położyć spać, zamiast robić z siebie ofiarę i marnować czas zielonowłosej. Była to pierwsza taka sytuacja i nie bardzo wiedział jak się zachować. Przychodząc tutaj kierował się instynktem, bo doświadczenia nie miał.
- Ta maść.. mogę nakładać ją sam? - spytał i spojrzał na nią zaciekawiony. Jeśli Hanako użyczyłaby mu specyfiku, to teoretycznie już po trzech dniach mógłby wrócić do treningów. Nie miał zamiaru zdradzać jej swojego planu i liczył, że najzwyczajniej w świecie da mu jeden pojemnik. A skoro sama stwierdziła, że rana nie jest poważna, to chyba nie będzie większego problemu, prawda?
- Tym się nie przejmuj. I tak zrobiłaś już dla mnie za dużo. - powiedział i obdarzył ją lekkim uśmiechem. Przyglądał się jak kobieta owija jego rękę bandażem. Robiła to bardzo delikatnie, co nieco go dziwiło. W każdej pracy prędzej czy później człowieka dopada monotonia, która wpływa na wykonywanie przez niego powierzonych obowiązków. Albo Hanako pracowała zbyt krótko by tego doświadczyć, albo po prostu zależało jej na każdym pacjencie i starała się nim jak najlepiej zaopiekować. Gdy skończyła, ponownie zapytała go o samopoczucie.
- Wolę posiedzieć tutaj. Za chwilę dojdę do siebie. - zapewnił ją i wziął głębszy wdech. Spróbował lekko poruszyć świeżo opatrzoną ręką, ale nie był to najlepszy pomysł. Jęknął z bólu, utwierdzając się w przekonaniu, że kilka pierwszych dni będzie musiał ją oszczędzać. - Jeśli masz jakieś plany, to nie krępuj się. Poradzę sobie. - dodał po chwili, opierając głowę o ścianę. Potrzebował tylko chwili, by zyskać nieco na sile i móc powrócić do swojej kwatery. Nie miał zamiaru jej zatrzymywać, nie był przecież małym dzieckiem wymagającym stałej opieki.
z/t x2
Minął tydzień, to był bardzo długi tydzień. Codzienne odwiedziny w chacie medyka na swój sposób męczyły ją, zmiana opatrunków bolała i szczypała bardziej niż sądziła więc nie obyło się bez łez. Na dodatek nie mogła za bardzo poruszać tym prawym ramieniem, bo przy każdym najmniejszym ruchu bolało, a uczucie to przechodziło przez całe jej ciało. Przez co zastygała krótko w miejscu, aby ból ustąpił. Usiadła w ogrodzie tam, gdzie czuła najbezpieczniej, zapach ziół ją uspokajał i choć na chwilę zapominała o tym, że rana, która powoli się goi, boli. A blizna, która tam jest zostanie ją do jej ostatnich chwil, pamiętając o tym, że nawet te małe demony były dla niej jakimś problemem i poniekąd poczuła się tam jak piąte koło u wozu, choć nie wiedziała, czy to prawda, czy po prostu tak stwierdziła gdy to wszystko już się zakończyło. Jeszcze trochę minie nim wróci do aktywnej pracy medyka, chcąc nie chcąc sama musi wrócić w pełni sił. Ramię przy poruszaniu już tak nie boli, choć skóra się napina przez strupa, który się stworzył, ale to nic, przynajmniej jako tako może sie ruszać, za kolejny tydzień pewnie zapomni, że coś takiego miało miejsce i jedyne co będzie jej o tym przypominać to jej własna blizna na prawym ramieniu.
- Yo, Hanako-san~.
Przywitał się, jeszcze przechodząc zza jej pleców obchodząc ją, przy czym podniósł rękę do swojej głowy w geście przywitania.
- Mam nadzieję że już lepiej z twoimi ranami.
Zapytał, stojąc przed nią i mając nadzieję, że kobieta czuje się już lepiej po ostatnich wydarzeniach.
" Yo Ishida-san, co do ran jest w porządku, nie narzekam. Rana boli, ale da sie przeżyć no i będę miała niefajną bliznę"
- Cóż, miejmy nadzieje, że z biegiem czasu chociaż zaniknie na tyle, aby być mniej widoczną i nie będzie szpecić ci pleców. Dosiadł się do niej po tym jak zrobiła dla niego miejsce.
-Dziękować.
"Jak się czujesz? Nie przesadzasz z treningami?" Na jej pytanie spojrzał w bok jakby przeżył w ostatnim czasie koszmar na jawie. Po czym jego twarz wróciła do normalnej ekspresji.
- Uwierz mi... Nawet najcięższy trening byłby ukojeniem, od zdawania raportu z ostatniej misji... Ale ogólnie dobrze. A jak z tobą? Zapytał, będąc lekko zaciekawionym jej aktualnym stanem zdrowia i bycia.
"Cóż, miejmy nadzieje, że z biegiem czasu, chociaż zaniknie na tyle, aby być mniej widoczną i nie będzie szpecić ci pleców." - Zapewne będzie mniej widoczna, ale nigdy nie zniknie, to będzie raczej ślad do końca życia - Nie była to ujma dla niej, a raczej ślad po misji, którą przeżyła robiąc coś dobrego dla innych na tyle ile mogła w danej chwili i chyba z tego była najbardziej zadowolona, bo poszło jej po prostu dobrze.
"Uwierz mi... Nawet najcięższy trening byłby ukojeniem, od zdawania raportu z ostatniej misji... Ale ogólnie dobrze. A jak z tobą?" - Poza raną, którą mam, to w porządku. Zastanawiałam się jaką walkę musiał przejść Hashira, którego opatrywałam, bo wyglądał naprawdę okropnie. Był cały we krwi i na dodatek złamał rękę, która mu nastawiłam, a przynajmniej na tyle by dożył rana i pojechał do najbliższego korpusu - A to było jej największym zmartwieniem czy aby na wszystko dobrze zrobiła i Hashirze nic się nie stało, choć tego zapewne już sie nie dowie.
- Etam, więcej wiary, ja też mam kilka blizn z młodości które są już prawie nie widoczne na moim ciele. A tobie życzę tego samego.
- Hashira? Był tam hashira? Do tego ranny? Podrapał się po szyi, myśląc, o dopiero usłyszanej informacji... Pełno myśli przeleciało mu przez głową, jednak skoro był tam hashira którego żadne z nich nie widziało, do momentu bycia przez niego rannym, mogło oznaczać, że albo był z innej grupy, lub też może działał w większym dystansie od karawany, czyszcząc drogi lub pozbywając się innych grup demonów.
- Cóż... Co jak co Hanako-san ale możliwe że zawdzięczamy mu o wiele więcej niż wiemy...
- Technicznie nie mam z tym aż takiego problemu ale jeśli ci to nie przeszkadza to chętnie skorzystam z propozycji. Podał jej rękę jeśli ta chciała wstać z ławki.
- Widać że nie tylko ja tutaj nie próżnowałem, co? Również się do niej uśmiechnął, aby ją choć trochę pocieszyć z powodu blizn nabytych wcześniej, jak i tej ostatnio.
- Rozumiem... Pokiwał głową, słysząc jej potwierdzenie o stanie leczonego tamtej nocy przez nią hashiry, wiedząc że jednak było coś silniejszego w lesie, poza małymi demonami i gigantem który podążał ich śladem.
- Wiesz może który hashira to był Zapytał ją z lekkim zaciekawieniem w głosie.
- Znam jedno miejsce, ale jest to kawałek drogi stąd, a nie chcę cię nadwyrężać skoro wciąż dochodzisz do siebie. Więc może po prostu pójdziemy do pokoju wspólnego i coś zjemy? Zaproponował.
z/t x2
- Zaraz chyba padnę. Mam nadzieję, że szybko to załatwię i się stąd zaraz zwinę. – Powiedział pod nosem na tyle cicho, że niemożliwe było go usłyszeć. Po krótkiej chwili dodał, tym razem o wiele głośniej - Jest tu kto? Kazano mi przynieść tu trochę towaru. Gdzie to odłożyć? – Zapytał rozglądając się w poszukiwaniu kogokolwiek.
- Kod:
[color=#ff6666][b]- Tekst[/b][/color]
- Hej, postaw to tutaj - pokazała mu ręką miejsce, gdzie może położyć paczkę na ziemi, z tego co pamiętała zawartość nie powinna być ciężka, a tak będzie mogła jeszcze posegregować ją i poukładać tak jak się należy. Ostatnimi czasy i tak miała pełne ręce roboty jak nie w pracy to w domu w którym się doszkalała i gdzieś jeszcze w międzyczasie potrzebowała dopilnować samą siebie aby douczyć się pilniej na temat ziół.
- Dzięki. - Powiedział stojąc plecami do kobiety. Miał już coraz bardziej dość zapachów, które emitowały z ogrodu. Tokage aż zaczął współczuć medykom i zielarzom, którzy na co dzień musieli egzystować przy takich ogródkach. Oczywiście uprawy na wsiach były o wiele mniejsze niż ta w korpusie zatem zapewne nie wydzielały aż tak intensywnych woni jednak mimo wszystko zapachy były odczuwalne. Po krótkiej chwili przemyśleń, obrócił się w kierunku głosu, który raptem chwilę temu usłyszał. Przeskanował posturę od głowy do dołu, zaczynając się zastanawiać skąd kojarzy te osóbkę. W głowie odtworzył sobie głos, szukając w pamięci jakichkolwiek wspomnień.
- No tak, to Ty. – Oznajmił, gdy zdał sobie sprawę z kim ma do czynienia. Była to medyczka, która była w karawanie podczas jednej z ostatnich misji. - Też byłaś w karawanie. Jak się czujesz? Rana zagoiła się? – Zapytał zerkając na kobietę i próbując sobie w głowie przypomnieć jak miała na imię. Nie potrafił jednak odtworzyć w sobie tej informacji zatem wykorzystał stary trik.
- Zapewne mnie nie pamiętasz, jestem Tokage Jin. Jestem jednym z mizunoto, którzy ochraniali te wycieczkę przeze las. – Przedstawił się i delikatnie ukłonił. Kultura wymagała, aby ona również podała swoje imię zatem dzięki temu młodzieniec z łatwością się dowie jak owa zielonowłosa zielarka miała na imię.
- Kod:
[color=#ff6666][b]- Tekst[/b][/color]