Obchodzimy 3. urodziny forum! Limitowana odznaka, możliwość stworzenia własnej oraz urodzinowy jackpot.
12 listopada 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 października.
1 października 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 września.
1 września 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 sierpnia.
1 sierpnia 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 lipca.
1 lipca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 czerwca. Ponadto w nowej aktualizacji znajdziecie informacje dotyczące zapisów na EVENT.
1 czerwca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 maja.
1 maja 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 kwietnia.
1 kwietnia 2024
Pojawiła się nowa aktualizacja! Zmiany przy tworzeniu postaci, lista NPC, usprawnione oddechy i inne.
14 marca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 marca.
1 marca 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 lutego.
1 lutego 2024
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 stycznia.
1 stycznia 2024
Ostatni dzień naszego kalendarza adwentowego. Jest to również okazja, aby zdobyć odznakę!
24 grudnia 2023
Pojawiła się nowa aktualizacja! Nowy wpis do fabuły, wyjaśnienia w mechanice oraz zwiększone grono MG.
10 grudnia 2023
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 grudnia. Pojawił się także kalendarz adwentowy.
1 grudnia 2023
Najnowsza Aktualizacja już dostępna! Przebudowa forum i nowości.
12 listopada 2023
Najnowsza Aktualizacja już dostępna! Zakończenie Halloween 2023 oraz o tym co dalej z Forum.
7 listopada 2023
Nabór na Mistrzów Gry!
5 listopada 2023
Ruszył Event Halloweenowy!
22 października 2023
Aktualizacja Fabuły!
25 listopada 2023
Festyn Washi!
8 kwietnia 2023
Nowa aktualizacja, ruszyły także rzuty na ocalonych i zabitych.
1 marca 2023
Nowa aktualizacja. Zmiany w funkcjonowaniu oddechów i zmysłów, więcej o mieczach nichirin i inne.
4 lutego 2023
Nowa aktualizacja.
21 stycznia 2023
Nowa aktualizacja. Poszukiwanie śnieżynek, więcej slotów fabularnych, zakończenie rozliczeń i inne!
24 grudnia 2022
Nadchodzące wydarzenia!
6 grudnia 2022
Forum w przebudowie.
13 listopada 2022
Nowa aktualizacja.
16 września 2022
Pojawił się temat z propozycjami.
12 września 2022
Nowa aktualizacja. Zakończenie eventu, zmiany w administracji i inne.
12 września 2022
Nowa aktualizacja.
17 sierpnia 2022
Ruszyły rzuty na ocalonych i zabitych! Trwać będą do 12 lipca. Ponadto oficjalnie rozpoczął się event.
1 lipca 2022
Ruszyły zapisy na event!
11 czerwca 2022
Nowa aktualizacja! A w niej, między innymi, nowe odznaki i formy zdobywania punktów.
12 maja 2022
Zmiana w administracji forum!
26 kwietnia 2022
Na forum pojawił się minievent! Szukaj wielkanocnych jajek i znajdź nagrody!
17 kwietnia 2022
Aktualizacja. Ingerencje, HD, listy gończe i zawody dla grupy Humans.
28 lutego 2022
Aktualizacja. Witamy nowych Mistrzów Gry!
20 lutego 2022
Aktualizacja dotycząca marechi i nabór na Mistrzów Gry!
14 lutego 2022
Pojawiła się nowa aktualizacja.
13 lutego 2022
Ankieta dot. nawigacji i rozmieszczenia działów.
10 lutego 2022
Aktualizacja tematu dot. śmierci postaci.
8 lutego 2022
Ruszył minievent dla grupy Humans!
17 stycznia 2022
Zmianie uległ temat rany, leczenie i rekonwalescencja, a dokładniej czwarty punkt dot. regeneracji demonów.
11 stycznia 2022
Pojawiła się kolejna aktualizacja, z której dowiedzieć się można o nowych rzeczach, jakie pojawią się na forum, a także przedstawieni zostali nowi MG!
10 stycznia 2022
Informacje dotyczące minieventu! Szukaj śnieżynek i każdego dnia zdobądź PO!
23 grudnia 2021
Wpadła nowa aktualizacja, z której możecie dowiedzieć się więcej na temat możliwości prowadzenia większej ilości wątków fabularnych!
3 grudnia 2021
Na forum pojawiła się nowa aktualizacja dotycząca kruków kasugai, filarów i PO!
28 listopada 2021
Na forum pojawiła się nowa aktualizacja dotycząca PO!
15 listopada 2021
Zapisy na event! Przekonaj się razem z nami, że Wszystkie drogi prowadzą do Edo.
14 listopada 2021
Aktualizacja! Dowiedz się o zmianach na forum oraz o dodatkowej możliwości zebrania PO!
13 listopada 2021
Otwarcie forum.
12 listopada 2021
Latest topics
Dōgo OnsenDzisiaj o 7:44 pmKurayami Saiyuri
Jindai-jiDzisiaj o 6:11 pmSeiyushi
Izakaya we wsi pod NagojąWczoraj o 11:49 pmSōsetsu
ZamówieniaSro Lis 20, 2024 10:31 pmOda Seiji
Z Tsurugi do pobliskiej wsiSro Lis 20, 2024 7:29 pmSōsetsu
Lipcowa WisteriaSro Lis 20, 2024 5:02 pmTokage Jin
DōtonboriSro Lis 20, 2024 12:25 pmAdmin
Shinrin-yokuSro Lis 20, 2024 12:25 pmAdmin
Opuszczony chramSro Lis 20, 2024 12:25 pmAdmin

PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Ciemne roślinności potrafiły wystraszyć niejednego człowieka snującego się samotnymi leśnymi ścieżkami, ale czy były w stanie wystraszyć demona? Można pokusić się o stwierdzenie, że zamiast przerażenia niosły ze sobą coś więcej niż poruszające się w podszyciu nieproporcjonalne cienie — gęstwiny potrafiły kryć w sobie bowiem tajemnice. Takie, które rozpalały umysł i poszerzały horyzonty. Wystarczyło jedynie nastawić uszu...

Znajdując się gdzieś pośrodku lasu, Seiyushi zdołała dosłyszeć czyjeś rozmowy. Dochodziły za potężnego, przewróconego drzewa i z pewnością nie mogły należeć do żadnych z błąkających się w zagajniku śmiertelników — każdemu odgłosowi towarzyszył niski warkot.

—  Przeklęte śmiecie. Wrócę po niego jutro, wrócę i go rozszarpię.

—  To chyba za dużo powiedziane...

—  ZAMKNIJ SIĘ! Nie mogę przegapić takiej okazji. Wiesz, w ogóle o kim mówimy? Wiesz, kim on jest?

—  Właśnie... niekoniecznie...

—  Gnojem, który zarżnął ulubieńca Kizukiego. Tak właśnie usłyszałem. Nie pytaj mnie którego. Nie mam pojęcia, ale czy to w ogóle ważne? Jeśli przyniosę do Oguni wydmuszkę z jego pustej głowy, w końcu stanę się kimś więcej niż zwykłym popychadłem. Nie pozwolę nikomu się do niego zbliżyć. Jest mój. Muszę się zregenerować i tam wrócić.

—  To na pewno potrwa... Bez nogi daleko nie zajdziesz...

Coś trzasnęło, przypominając swoim odgłosem głuchy cios.

—  Nie mądrz się, tylko do cholery na coś się przydaj! Idź poszukać jedzenia!

Rozległy się szelesty, po których Seiyshi mogła jednoznacznie stwierdzić, że ma do czynienia z dwoma demonami. Jeden był na pewno poważnie ranny, aromat krwi był wyczuwalny; drugi natomiast kierował się gdzieś na północ, oddzielając od poszkodowanego, krocząc wolnym, lecz miarowym krokiem.

Czas na odpis: 72h
Dodatkowe informacje: w razie pytań zapraszam na pw, Rintarou. Powodzenia!

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Polowanie na Jiro Cq4JoOv
Gif :
Polowanie na Jiro 87d1796bb86386878c031da5208a06793d227cfa
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

https://hashira.forumpolish.com/t220-seiyushihttps://hashira.forumpolish.com/t1768-informator#23087https://hashira.forumpolish.com/t268-seiyushihttps://hashira.forumpolish.com/t270-seiyushi
Nie zamierzała marnować czasu, spełni rozkaz Kizukiego i może będzie dzięki temu o krok bliżej swojego celu. A jej cel był nadrzędny! Nie została wyśmiana przez Czwartego gdy szczerze powiedziała co było jej marzeniem, nie zbeształ jej nawet za głupotę. Ale też dowiedziała się że nie była w tym sama, że byli przed nią inni. Nikomu się nie powiodło tego osiągnąć, więc czemu jej się miało udać? Bo była kurewsko uparta! I dopnie swego w końcu.

Przemierzając las w poszukiwaniu jakiś poszlak na temat zabójców usłyszała czyjeś głosu. Zatrzymała się starając się zlokalizować źródło ich pochodzenia. Po czym bezszelestnie się poruszając w ich stronę, nie zamierzała się ujawniać jeszcze. Wsłuchując się uważnie w to co demony między sobą mówiły. Przygryzła dolną wargę słysząc o jakimś zabójcy który podpadł kizukiemu. To nie miało aż takiego znaczenia, ale fakt że gdzieś był w pobliżu a szczekający kundel nie planował się z nikim dzielić swoim byłym oprawcą, sprawiło że tym bardziej postanowiła obrać sobie za cel właśnie tego DS'a. Bo czemu nie?! Bo kto jej zabroni?! Demon bez nogi?!

Z krwi która oplatała jej obandażowany biust zrobiła czarną katanę stojąc nieopodal przewróconego pnia w taki sposób żeby nie została zauważona. Czekała aż kompan demona ruszy po żarcie i pozostawi kopalnię informacji samą sobie. Mając pewność że za pniem pozostał już tylko ranny demon, powoli wyszła ze swojego ukrycia, z opartym grzbietem katany o prawy bark. Złote ślepia wbiły się w sylwetkę demona, uważnie obserwując jego stan. Gdzie był ranny i w jaki sposób. - Ojej.. nie wyglądasz najlepiej.. - to mówiąc obeszła go na tyle aby stanąć przed nim w bezpiecznej odległości. Patrzyła na niego z góry oceniając jego możliwości bojowe. Katana zrobiona z jej krwi była równie wytrzymała co ona sama. - .. ale spokojnie.. mogę skrócić twoje cierpienia.. jednym cięciem.. - to mówiąc uniosła swoją broń nad głowę i przecięła powietrze ze świstem uśmiechając się dość złowieszczo. Nie planowała go zabić, nie było to takie łatwe. Ale upierdolenie mu głowy i zabranie jej ze sobą jako personalnego przewodnika jak najbardziej wkomponowywało się w pierwszą fazę jej planu.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
gracz zarejestrowany w ciągu pierwszych dwóch tygodni
przełamanie lodów
użytkownik napisał pierwszego posta fabularnego
łakomczuch
demon wylosował ponad 20 ofiar
zew krwi
zabicie pierwszego demon slayera
sztukmistrz z Imperium
demon odblokował blood art
niezłomny
napisanie stu postów fabularnych
wszystkie drogi prowadzą do Edo
wzięcie udziału w evencie "wszystkie drogi prowadzą do Edo"
legenda o Złotym Dziecku
wzięcie udziału w evencie "legenda o Złotym Dziecku"
gang fajniaków
gracz zarejestrowany w 2021 r.
ROK TYGRYSA
pierwsze urodziny forum! (2022)
sława mnie wyprzedza
postać pojawia się na liście gończym
ikigai
wzięcie udziału w evencie "ikigai"
dom węża
wrzucenie słodyczy do kociołka jako uczeń z domu węża (halloween 2023)
kalendarz adwentowy 2023
wzięcie udziału w evencie zimowym
ROK KRÓLIKA
drugie urodziny forum! (2023)
loading - 25%
25 tys. postów na road to hashira!
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Kiedy Seiyushi kroczyła powoli w kierunku rannego demona, mogła dosłyszeć, że dźwięki należące do jego towarzysza zupełnie zginęły w gęstwinach. Przez krótki czas poruszał się wolnym, acz pewnym swojego celu krokiem, by w ostatnich chwilach poderwać się i puścić w las jak spuszczony ze smyczy pies.

Przewrócone drzewo zdawało się swoistym murem dla opierającego się o nań potwora. Siedział. Podpierał tył głowy o zdezelowany pień; miał przymknięte oczy. Na pierwszy rzut oka nie wygadał na jednostkę mogącą stanowić niebezpieczeństwo. Był to młody chłopak o wściekle czerwonych włosach, które opadały poplątaną kaskadą na szczupłe ramiona. Kiedy usłyszał trzask, jego powieki drgnęły, a złoto tęczówek osiadło na postaci dziewczyny, która nonszalancko zbliżała się w jego kierunku. Każdy skracający się centymetr dzielącej ich odległości powodował, że spinał wszystkie swoje mięśnie — ze swobodnego odpoczynku, usiadł i wpatrywał się w nieznajomą coraz to gorętszym i wścieklejszym spojrzeniem.

A ty to kto? — warknął agresywnie. Jego cała twarz spowita była krwią. Ubranie było potargane i zalane ciemną posoką, trudno było więc określić, w jakich miejscach doznał obrażeń. Jego prawa ręka zdawała się być bezużyteczna, ani razu nie poruszył jej palcami. — Głucha jesteś?

Kiedy jej cień zdominował jego marną sylwetkę, rozszalałe tęczówki ogarnęło przerażenie.

Czego do cholery chcesz?

Mimo iż napięte mięśni twarzy chłopaka spełzły z nieznanego mu oblicza, wciąż zdawał się tak samo pyskaty. Przypominał teraz małego pieska szczekającego za płotem.

Suka!

Kiedy ostrze Seiyushi wysforowało się w stronę jego głowy, spróbował się obronić. Wyciągnął przed siebie jedyną sprawną kończynę, aby je pochwycić i zatrzymać, ale nie spodziewał się, że cios, jak i samo tworzywo, będzie tak wytrzymałe i bezlitosne. Najpierw broń przecięła jego rękę, pozbawiając ją palców, a następnie pognała dalej prosto w kierunku karku, odcinając łeb demona bez najmniejszego problemu. Wtedy tez rozległ się donośny wrzask, mogący ponieść się na oddalone tereny. Ptaki ukryte w koronach pod wpływem tego krzyku poderwały się w nerwowy lot.

KUUURWA! Ty pieprzony śmieciu! Pożałujesz tego! Myślisz, że jestem tutaj sam?! — Roześmiał się wściekle, gdy jego głowa turlała się w kierunku najbliższego drzewa. — Musiałaś mieć bardzo przykrą przeszłość, ale spokojnie zafunduje ci, jeszcze większe piekło!

Dodatkowe informacje: w razie pytań zapraszam na pw, Rintarou.
Wygląd demona: klik

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

https://hashira.forumpolish.com/t220-seiyushihttps://hashira.forumpolish.com/t1768-informator#23087https://hashira.forumpolish.com/t268-seiyushihttps://hashira.forumpolish.com/t270-seiyushi
Widząc go w takim stanie powinno jej się zrobić go żal. I może by tak było, gdyby się może znali? Jego pyskówki, zanim go zobaczyła były tak bliskie jej sercu, jakby te słowa wypowiadane było przez nią samą. A teraz! Los zdawał się być kurewsko wredny. Płomiennej barwy włosy, dłuższe od Kagamiego, ale barwa praktycznie identyczna. I barwa oczu - złota. Dłoń zacisnęła się mocniej na rękojeści. Gniew jaki czuła ostatnio do zabójcy płomienia wyparował z niej całkowicie. Gdyby siedział przed nią przemieniony Kagami, nie byłaby w stanie podnieść na niego ostrza. Wiedziała to. Bo katana w jej dłoni docisnęła się do jej barku, jakby właścicielka chciała ją wtopić w swoje ciało. Ale to nie był On! Tylko jakiś wyszczekany śmieć co to myślał że wszystko mu się należało bo darł się najgłośniej pośród swojego miotu.
Nie odpowiedziała na dwa pierwsze pytania, po prostu się do niego zbliżając. Wyglądał żałośnie. Sam fakt że ktoś się go słuchał sprawiło że była przez chwilę zafascynowana nim.
"Czego do cholery chcesz?"
- .. wszystkiego.. i znacznie więcej.. - powiedziała zimnym tonem. Na obelgę nie zareagowała niczym innym jak dzikim błyskiem w oku. Atak był szybki i precyzyjny a do tego.. kurewsko 'gładki'? Najpierw poleciał fragment dłoni a po chwili jego głowa. Wrzask sprawił że przechyliła głowę w bok. - Nie pierdol że bolało.. - skomentowała z rozbawieniem w głosie i podeszła do jego łba, który zatrzymał się przy drzewie. Pochyliła się łapiąc go za włosy i podniosłą w górę równając ich ze sobą. Wbiła swoje karmazynowe ślepia w jego oczy.
"KUUURWA! Ty pieprzony śmieciu! Pożałujesz tego! Myślisz, że jestem tutaj sam?!"
- Demon którego posłałeś po żarcie.. patrz jak się trzęsę ze strachu.. - roześmiała się zachowując czujność. - .. determinacja jest dobra.. ale nie wystarczy by przestać być popychadłem.. potrzeba jeszcze siły.. której ci brak.. - skomentowała zimnym tonem. I lekko potrząsnęła jego głową za kudły.
"Musiałaś mieć bardzo przykrą przeszłość, ale spokojnie zafunduje ci, jeszcze większe piekło!"
- Obiecujesz? - spytała z zadowoleniem w głosie. - .. bo wiesz.. bez twojego ciała.. chuja mi możesz zrobić.. ale ja... hoho.. mogę dla przykładu wyturlać twoją wyszczekaną jadaczkę na słońce.. jak okażesz się nie być wystarczająco przydatny.. - zaproponowała z rozbawieniem w głosie. To była dość realna groźna.
- Interesuje mnie ten zabójca o którym tak pierdoliłeś przed chwilą, pomożesz mi go znaleźć.. a może coś ci skapnie.. jestem ewidentnie silniejsza od Ciebie a moja Sztuka Krwi nie jest czymś co chciałbyś poczuć na własnej skórze.. potrafię być baaardzo kreatywna.. - mówiła stanowczym głosem. Zachowując cały czas czujność na ewentualny powrót jego kompana i atak w każdej chwili, ruszyła z nim przed siebie, trzymając go za włosy.
- Swoją drogą.. trochę czasu spędzimy razem, więc może podasz najpierw imię a potem opowiesz mi o tym zabójcy, który Cię tak urządził.. czy miał złote ostrze? - spytała nie kryjąc ekscytacji w głosie, opierając sobie grzbiet swojej katany o bark. - A i jak będziesz darł ryja to pomogę Ci go zamknąć na dobre.. - skomentowała ruszając z nim w przeciwną stronę niż kierunek w którym ruszył jego znajomy.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Z niesmakiem przyjrzał się kobiecie. Z odciętego łba wciąż lała się ciemna, krwista posoka. Demon zaciskał zęby, gotów gryźć, gdyby zdecydowała się zmniejszyć ich odległość. Jednak na wzmiankę o groźbie, którą zawsze mogła spełnić, nieco spotulniał. Rzucał teraz niepewne spojrzenie w kierunku miejsca swojego domniemanego odpoczynku i w okolice gęstych knieji, w którym zniknął jego towarzysz. Wciąż liczył na jego interwencje.

Zaczynam rozumieć — zaczął, próbując się nie zaśmiać, choć wybuch rozbawienia był naprawdę bliski. — Podsłuchiwałaś mnie ty przebrzydła- — Miał już dokończyć, ale westchnął jedynie, rezygnując. — Chcesz okraść mnie z nagrody, tak? Ty chyba oszalałaś. To, że udało ci się mnie powalić, bo byłem ranny, nie znaczy, że nie jestem równie silny co ty, skąd ty do cholery możesz wiedzieć, z kim masz do czynienia? Możesz przestać mnie do cholery tak szarpać?!

Jego głowa dyndała w kobiecej dłoni, plącząc palce długimi, czerwonymi pasmami włosów.

Złote ostrze? — Zaśmiał się cicho. — Jeśli szukasz kogoś ze złotym ostrzem, możesz mnie już postawić na ziemi i odejść. Nie ukrywam, że będę bezgranicznie wdzięczny. Imię? Jego imię? — Znów wydał się parsknąć, ale trudno było jednoznaczne określić, bo jego łeb znów zaczął nerwowo dyndać, zniekształcając słowa. — Nie mam pojęcia jak mu na imię, kto by zaprzątał sobie tym głowę? To tylko śmieć, który nie zasługuje na zakopanie w dole. Takich powinno rozerwać się na strzępy i pożreć. Kizuki byłby zachwycony. Czyżbyś próbowała wkupić się w ich łaski, że tak zależy ci na jego truchle? Skoro już podsłuchałaś, powinnaś wiedzieć, że zabił jego ulubieńca.

Złoty wzrok potwora zaczął osiadać na długich łysych konarach drzew, jakby je rozpoznawał. Zaczął robić się niespokojny.

Dodatkowe informacje: w razie pytań zapraszam na pw, Rintarou.

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Zaczynam rozumieć"
- Czyżby.. - skomentowała przechylając lekko głowę w bok, przyglądając mu się z zaciekawieniem. Mógł parsknąć jej prosto w twarz, widziała jak się powstrzymywał przed tym. Czy był aż tak głupi w ocenieniu swojej pozycji względem niej? Zmrużyła ślepia wsłuchując się w kontynuację jego wypowiedzi.
"Podsłuchiwałaś mnie ty przebrzydła.."
- Trudno nazwać podsłuchiwaniem kogoś kto drze japę na całe gardło.. ciężko było nie usłyszeć tego jazgotu.. - skomentowała ze spokojem w głosie.
"Chcesz okraść mnie z nagrody, tak?"
Uniosła brew na te słowa. Zaczynała mieć o nim coraz to gorsze zdanie.
"To, że udało ci się mnie powalić, bo byłem ranny, nie znaczy, że nie jestem równie silny co ty, skąd ty do cholery możesz wiedzieć, z kim masz do czynienia?"
Parsknęła śmiechem po tych słowach. - Łał.. słaby i przygłup w bonusie.. - skomentowała nie wierząc w to co właśnie jej powiedział. - Po pierwsze.. jesteś demonem.. upierdolona noga nie sprawia że tracisz na wytrzymałości w pozostałych częściach ciała.. po drugie.. jesteś zwykłym ścierwem z dna łańcucha pokarmowego.. co sam wcześniej przyznałeś na głos.. że jesteś popychadłem.. no i.. ostatnie.. gdybyś był ze mną na równi.. moje ostrze nie ścięłoby twojego łba jak rozgrzany nóż kostki masła.. spodziewałam się jakiegoś oporu.. jakiegokolwiek.. ale nie było żadnego.. najmniejszego nawet.. - skomentowała dość spokojnym głosem. - Mógłbyś być zregenerowany i nażarty do syta a i tak twoja głowa skończyłaby w mojej dłoni.. - podsumowała to jaka przepaść ich dzieliła jej zdaniem.
"Jeśli szukasz kogoś ze złotym ostrzem, możesz mnie już postawić na ziemi i odejść."
Westchnęła z niezadowoleniem na jego słowa. - Więc to nie jest zabójca z oddechem pioruna.. - skomentowała nadal z nim idąc przed siebie. To byłoby zbyt piękne żeby przy okazji trafić na zabójcę z jej ulubionym oddechem. No ale nie mogła mieć wszystkiego przecież. Więc zadowoli się kimś innym tym razem. A skoro ten wojownik podpadł któremuś kizukiemu to tym bardziej będzie go czekać stosowna kara za głupotę.
"Imię? Jego imię?"
Uniosła brew na jego głupie pytanie. "Ja pierdolę.. no trafiłam czarną owcę naszej wysublimowanej społeczności.." skomentowała w myślach. - Twoje imię debilu.. - warknęła przewracając oczami dość wymownie. - Chyba że mam ci zaraz wymyślić na poczekaniu jakąś nową nazwę.. która utknie z tobą do końca twoich dni.. więc może nawet się nią nie nacieszysz zbyt długo.. - skomentowała zaciskając mocniej palce na jego włosach.
- Czwarty zlecił mi upolowanie jakiegoś zabójcy.. ten brzmi jak idealny cel.. skoro ma na sumieniu jakiegoś pupilka któregoś z Kizuki.. to nic osobistego.. tak po prostu wyszło.. - wyjaśniła, choć nie musiała. Jak zacznie ją wkurwiać zbędną paplaniną to go uciszy na dobre. A póki co, idąc z nim w dłoni zerknęła na niego z zaciekawieniem, gdy zaczął się zachowywać podejrzanie. Zatrzymała się w miejscu. - Pozwolił ci odejść czy jakimś cudem spierdoliłeś w dogodnym momencie? Zabójcy nie odpuszczają swoim celom.. - zagadała rozglądając się uważnie po tej okolicy gdzie byli. Cały czas starała się zachować czujność, nawet podczas podróży czy rozmowy. - Poznajesz tą okolicę? Prowadź do tego kurwia.. - kontynuowała dość stanowczym głosem.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

— Twoje imię debilu.

Trzymany za włosy demon skrzywił się — widać było, że hamował cisnący się na usta niepoprawny komentarz.

Miraki — wyrzęził od niechcenia. Jeśli miał już wybrać sposób zwracanie się do siebie przez nieznajomą, to widocznie wolał zostać przy nadanym mu imieniu. — A ty, tajemnicza niewiasto? — rzucił ironicznie. — Nie zachowuj się, jakbym był twoim jeńcem, bo nim nie jestem. Nie dopowiadaj sobie zbyt wiele. Uważasz, że jesteś silna. Silniejsza ode mnie, ale prawda jest taka, że przewyższasz swoją wartość. Uważasz, że siła to najważniejsza waluta?

Znów spoglądnął na obdrapane pnie. Zagryzł dolną wargę. Kiedy się zatrzymała, uniósł na nią spojrzenie, chociaż pod tym kątem i tak miał trudność, by przyjrzeć jej się dokładnie.

Czwarty zlecił ci zadanie upolowania zabójcy? — Widać było, że ta wzmianka go zaciekawiła i wzbudziła niemałą zazdrość. — Z jakiej to niby okazji? Kizuki nie kontaktują się z nami z takich idiotycznych powodów. Zabijanie to nasz obowiązek.

Zamilkł. Wydawał się nagle do czegoś dojść.

Czy ty... — Parsknął, wywracając oczami. — Czy ty im podpadłaś? Nie wierzę.

Od tego momentu, co chwila rzucał w jej kierunku rozbawione spojrzenie, a uśmiech obrósł jego wredne wargi. Złote tęczówki stały się znacznie bardziej przenikliwe, dokładnie jakby pragnął wyczytać z jej postaci, wszystko, co tylko mogła reprezentować swoim wyglądem, bądź zachowaniem.

Udało mi się uciec. Tędy — odpowiedział jej ostrożnie, gnając spojrzeniem w kierunku niewielkiego kamienia, który porastał mech, skrupulatnie ją nawigując. — Nie spodziewałem się, że będzie mieć towarzystwo. Obozuje, a przynajmniej obozował niedaleko stąd. Nie mam pojęcia czy nadal tam jest. Zdawał się tu być z jakimiś innymi ludźmi. Jeden z nich również należał do korpusu, dlatego mnie zaskoczyli. Miałem szczęście, bo pozostawione samemu sobie dziecko, zaczęło płakać, a oni zdawali się w tym momencie oszaleć na jego punkcie. Miałem więc czas...

Kiedy Sei postanowiła ruszyć drogą wskazywaną przed demona, doszli w końcu na szczyt porośniętego wysokimi drzewami wzgórza, z którego mieli doskonały widok na skrytą poniżej jaskinię, oświetlaną leciutkimi błyskami światła — musiało palić się w niej ognisko.

Tam się znajdują i nie sądzę, aby stracili czujność. Na pewno obawiają się, że wrócę — urwał, zdając sobie nagle sprawę, że przecież tu jest. Razem z nią we własnej osobie. Wybuchł krótkim śmiechem. — O ironio. Kiedy będziesz się z nim rozprawiać, postaw mnie na tym wzgórzu, chce mieć przynajmniej piękny pokaz twojej kęski. Ten typ wydaje się porywczy niczym wiatr.

Dodatkowe informacje: W następnym poście możesz poczynić przygotowania do zasadzki, o ile oczywiście czujesz taką potrzebę. W razie pytań zapraszam na pw, Rintarou.

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

- Miraki.. - powtórzyła ze spokojem w głosie. Zapytana o swoje imię, zamierzała udzielić mu odpowiedzi. - Sei.. - odpowiedziała skrótem, nie musiał znać całego jej imienia przecież. Słuchała jego pierdolenia, był jak taki mały kundelek sięgający kostek.
"Uważasz, że siła to najważniejsza waluta?"
- Nie.. ale jeśli jesteś silny to masz jakąś wartość.. i zdecydowanie nie jesteś wtedy popychadłem.. - skomentowała. Było znacznie więcej czynników wpływających na potęgę demona, ale te wybitnie słabe były ścierwem w oczach każdego. Wiedziała o tym, bo też kiedyś zaczynała od zera. Nie żeby się uważała za wybitną jednostkę w armii Muzana. Ale starała się nie być słaba i bezużyteczna. Teraz bardziej niż kiedykolwiek musiała się wykazać jeśli chciała coś osiągnąć.
"Z jakiej to niby okazji? Kizuki nie kontaktują się z nami z takich idiotycznych powodów. Zabijanie to nasz obowiązek."
"Czy ty im podpadłaś? Nie wierzę."

Uśmiechnęła się czule w jego stronę. - Nie sądzisz że gdybym im podpadła to pozbyliby się mnie.. Kizuki oddzielają ziarno od plew.. skoro zostało mi coś zlecone, to wierzę że dla sprawdzenia moich umiejętności.. - skomentowała z rozbawieniem w głosie. Jak myślał że ją wkurwi swoim gadaniem to o dziwo był w błędzie. I to nie tak że Seiyu nagle ewoluowała w opanowanego demona. O nie! Ale była takiej pozycji, miała tyle kontroli nad sytuacją że jazgotanie demoniej głowy bardziej ją bawiło niż złościło.
"Udało mi się uciec. Tędy"
Ruszyła we wskazanym kierunku przez demona. Słuchała z uwagą tego co miał jej do powiedzenia. Jeszcze trochę i go polubi w formie skróconej do tej pustawej makówki, w której chyba zachowało się jeszcze kilka ziarenek zdolnych do przetwarzania informacji.
"Zdawał się tu być z jakimiś innymi ludźmi. Jeden z nich również należał do korpusu, dlatego mnie zaskoczyli."
Wolałaby żeby był sam, ale skoro był w grupie to tym lepiej dla niej. "Dodatkowy zapas krwi.. dodatkowa dywersja.. będzie pewnie chciał ich chronić.. wykorzystam tych ludzi przeciwko niemu.." uśmiechnęła się na tą myśl. Zerkając na Mirakiego zaczęła się zastanawiać nad tym czemu tak chujowo mu poszło. Samotny zabójca ma o wiele łatwiej w walce z demonem, bo może się tylko na nim skupić. Jak jest ich kilku to tym lepiej, ale skoro byli z nim zwykli ludzie..
"Miałem szczęście, bo pozostawione samemu sobie dziecko, zaczęło płakać, a oni zdawali się w tym momencie oszaleć na jego punkcie."
Zatrzymała się zaskoczona tym fragmentem wypowiedzi. - Dziecko pozostawione samemu sobie? Jak duże? Czy czułeś jakiś kuszący zapach w powietrzu, taki któremu trudno się oprzeć? Ilu w sumie jest osób wraz z tymi dwoma zabójcami? I dlaczego nie wykorzystałeś tych ludzi? Zwróciłeś chociaż uwagę na to jakiego koloru mieli miecze? - zanim rzuci się do szarży musiała mieć wszystkie informacje. Oczywiście nie planowała zawierzyć swojego życia jego słowom, mógł ją po prostu wystawiać z zawiści że chciała upolować jego zabójcę.
Gdy dotarli do wzgórza, przykucnęła w wysokiej gęstwinie, przy drzewie obserwując wejście do jaskini. Czy będzie w stanie dostrzec jakieś cienie, na ścianie? A może ktoś się będzie kręcił u wejścia jako strażnik. Spodziewała się że ktoś musi trzymać wartę. I najpewniej będzie to jeden z zabójców.
"O ironio. Kiedy będziesz się z nim rozprawiać, postaw mnie na tym wzgórzu, chce mieć przynajmniej piękny pokaz twojej kęski. Ten typ wydaje się porywczy niczym wiatr."
- Tak bardzo chcesz zobaczyć moją porażkę? Myślałam że będziesz mi kibicował skoro chcę rozszarpać twojego oprawcę? - spytała z niewinnością wymalowaną na twarzy. Miała już pewien zarys planu, ale może coś jeszcze z niego wyciągnie ciekawego, przydatnego. - Byłeś w stanie któregoś z nich zranić w ogóle? Czy byłeś po prostu ich workiem treningowym? - spytała z zaciekawieniem.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Może i miała rację? Gdyby była bezużyteczna, nie byłoby jej tu. Kizuki pozbyłby się jej bez najmniejszego zastanowienia. Nie brudziliby sobie rąk obowiązkiem stawienia się na miejsce. Niewygodny pomiot po prostu zniknąłby i tyle. Nigdy nie spotkał żadnego Kizuki, nic dziwnego, że pożerała go zazdrość. Prychnął, nic nie mówiąc.

W ciszy przyglądał się Seiyushi. Widział, jak jej oczy błyszczały, jak mknęły z jednej strony na drugą — wyglądała, jakby miała jakiś plan, a ta ekscytacja zaczynała go coraz bardziej niepokoić. Czy miał jakiekolwiek szanse? Będąc jedynie głową, mógł co najwyżej modlić się do samego Muzana o opatrzność, a i tak nie miał pewności czy zostałby wysłuchany.

Wygląda na trzy lata — rzucił, odrywając od niej wzrok, sam spoglądając przed siebie. — Kiedy ich zobaczyłem była ich tylko trójka. On, ona i dziecko. Pachnieli jak każdy inny, jak ktoś, komu rozcięte gardo dodałoby wiele uroku. A co do dziecka... nie wiem czyje jest, ale może należeć do nich. Nie wiem też, kto mądry zatrzymywałby się w takim miejscu i to tuż po zmroku. Podejrzewałem, że ludzie korpusu wiedzą takie rzeczy. Jego miecz lśnił odcieniem delikatnego błękitu, a jej? Nie zarejestrowałem. A może to był odcień zieleni? Czy to takie ważne? — Zamyślił się. — Nie zwracałem na to uwagi. Nie podejrzewałem, że spotkam tam kogoś jeszcze.

Na uwagę o rozszarpaniu oprawcy zaśmiał się lekko.

Powodzenia, chętnie się temu przyjrzę. Kobieta jest ranna. — zawyrokował, co mogło okazać się w jego wykonaniu niemałym wyczynem. — Workiem treningowym? Uważaj na słowa. Byłem wtedy sam. Ich było dwoje. Chyba kalkulacja zdaje się dość prosta?

Otoczenie pozostawało nieruchome; jedynie wierzchołki drzew poruszały się smętnie w rytm wiatru napływającego ze wschodu. Jaskinia pozostawała doskonale skryta w zaroślach. Delikatne światło oświetlało wewnętrzne ściany, jednak nie było widać żadnych cieni. Jeśli ktokolwiek odpoczywał w środku, musiał znajdować się głębiej — a zapach jaki docierał do nozdrzy Seiyushi, mógł to sugerować — ktoś wciąż się tam znajdował.

Dodatkowe informacje: W następnym poście możesz poczynić przygotowania do zasadzki, o ile oczywiście czujesz taką potrzebę. W razie pytań zapraszam na pw, Rintarou.

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

Nie interesowało jej zbytnio to co demon który był jej przewodnikiem o niej myślał. Im bliżej celu była tym jej bardziej pochłaniał jej uwagę. W głowie rodził się dziki plan i tylko jej oczy zdradzały to jak bardzo szalony mógł być. Nie bała się większej ilości zabójców. Miała wszystko to czego potrzebowała. Swoją wytrzymałość, siłę, demoniczną sztukę krwi, niczego sobie regenerację i w bonusie dywersję z której jak najbardziej chciała skorzystać.
Słuchała z uwagą wszystkich dodatkowych informacji o celu i jego towarzyszach. "Trzy letnie dziecko.. może się przydać.. w razie komplikacji.. a może po prostu będzie idealnym asem w rękawie.. ranna zabójczyni.. i zabójca który pozbawił życia pupilka jednego z Kizuki.. wykorzystam wszystkie ich słabe strony.." pomyślała uważnie przyglądając się miejscu gdzie byli skryci.
"Jego miecz lśnił odcieniem delikatnego błękitu, a jej? Nie zarejestrowałem. A może to był odcień zieleni? Czy to takie ważne?"
- Najważniejsze! Nic dziwnego że tak nędznie skończyłeś.. ich miecze oddają ich styl walki.. ich mocne i czasem słabe strony.. nasza regeneracja i nieśmiertelność nie mogą być fundamentem ignorancji.. zwłaszcza jeśli chodzi o zabójców.. - warknęła zirytowana nieco.
- Gdzie jest ranna i jak bardzo? - spytała o zabójczynię, którą się tak szczycił.
"Workiem treningowym? Uważaj na słowa. Byłem wtedy sam. Ich było dwoje. Chyba kalkulacja zdaje się dość prosta?"
- Ojoj... biedactwo.. dwóch zabójców i dziecko a ty jojczysz jakby cię cały korpus dopadł z zaskoczenia podczas szczania w krzaki.. - skomentowała wywracając oczami. - Ale jedno mogę ci obiecać.. - powiedziała uśmiechając się parszywie. Złapała go za szczękę, ściskając z całej siły tak aby zmusić go do otwarcia jadaczki i wepchnęła mu do buzi drugą dłoń nie zważając na to że pocięła sobie nieco skórę dłoni jego ostrymi kłami. Korzystając ze swojej sztuki krwi, napełniła jego buzię swoją czarną krwią. Złapała go za język i brutalnie wyrwała go z jego ust. Po czym docisnęła poranioną dłoń do jego buzi i siłą wepchnęła więcej cieczy do środka, a następnie zamieniła jej stan skupienia na stały. Napychając głowę demona w ten sposób. - Będziesz miał widok z pierwszego rzędu na to co potrafię.. i jeśli będziesz udawał trupa to może dożyjesz końca tego przedstawienia.. - uśmiechnęła się bezczelnie. Po czym trzymając za kudły ruszyła cicho w dół idąc po łuku, skradała się w kierunku jaskini. Starała nie być jak najciszej, uważnie się rozglądając, nasłuchując i węsząc. Może wyłapie wszystkie zapachy? Nie wierzyła że była ich tylko trójka, była gotowa na większą grupę ludzi tak na wszelki wypadek, jak by demon chciał ją zrobić w chuja za to że podjebała mu zdobycz.

Jeśli uda jej się zbliżyć w miarę blisko jaskini o zacznie rozchlapywać swoją krew z rannej dłoni po okolicy w koło wejścia, tak aby nie zostać zauważoną i aby posoka była w zasięgu jej manipulacji. Wykorzysta ją na potem. Uniosła wypchaną swoją krwią głowę i puściła mu oczko zalotnie zanim z całej siły cisnęła głową demona w kierunku wnętrza groty, wgłąb aby tam uwolnić zmagazynowaną ilość krwi w głowie w formie czarnego dymy rozrastającego się po jaskini. To miałoby wypłoszyć postacie z wnętrza. A gdy tylko ruszyliby w stronę wyjścia to czekała na nich na ziemi jej krew gotowa do zmiany swojego stanu skupienia z plam na podłożu w ostre igły, które miały poranić stopy i nogi jej ofiar podczas ewakuowania się z tego miejsca. Sama Sei była przy wejściu jaskini po jego prawej stronie czekająca z czarną kataną w dłoni, gotowa do ataku na jedną z ofiar, tą ostatnią oczywiście, tudzież do obrony przed nichirin.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Miraki robił się niespokojny. Niepoprawne spojrzenie Seiyushi nie napawało go optymizmem — coś się w nim kryło; coś w nim dostrzegł. Nie spodobało mu się to.

Widzę, że jesteś znawczynią, nie za bardzo? — odparł wyraźnie podirytowany jej tonem; przebijała się przez niego również panika, którą tak starał się ukrywać pod dokuczliwymi słówkami. — Jeśli jesteś taka mądra, to po co się mnie o wszystko wypytujesz? Ruszaj na nich! Ruszaj i zabij. Pytania się zbędne. Są tylko mięsem, na które szkoda czasu. Rozerwij i pożryj. Pokaż, jak na niego zasługujesz, bo nigdy w to nie uwierzę.

Wszystko, co stało się potem, było już tylko częścią przyszłości, której ścieżka zdawała się zostać obrana od pierwszych chwil ich spotkania. I choć starał się opierać, szarpać i wić, nie był w stanie oprzeć się jej sile. Słowa Mirakiego ginęły w głębokim bełkocie, jakby poderżnęła mu krtań i struny głosowe straciły swoją moc. Nim krew nie stwardniała w jego szeroko rozwartych ustach, wrzała, tworząc masę małych bąbelków. W momencie, gdy pękały pod naporem kolejnych, w jego przerażonych oczach pękały wszelkie nadzieje na jakiekolwiek życie.

Nogi zaprowadziły ją w okolice jaskini. Ziemia w tym miejscu była nierówna, pokryta żwirem, ale i drobną roślinnością, która marniała na chłodzie. Wraz z tą bliskością, poczuła aromat ludzkich ciał. A więc miał rację. Było ich kilku. Wonie się ze sobą mieszały. Krew, pot i ubrania — ale do kogo należały? Gdzieś ponad jej głową przefrunął czary kruk, unosząc się niczym widmo. Krew w tym czasie lała się jej otwartej dłoni. Padała na ziemię niczym krople upuszczane z grubej, nabrzmiałej chmury. Cały krajobraz był całkowicie zmartwiały. Pusty.

Kiedy w końcu się zatrzymała i cisnęła głową w stronę wnętrza, stając po prawej stronie wejścia, mogła jedynie dostrzec tuż przed eskalacją dymu, ciemne sylwetki schowane głęboko we wnętrzu. Jedna była przygarbiona, wyglądała, jakby po coś sięgała, tym samym osłaniając sobą inne kryjące się kształty.

Dym pokrył wnętrze ciemnością. Ogień z rozpalonego ogniska przez chwilę starał się walczyć, ale ostatecznie zniknął pod grubą warstwą pustki, jakby zwalił się na niego kamienny sufit. Wszystko trwało chwilę, wraz z ostatnim blaskiem poruszającego się dotychczas płomienia, wejście rozjaśnił inny blask. Ten był koloru zielonego i przypominał potężne, zakrzywione sierpy.

Ichi no kata: Jin Senpū - Sogi!

Miotające w czerni ostrza zyskały kształt podłużnej fali, niesamowicie szybko zbliżającej się w kierunku wyjścia, by ostatecznie niemal wylecieć pod nocne sklepienie. Jaskrawy blask pokonał czarną maź, jakby była jedynie nic nieznaczącą boją dryfującą na powierzchni morza, a potem się zatrzymał. Jasność osunęła się, a Seiyushi dostrzec mogła niskiego męskiego wojownika o jasnych włosach. Szpony ataku, które dotychczas go otulały, zahaczyły o kilka najbliższych drzew, łamiąc je wpół. Kilka z nich runęło w ich kierunku, na co wojownik zareagował niemalże od razu. Odskoczył w bok, robiąc miejsce upadającemu pniu, który oddzielił ich wyraźną granicą; tuman kurzu uniósł w powietrze drobinki piasku. Wciąż się rozglądał. Trzymał katanę w gotowości. Ciemność nie była niestety po jego stronie.

Znów wróciłeś tchórzu? — wycedził, a jasne tęczówki skakały z jednego miejsca na drugie, analizując swoje położenie. — Mam nadzieję, że tym razem nauczyłeś się znacznie więcej, szczurze. Inaczej znów wpędzisz mnie w zażenowanie.

Aktualna ilość PK: 9/10
Dodatkowe informacje: z racji, że rozpoczęło się starcie, prosiłabym o zaznaczenie akcji Seiyushi (pogrubienie/podkreślenie/inne) — pamiętaj, że na jeden post przysługują ci trzy ruchy. Przy używaniu DBA, proszę o podawanie poziomu. W razie pytań zapraszam na pw, Rintarou.
• jedno spóźnienie (niezgłoszone)
Wygląd demona: Miraki

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Jeśli jesteś taka mądra, to po co się mnie o wszystko wypytujesz? Ruszaj na nich! Ruszaj i zabij. Pytania się zbędne. Są tylko mięsem, na które szkoda czasu. Rozerwij i pożryj. Pokaż, jak na niego zasługujesz, bo nigdy w to nie uwierzę."
Łypnęła na niego z dzikim błyskiem w oku słysząc bluźnierstwa jakie wręcz leją się z jego paszczy. - I to jest ta przepaść między nami.. Ja wiem na co się rzucam, gdy już to robię.. Doskonale wiem na co mogę sobie pozwolić z człowiekiem, zabójcą i tym bardziej innym demonem.. - warknęła nie kryjąc obrzydzenia skierowanego w stronę demonicznej głowy, którą trzymała za kudły. Zasługiwał na to upokorzenie jakim go raczyła, zasługiwał na to żeby przeżyć i pamiętać tą porażkę do końca swoich dni.

Plan, który ułożyła sobie w głowie powoli się ziszczał i to bez żadnych komplikacji póki co. Gdy znalazła się przy wejściu do jaskini, karmazynowe ślepia przeniosły się w górę, słysząc trzepot skrzydeł. Widziała czarnego kruka, ostatnio jednego upolowała gdy ćwiczyła strzelanie z łuku strzałami zrobionymi ze swojej krwi. Tego też by pewnie ustrzeliła gdyby miała przy sobie łuk. Kolejna część planu również wyszła. Udało jej się wypłoszyć z jaskini zabójcę i już miała jakieś rozeznanie z jakim zabójcom może mieć do czynienia. Zdecydowanie miała już w przeszłości z jednym do czynienia. Ale od tamtego razu stała się silniejsza. Czy jednak wystarczająco silna aby tego typa położyć? Przekona się zaraz. Czekała chwilę nasłuchując tego co miało miejsce w jaskini.

Podejrzewając że ranna zabójczyni zostanie w jaskini z dzieckiem, postanowiła dopilnować żeby za szybko stamtąd nie wystrzeliła. Machnęła ręką z której mogła rozlać więcej juchy na ziemię na wejściu do jaskini. "Demoniczna Sztuka Krwi: Czarna krew.." szepnęła w myślach i z rozlanej czarnej krwi na wejściu, zrobiła grube pręty, które wystrzeliły z podłoża w górę, wbijając się w ziemię jak i górną część groty, robiąc ze schronienia więzienie dla pozostawionych tam osobistości.

"Znów wróciłeś tchórzu?"
Uśmiechnęła się wrednie na słowa zabójcy, który był po przeciwnej stronie zwalonego pnia.
"Mam nadzieję, że tym razem nauczyłeś się znacznie więcej, szczurze. Inaczej znów wpędzisz mnie w zażenowanie."
Ruszyła w stronę pnia tak aby mu się pokazać w całej swojej okazałości z czarną kataną, którą miała w dłoni. - Nie liczyłabym na zbyt wiele.. ta mała kurwa do najbystrzejszych nie należy.. - roześmiała się stając przed nim. Bezczelnie zmierzyła go powoli wzrokiem od góry w dół i wróciła powoli na jego twarz. - .. mmm.. zielone ostrze nichirin.. - oblizała lubieżnie usta. - .. Szkoda że nie jesteś piorunem.. ale.. z braku laku.. i kit podobno dobry.. - skomentowała z rozbawieniem stając w pozycji gotowej do zrobienia uniku przed kolejnym atakiem dystansowym. Chciała zobaczyć trochę więcej, zanim skróci go o głowę, którą zaniesie Kizukim do Oguni. Gruby pień który ich dzielił ścięty jego atakiem nie mówił zbyt wiele, w końcu Demonica była silniejsza od drzewa. Głównym celem było zasłonięcie się swoją kataną przed jego atakiem i uskoczenie tylko wtedy jeśli ostrze pęknie pod naporem ataku. W końcu tak mogła w bezpieczny sposób sprawdzić siłę przeciwnika. Zwłaszcza że jej kreacje były równie wytrzymałe co ona.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Krew wylała się z uszkodzonej dłoni dziewczyny i zabarwiła ziemię tuż przy wejściu do jaskini. Na efekt tych poczynań nie musiała wcale długo czekać. Kraty wyrosły niczym trujące bluszcze. Wybiły się w górę i przywarły do kamiennego sufitu, tworząc pułapkę; szerokości szpar uniemożliwiały przejście nawet najmniejszego człowieka.

Wiatr poderwał się w delikatny taniec. Zawiewał ze wschodu, niosąc zapach demonicy, prosto do nozdrzy stojącego za przewróconym pniem wojownika. Poruszył się niespokojnie, kiedy dotarł do niego jej pierwszy głos. Dźwięki jej kroków, zdawały się wybijać z martwoty. Palce zacisnęły się ciaśniej na rękojeści katany, a zęby zacisnęły ciasno.

Inny demon... interesujące. Nie mógł sobie poradzić, więc zawołał przyjaciółkę? Żałosne.

Nie czekał na odpowiedź. Był jak spuszczony ze smyczy kundel, którego roznosiła energia. Jego stopy odbiły się miękko od podłoża. Kiedy wykonał wypad w przód, usta ułożyły się w krótkie wypowiedziane słowa:

Ni no kata: Sōsō - Shinato Kaze!

Cztery wściekle zielonkawe ostrza pognały w kierunku demona, przypominając podłużne księżycowe sierpy. Dwa ominęły dziewczynę, uprzednio ścinając leżący przed nimi pień, jakby został zrobiony z cienkiego papieru, jednakże dwa, zaraz po przepiłowaniu drzewa zderzyły się z długą, czarną klingą kobiety natrafiając na pewien... opór. Jadeitowe ostrza próbowały przebić się przez demoniczną osłonę, jednakże brnęły w miejscu, jak ptaki, których właściciel nie chciał wypuścić z klatki. Moc ich naparcia była dla Seiyushi niewyczuwalna. Siła z jaką próbowały się jej pozbyć, nie przypominała wyzwania. Nie była siłą zdolną ją ruszyć. Czy się rozczarowała, gdy mieniące się przed jej twarzą cięcia pękły jak szklana kula?

Mężczyzna wyprostował się, blednąc na twarzy. Jego oczy rozszerzyły się w obawie i niedowierzaniu. Gałęzie w końcu opadły z przeszkody, odsłaniając niewielką ciemnowłosą postać, która nie wykonała nawet kroku. Otworzy usta, ale nie wydobył się z nich żaden dźwięk. Nie od razu.

Jak-

Dłoń mu zadrżała, w ustach zabrakło śliny. Mógł teraz rzucić się na nią w szale, ale nie zrobił tego. Zamiast tego, wykonał ostrożny krok w tył, a spojrzenie pognało w kierunku groty. Tylko na sekundę. Spiorunowane szokiem szybko wróciło na jej twarz. Uniósł przed siebie ostrze.

Aktualna ilość PK: 8/10
Dodatkowe informacje: z racji, że rozpoczęło się starcie, prosiłabym o zaznaczenie akcji Seiyushi (pogrubienie/podkreślenie/inne) — pamiętaj, że na jeden post przysługują ci trzy ruchy. Przy używaniu DBA, proszę o podawanie poziomu. W razie pytań zapraszam na pw, Rintarou.

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Inny demon... interesujące. Nie mógł sobie poradzić, więc zawołał przyjaciółkę? Żałosne."
Uśmiechnęła się cwaniacko na słowa zabójcy. Bezczelny uśmieszek nie schodził z jej ust i choć mogła by sprawiać wrażenie zbyt aroganckiej by brać poważnie zabójcę stojącego przed nią. To jednak była bardzo czujna, bo wiedziała że jeden błąd przy nim i koniec. Karmazynowe ślepia błyszczały zadziornie, niczym obietnica długiej i sadystycznej zabawy.
"Ni no kata: Sōsō - Shinato Kaze!"
Była gotowa gdy rzucił się do ataku, wypowiadając słowa przed zamachnięciem się pięknym zielonkawym ostrzem prosto na nią. Atak był widowiskowy w jej własnym odczuciu. Chwila prawdy! Czy była w stanie zablokować jego atak czy będzie musiała zrobić unik?! Ciekawskie spojrzenie zarejestrowało ja dwa cięcia przeleciały obok ale pozostałe pomknęły prosto na nią, zderzając się z jej tworem..
Zrobiła większe oczy zaskoczona tym jak słaby był jego atak. Przypominając sobie z jaką łatwością ścięła głowę Mirakiego i jak tamten się rzucał że nie miał wcale łatwo. Gdy jego sierpy pękły, nie robiąc uszczerbku na jej katanie, łagodnie się uśmiechnęła "Sprawdza mnie.. Nie może być aż tak słaby.." przemknęło jej przez myśl, nie dopuszczała do siebie tego że dzieliła ich aż taka przepaść w sile.
- Żałosny był Jego stan po starciu z Tobą.. Zabójco.. - powiedziała z lekkim rozbawieniem w głosie. - .. ten idiota nawet chciał dokończyć to co zaczął.. pech dla niego że trafił na mnie.. - powiedziała zbliżając czarną katanę do twarzy i czule przesunęła ustami po szerszej powierzchni ostrza zanim ponownie się odezwała. - Z tego co pierdolił.. brzmiałeś wystarczająco interesująco.. żebym chciała Cię poznać bliżej.. - dodała przeszywając go wzrokiem na wylot. Nie mogła zaprzeczyć że podobało jej się to co widziała. Jego determinację, którą będzie chciała złamać! A która już została nadszarpnięta nieudanym atakiem.
Widziała jak nagle zbladł, widziała tą ekspresję na jego twarzy! Szok wymieszany z czymś jeszcze. Czy nadal przed nią grał i zaraz pokaże jej co tak na prawdę potrafi gdy dowie się co czeka jego bliskich? W końcu trafiali się zabójcy potrafiący grać tak dobrze że ciężko było wyczytać z zachowania ich prawdziwe intencje. Seiyu nie zamierzała popełniać błędów Mirakiego.
"Jak.."
Widziała jak zrobił krok w tył. - Stój! I ani kroku dalej przystojniaku! - warknęła stanowczym głosem wymierzając w jego stronę czubek swojej katany, choć jeszcze dzielił ich spory dystans. - Chyba nie zamierzasz teraz uciekać.. zostawiając swoją ranną towarzyszkę z dzieckiem.. prawda? - rzuciła z lekkim rozbawieniem. Kiwnięciem głowy wskazując wejście do jaskini nieopodal niej. Widziała jak łypnął szynko wzrokiem w tamtym kierunku. - Dopilnowałam żeby poczekali grzecznie na swoją kolei.. póki co.. nie masz się o co martwić.. - mówiła zimnym i stanowczym głosem. - Więc skup swoją uwagę na mnie.. tylko na mnie Zabójco! Daj z siebie wszystko jeśli chcesz dożyć świtu.. Ty i twoi towarzysze.. - to mówiąc stanęła w pozycji gotowej do obrony. - Chodź i pokaż mi wszystko co potrafisz.. - zawołała z wrednym uśmieszkiem na ustach. Stała przed nim zasłaniając się swoją kataną i czekając na jego kolejny ruch, w gotowości do sparowania każdego jego ataku i zrobienia ewentualnego uniku jeśli będzie do tego zmuszona.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Drgnął, kiedy wymierzyła w niego ostrzem. Próbował nie ukazywać przerażenia, ale ono naprawdę zaczęło oblewać go aż po czubki stóp, kiedy nie dostrzegł na niej nawet zadry. „Jak to możliwe?” — powtarzał w kółko jego umysł. Do tej pory przyszło mu walczyć ze znacznie słabszymi okazami. Ten, którego udało mu się pokonać, był wybitnie słaby, ale teraz? To, co stało przed jego twarzą, zdawało się nawet z nim nie równać. Gryka poruszyła się lekko, gdy spróbował przełknąć ślinę. Kolejne słowa miały go pokrzepić do walki, ale zawiodły. Pewność siebie, którą zazwyczaj emanował, wyparowała. Sam siebie nie poznawał. Kiedy padło słowo o jego towarzystwie, coś ciężkiego osiadło mu na żołądku.

Co to znaczy „że dopilnowałaś, aby poczekali?” — warczał. — Nie wspominałaś czasem, że jesteś zainteresowana tylko mną? Po co ci oni? Chcesz ze mną walczyć, to walcz tylko ze mną.

Syczał. Był naprawdę rozjuszony. A wściekłość, jaka wymalowała się w jego oczach, tak bardzo zlewająca się z przerażeniem dawała naprawdę piękny pokaz ludzkich, niedosięgalnych dla demonów odczuć. Chwilę trwał w ciszy, by następnie rzucić się w przód, zderzając z jej kataną. Ich ostrza zaszeleściły, a jasne oczy Jiro wpatrywały się w nią z determinacją. Oddychał płytko.

Wypuść ich. Zrób to — wysforował w jej kierunku żądania; były ostre jak brzytwa, ale i jednocześnie spokojne, jakby wszystko miał pod kontrolą. — To zwykli ludzie. Nie chcesz mnie chyba przekonać, że są ważniejsi ode mnie? Czemu tu przylazłaś? Z ciekawości? Szukasz zemsty? Zdradź mi to.

Napierał na nią, jednakże nie był w stanie jej odepchnąć. By jak liść, który przykleił się do kamienia – mógł zostać łatwo zdmuchnięty w dal.

Aktualna ilość PK: 7/10

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Co to znaczy „że dopilnowałaś, aby poczekali?”"
"Nie wspominałaś czasem, że jesteś zainteresowana tylko mną? Po co ci oni? Chcesz ze mną walczyć, to walcz tylko ze mną."

Kącik ust drgnął w lekkim rozbawieniu gdy słyszała jego pretensje w głowie, gdy zażądał tego czego tak bardzo teraz pragnęła, aż poczuła przyjemne ciepło rozlewające się po jej wnętrzu na ostatnie słowa. - .. to znaczy dokładnie to co usłyszałeś.. wejście do jaskini jest zabarykadowane.. nikt tam nie wejdzie i stamtąd nie wyjdzie dopóki nie skończymy naszej zabawy.. ale nie martw się.. włos im z głowy nie spadnie.. jeśli mnie pokonasz.. będą wolni.. jeśli zginiesz.. cóż.. nie muszę chyba ci tego już tłumaczyć.. - to mówiąc uśmiechnęła się zuchwale. Czy to da mu wystarczającą motywację żeby się z nią choć trochę zabawić?! Na to przecież liczyła.
Obserwowała go bardzo uważnie, nie spuszczając z niego oczu ani na chwilę. Gdy nagle dał upust swoim emocjom i rzucił się w jej stronę, była gotowa. Nastawiając swoją katanę tak aby sparować jego cios, była ciekawa ile siły mógł z siebie wykrzesać. Brzdęk clashujących się ze sobą ostrzy wydał przepiękny odgłos. Jej spojrzenie omiotło jego oręż z podziwem i zatrzymała się na jego oczach.
"Wypuść ich. Zrób to!"
"To zwykli ludzie."

Jej karmazynowe oczy rozbłysnęły dziko. - Nie okłamuj mnie! - warknęła i gwałtownym ruchem zbiła jego ostrze w bok tylko po to aby go odsłonić, a następnie zamachnąć się pięścią prosto na jego twarz z całej siły jaką mogła z siebie wykrzesać. - Myślisz że nie wiem kto tam jest?! Że nie wiem że ona też jest z korpusu?! Ranna.. - zaciągnęła się powietrzem mocniej. - Ale nadal żywa.. - skomentowała. - Wy ludzie jesteście tacy głupi! Słabi.. delikatni.. niczym porcelanowe czareczki.. wystarczy mocniej wami cisnąć o podłogę żebyście pękli! Ale pchacie się tam gdzie nie powinniście! I co zamierzasz zrobić zabójco?! Oddasz swoje życie żebym wypuściła zamkniętych w jaskini ludzi?! - splunęła w bok z pogardą. - Wtedy nic cię nie będzie od niego wyróżniać.. będziesz tak naiwny i głupi jak Tsuna! Będziesz śmieciem na którego życie zostało zmarnowane! - warknęła zimnym tonem.
"Nie chcesz mnie chyba przekonać, że są ważniejsi ode mnie?
Czemu tu przylazłaś?
Z ciekawości?
Szukasz zemsty?
Zdradź mi to."

Jego wcześniejsze słowa odbijały się echem w jej głowie. Gdy tak na niego patrzyła nadal w gotowości żeby zablokować ewentualne nadchodzące ataki, jakimi mógł ją uraczyć, postanowiła odpowiedzieć na jego pytanie.
- Nikt z nich nie jest ważniejszy od Ciebie w tej chwili.. choć twoja wartość nie umywa się do wartości Uryuu Tsuny.. ale nie ukrywam.. jesteś ciekawy! Wystarczająco ciekawy abym chciała się z Tobą pobawić.. bo szczerze.. osobiście nie mam się za co mścić.. ALE.. zrobiłeś się sławny w chwili gdy pozbawiłeś żywota pupilka jednego z kizuki.. bo tamtego demona przede mną mogłeś dobić.. nie był wart drugiej szansy.. gdybyś to zrobił.. może byśmy na siebie nigdy nie trafili.. myślisz że możemy to nazwać karmą? A może przeznaczeniem?! Pomożesz mi dopaść wszystkich zabójców piorunów jacy są..! - powiedziała z zadowoleniem w głosie. Czekając na kolejny jego atak.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Kiedy to się stało? Kiedy odepchnęła katanę, że ta prawie wyślizgnęła mu się z dłoni? Całe szczęście udało mu się ją pochwycić, niemalże w ułamku sekundy; gdy oderwała się od ścierpniętych opuszek, przecięła mrok. Potem nastąpił cios. Cios, który zmienił wszystko.

Zachwiał się na nogach. Wykonał parę kroków w tył i opadł na jedno kolano, wbijając katanę w ziemię, skrupulatnie się na niej podpierając. Zawiesił łeb. Złociste kosmyki włosów w otaczającej ich ciemności wydawały się wyblakłe i szare. Wolną ręką dotknął ust, wyczuwając ciepło, rozlewające się z warg.

Nie mogę z tobą w żaden sposób handlować, ponieważ słowa demonów nie są nic warte. Nigdy nie dotrzymujecie obietnic, tylko głupiec byłby w stanie prosić was o łaskę.

Powiedział to naprawdę z trudem, na wydechu, z sercem bijącym w piersi. Na dźwięk godności Uryuu Tsuny uśmiechnął się, jednak Seiyushi nie była w stanie dojrzeć chwilowego rozbawienia.

A więc to dlatego. Zabiłem kogoś ważnego. Interesujące. Nie spodziewałem się, że demony prawdziwie czują. Naprawdę potraficie darzyć kogoś sympatią, wstawiając się za nim i planując swojego rodzaju zemstę? Jest z wami gorzej, niż sądziłem. Brak uczuć w waszych ciałach był dla mnie kiedyś smutną prawdą, zadrą którą w swoim postępowaniu nie pojmowaliście, jednakże teraz... — podniósł głowę. Jego usta zalane były krwią. — Teraz niewiele różnicie się od ludzi, którzy z premedytacją sieją zło. Nie jesteście ofiarami, którym powinno się pomóc i ukrócić cierpienia, a potworami bez umiaru. Co tym zyskujecie? Najadacie się pochwałami swojego stwórcy, będąc jedynie drobinką piasku pod jego butem?

Podniósł się, wyciągając katanę przed siebie, gotowy na ewentualny atak z jej strony. Wykonał kolejne, ostrożne dwa kroki w tył.

Aktualna ilość PK: 6/10

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Nie mogę z tobą w żaden sposób handlować, ponieważ słowa demonów nie są nic warte. Nigdy nie dotrzymujecie obietnic, tylko głupiec byłby w stanie prosić was o łaskę."
- To dziecko w jaskini.. czy to Twój syn? - spytała z czystej ciekawości, przypominając sobie nakreśloną reakcję obojga zabójców. Jego słowa zdradzały że był wystarczająco zdesperowany aby sprzedać duszę diabłu, a może potrzebował zachęty. - Możemy dobić targu, jego bezpieczeństwo w zamian za informacje odnośnie zabójców z oddechem pioruna.. imiona i nazwiska.. jeśli takowe posiadają.. to jednorazowa oferta.. dobrze przemyśl zanim mi odmówisz.. - poradziła mu ze spokojem w głosie, gdy wpatrywała się w jego klęczącą postać. Omiotła wzrokiem okolicę, miejsca na ziemi gdzie rozchlapana była jej krew, którą przygotowania zanim wykurzyła Jiro z jaskini. Tej krwi użyje za chwilę.
- Dlaczego mielibyśmy nie czuć? To że macie nas za dzikie zwierzęta niezdolne do odczuwania sympatii i podobnych emocji.. wcale nie znaczy że tak jest.. - uśmiechnęła się do niego z lekkim rozbawieniem.
"Teraz niewiele różnicie się od ludzi, którzy z premedytacją sieją zło. Nie jesteście ofiarami, którym powinno się pomóc i ukrócić cierpienia, a potworami bez umiaru."
- My?! Ofiarami, którym powinno się pomóc, odbierając nam życie? - parsknęła śmiechem na te słowa. - Gdyby nasze życie było tak bardzo usłane trudami życie, nie sądzisz że sami byśmy ze sobą skończyli.. chociażby wychodząc za dnia z ukrycia i pozwalając słońcu spopielić nasze demoniczne ciała? - rozłożyła ręce na boki przed nim, nie ruszając się z miejsca za bardzo.
"Co tym zyskujecie? Najadacie się pochwałami swojego stwórcy, będąc jedynie drobinką piasku pod jego butem?"
Zmrużyła nieco powieki. - Czyli robimy dokładnie to samo co wy.. noooo.. prawie to samo.. bo my nie wyrzucamy naszego życia by chronić słabsze ścierwo, które i tak obróci się przeciwko wam w pogoni za długowiecznością i potęgą.. - warknęła przypominając sobie słowa Uryuu. - Idziecie ślepo na rzeź za waszym mistrzem, który ma głęboko w dupie waszą egzystencję.. byle to ciemne bydło trzymać w ryzach.. nad nim łatwiej zapanować niż nad silnymi wojownikami, którzy faktycznie mogliby coś w tym życiu zmienić, gdyby mieli odwagę przejrzeć na oczy.. i choć raz pomyśleć o sobie.. - skomentowała powoli idąc w jego stronę. Na cztery kroki przed nim, doskoczyła do niego z pełną czujnością, gotowa do zrobienia uniku jeśliby próbował urzyć formy. Po czym zamachnęła się na niego swoją kataną, chcąc z nim ponownie skrzyżować oręże.
- .. masz potencjał na zostanie demonem.. szkoda że jesteś zbyt ślepy by to dostrzec.. - warknęła, próbując zamachnąć się wolną, ranną ręką aby ochlapać tors i jedną rękę zabójcy swoją czarną, dość gęstą krwią. - .. swoją drogą.. ta cała ekscytacja ze spotkania z Tobą, odebrała mi na chwilę dobre maniery.. wypadałoby żebyś poznał imię demona, który zakończy dzisiaj twój ludzki żywot.. na imię mi Seiyushi.. a TY.. Młody Gniewny.. jak cię twoi towarzysze zwą? - zwykła ciekawość, zabójca budził w niej ciekawość.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Kiedy kobieta wyskoczyła w jego stronę, gwałtownie osłonił się orężem. Kinga kliknęła dźwięcznie o klingę. Widać było, że w tę obronę przelewał całą zgromadzoną siłę, ale czy miała wystarczyć? Syknął. Zaklnął. Zamknął na chwile oczy.

Nigdy się tego nie dowiesz. Nie jestem zdrajcą. Chcesz informacji w momencie, gdy mówisz o mojej śmierci? Chyba nie sądzisz, że jestem tak głupi? Chcesz mnie zabić. Zabijesz mnie. Zrobisz to. Jednak żadna informacja nie opuści moich ust. Ani jedna. Ani ta dotycząca korpusu, ani ta dotycząca ludzi w jaskini. I wiesz co? Nie zamierzam się dłużej z tobą bawić. Spierdalaj — warknął i poderwał się; jego miecz zaszeleścił w dłoni.

Shi no kata: Shōjō Sajinran!

Potężne zielonkawe ostrza poszybowały w kierunku Seiyushi, porywając jej włosy w gwałtowny wir. Choć atak nie był silny i nie zrobił kobiecie żadnej krzywdy, tak piach i ziemia uniosły się w powietrze i sypnęły jej w twarz. Drzewa stojące ostatkami sił, ścięte zaczęły padać na oślep w ich kierunku. Mężczyzna wykorzystując chwilę, rzucił się w stronę groty. Pędził ile sił w nogach, mając nadzieję, że zdąży.

Że po prostu zdąży.

Aktualna ilość PK: 5/10

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

Gdy ich ostrza się zderzyły uśmiechnęła się z zadowoleniem. Widząc ile kosztowało go sparowanie tego ataku, jedynie ją upewniło w tym jak żałośnie słaby był Miraki. Kiedy zabójca się odezwał, uniosła brew. Czy on nie słyszał tego co mu powiedziała? - Nie mylisz się.. zginiesz tutaj dzisiaj.. negocjacja dotyczyła osób zamkniętych w jaskini.. a nie twojego spisanego na straty żywota zabójco.. - skomentowała z rozbawieniem w głosie.
- Ale skoro lojalność wobec piorunów jest dla ciebie więcej warta niż życie tych bezbronnych osób w jaskini.. to niech tak będzie.. bądź pewien że powiem im czemu muszą zdechnąć w męczarniach z moich rąk.. bo osoba która miała je chronić.. ostatecznie miała ich życie w dupie! - skomentowała. Nie prosiła o wytyczne do siedziby zabójców, przecież! Tylko o godność każdego pioruna, którego znał. Ale jeśli to było za dużo, to niech tak będzie.
"I wiesz co? Nie zamierzam się dłużej z tobą bawić. Spierdalaj"
Uśmiechnęła się z zadowoleniem licząc na to że w końcu się coś stanie.
"Shi no kata: Shōjō Sajinran!"
Zapamiętywała każdy atak, który wyprowadzał w jej stronę. W końcu takich jak on było więcej! Znając jego formy ataku mogła lepiej się przygotować na innych zabójców. Kolejny atak nic jej nie zrobił. Piach w oczach był upierdliwością. Odchyliła głowę w tył i wpuściła nieco swojej krwi z rozciętej rany na ręce i starała się wyciągnąć sobie manipulacją czarnej cieczy cały syf, który tam się dostał, żeby móc normalnie korzystać ze zmysłu wzroku.
- Nie uratujesz ich.. podpisałeś na nich wyrok śmierci w chwili gdy pogardziłeś moją ofertą.. zabawne tak na prawdę.. bo dałam ci szansę na ich ocalenie.. i splunąłeś mi w twarz.. a teraz co? Będziesz ich karmił pustymi obietnicami bez pokrycia? Niech zgadnę.. "wszystko będzie dobrze.." nie będzie zabójco! Twój EGOIZM będzie ostatnią rzeczą jaka zapadnie w ich pamięci zanim wycisnę z nich resztkę ich nędznego życia! A mogli oboje dożyć spokojnej starości.. odebrałeś im to zasłaniając się honorem i lojalnością wobec towarzyszy którzy nie zagwarantują bezpieczeństwa ani tobie.. ani nikomu innemu! - warknęła ruszając w jego stronę gotowa na kolejne brudne sztuczki jak i wszelkie możliwe ataki.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

W tle słyszał jej głos; dudnił mu w uszach, jak wczorajszy koszmar, do którego przyszło mu niechętnie powrócić. Miał nadzieję, że cios ją spowolni, że pozwoli mu wyjść w tym szaleńczym biegu na prowadzenie i jak się okazało, różniła ich teraz odległość siedmiu metrów. Kobieta nie była w stanie go dogonić. Poruszała się w tym samym tempie, co na swój sposób mogło okazać się irytujące. Seiyushi udało się uprzednio ochlapać krwią jego ubranie na wysokość torsu, posoka nadal nie zaschła, wydawała się mienić, jak złowroga, zaczarowana ciecz.

Patrząc uparcie w zaciemnione wejście do jaskini, zaciskał zęby, nie komentując więcej jej słów. Dopiero po chwili jego mimika uległa zmianie. To zacięcie w oczach zaczęło blednąć, usta wcześniej zaciśnięte w cienką linię, rozchylił się, a serce zabiło o jeden ton zbyt szybko. Kraty. Dopiero teraz je dostrzegł — ledwie pięć metrów od jaskini. Nie mógł przez nie przejść. Był odseparowany. Oni również. To koniec.

Odsuńcie się! — warknął donośnie, aby ci, z którymi był, zdołali go usłyszeć. — San no kata: Seiran Fūju!

Zielonkawe rozbłyski poszybowały w stronę krat oraz w kierunku kamiennych filarów. Ciemne tworzywo wydawało się nawet nie drgnąć, jednakże szare fundamenty poruszyły się pod siłą uderzenia. Kamienie zaczęły się ukruszyć i delikatnie sypać z sufitu.

Mężczyzna gwałtownie odwrócił się w kierunku demona, silnie ściskając katanę w dłoni. Czyżby miała rację, że nadszedł jego koniec? Był przygotowany na jej atak.

To twój koniec — mimo iż twarz stała się wilgotna, to w kącikach krył się uśmiech, który przecież wcale nie powinien się tam znaleźć.

Aktualna ilość PK: 4/10

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Odsuńcie się!"
Parsknęła z rozbawieniem na jego okrzyk, po chwili zanosząc się donośnym śmiechem. Gdy gruz i fragmenty odrywały się od sklepienia w dół zagwizdała głośno i przeciągle. - Uważaj bo pogrzebiesz ich żywcem! - zawołała nadal idąc w jego stronę. Gdy odwrócił się w jej stronę, karmazynowe ślepia rozbłysnęły złowrogo. Widząc uśmiech na jego ustach, ucieszyła się. - No i to jest dopiero ekspresja! Podoba mi się! Pokaż co potrafisz zabójco! - warknęła.
"To twój koniec.."
- Pobożne życzenia.. mamusia Cię nie nauczyła by nie składać obietnic, których nie jesteś w stanie dochować?! - warknęła rozbawiona ruszając w jego stronę, gdy tylko dystans między nią a zabójcą zmalał do 5m to czarna krew na jego ubraniu, na torsie stwardniała nagle, przyjmując formę opancerzenia, ciasno przylegając do ciała, tylko po to aby ostre kolce powbijały się w jego tors na tyle głęboko aby przeszyć ciało na wylot. Sama Seiyu doskoczyła do niego i zamachnęła się kataną na Zabójcę z całej siły. Jeśli zablokował atak, to planowała go cisnąć w tył prosto na kraty zrobione z jej krwi.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Uparcie starał się wydłużyć czas. Przygotowany na atak, wystawił przed siebie ostrze i wyczekiwał. Cały strach, który dotychczas go obejmował, wydawał się przemknąć i pognać gdzieś w głąb lasu — ciemnego jak otchłań. Ustawił się pewniej na nogach, jedną przesuwając o parę centymetrów w tył, aby przyjąć wygodniejszą pozycję. Kiedy miał ugiąć nogi, poczuł to. Ból. Ból, który rozlał się na wysokości klatki piersiowej — był chłodny, nie przypominał rozpalającego żaru, który w rzeczywistości rozrywał tkanki, przebijał się ciemnym szpikulcem na drugą stronę ciała. Drgnął. Krew oblała brudne ubranie, kapiąc za ziemię dokładnie pod drżące ciało. Pierwsze sapnięcie wydostało się z ust. Wargi mężczyzny pokryły się jasnym odcieniem karmazynu; cienka strużka potoczyła się lewym kącikiem ust.

A więc to tak — szepnął, czując jak w tej jednej chwili, stracił wszystkie zgromadzone siły. Mimo rozległego bólu i zmętnienia wzroku zamachnął się ostrzem, aby odeprzeć nadciągający atak — ruch był jednak niepewny, lekko zachwiany, więc zabójcy udało się jedynie zmienić kierunek ruchu. Ostrze ominęło cel składający się na klatkę piersiową i wbiło się w ramię. Palce mężczyzny bez zawahania puściły swoje nichirin (upadło zduszonym brzękiem na ziemię), a dłonie pochwyciły broń demonicy, nie pozwalając kobiecie z powrotem je wyjąć. Nogi ugięły się pod nim kolejny raz; patrzał na nią przekrwionymi oczyma; postarał się uśmiechnąć. Kiedy odsłonił zęby, mogła zobaczyć krew barwiącą dziąsła.

Oddział jest już w drodze — powiedział świszczącym głosem, na wydechu. — Kruk. Kruk wysłał wiadomość.

W tym momencie Sei mogła przypomnieć sobie jak ciemny ptak, przeleciał nad jej głową, kiedy znalazła się w okolicach jaskini.

Słyszałem cię od początku. Nie wiedziałem jednak, że będziesz tak... — Chciał dokończyć, jednak duma nie pozwalała mu dokończyć tej myśli. Nogi w końcu ugięły się, a ciało upadło na kolana. Słychać było, jak oddycha, jak walczy, jednak był to ledwie szelest, niewiele głośniejszy od poruszających się w koronach drzew liści. Puścił jej broń, opadając bokiem na ziemię, próbując jeszcze na nią spojrzeć.

Wejście do jaskini nadal zasłaniały ciemne kraty. Większe kamienie, które usypały się z sufitu i ścian, walały się na ziemi, jednak nie były wzwaniem nie do pokonania.

Aktualna ilość PK: 3/10

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S
Szybkość :
S
Zręczność :
S
Hart Ducha :
S
Punkty :
1034
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
PUNKTÓW
Seiyushi
jougen

"Kruk. Kruk wysłał wiadomość."
Słysząc te słowa uśmiechnęła się czule w jego stronę. Pochwyciła wolną dłonią jego twarz, za usta, nie pozwalają mu się już odezwać. Zbliżyła usta do jego ucha. - Dziękuję Ci za tą informację.. będę miała na względzie to aby każde czarne ptaszysko zarżnąć z miejsca.. - wymruczała powabnym głosem. Ciskając jego ciałem o ziemię. Wyrwała z klatki piersiowej długi kolec z czarnej krwi i stopą obracając zabójcę na brzuch wbiła mi ten sam szpikulec w kręgosłup w odcinek lędźwiowy, przeszywając go na wylot, unieruchamiając w ziemi. - A teraz.. zdechniesz powoli.. - szepnęła idąc w stronę jaskini. Pozbyła się krat, formując z nich drugą katanę w wolnej dłoni wchodząc do środka z czujnością. - Twój chłopak dogorywa na zewnątrz.. Padnij na kolana i błagaj o litość a oszczędzę dzieciaka.. ! - warknęła donośnym głosem. Przemierzając jaskinię. Nie zamierzała jej oszczędzić a co do dziecka miała już jakiś ciekawy pomysł. Zdradzi go nawet zabójcy wiatru o ile nie wykituje przed wyjściem z groty. Obie katany miała w pozycji gotowa do obrony i zarazem ataku. Między innymi też starała się znaleźć udającego trupa Mirakiego. Przyda jej się ten demon jeszcze.
Seiyushi
Ikonka postaci :
Klasa :
klasa rzemieślnicza
Zawód :
Mistrzyni Ostrzy
Wzrost :
161
Siła :
B
Wytrzymałość :
A
Szybkość :
B
Zręczność :
B
Hart Ducha :
A
Punkty :
46
Siła
Wytrzymałość
Szybkość
Zręczność
Hart ducha
gang świeżaków
przełamanie lodów
łakomczuch
zew krwi
sztukmistrz z Imperium
niezłomny
legenda o Złotym Dziecku
gang fajniaków
ROK TYGRYSA
sława mnie wyprzedza
ikigai
dom węża
kalendarz adwentowy 2023
ROK KRÓLIKA
loading - 25%
PUNKTÓW
Mistrz Gry
Mistrz Gry

INGERENCJAMISTRZA GRY

Ostatni trzask i słaby warkot, a po nim poniosła się głucha cisza. Niepokojąca; szeleszcząca w liściach i trawie. Leżący na brzuchu mężczyzna nie wydusił z siebie słowa, jedynie ręka wyciągnęła się na całą długość, jakby chciał pochwycić demona za kostkę, ale ruch był tak słaby, że nie zdołał nawet wymierzyć palców w jej kierunku.

Ciemność nie była problemem dla Seiyushi, kiedy pokonała granicę jaskini. Jej wzrok mógł odnaleźć leżącą na samym środku głowę Mirakiego, który łypnął na nią spod opadających na wzrok rudych kosmyków. Kiedy zaczęła się zbliżać, prychnął.

Miło zobaczyć cię ponownie. Stęskniłem się — wykrzywił usta, gdzieś w cieniu skrywała się zazdrość. — A więc go wykończyłaś? Jestem pod wrażeniem, ale nie możesz zaprzeczyć, że nie odegrałem w tym przedstawieniu swojej roli?

Z kolejnym krokiem, spróbował się przeturlać, by móc spojrzeć w drugi kąt jaskini.

Jeśli szukasz kobiety, jest tam. Ale nie sądzę, aby cię posłuchała.

Dziewczyna o ciemnych krótko ściętych włosach siedziała oparta o ścianę Miała zamknięte oczy i blady, chorowity odcień skóry. Zaciskała dłonie na brzuchu, w miejscu, gdzie zdążyła rozlać się solidna plama krwi. Nie reagowała; Seiyushi nie mogła dosłyszeć żadnego oddechu, umykającego spomiędzy warg. Wszystko sugerowało, że już nie żyła. Coś jednak kuliło się przy jej boku, wtulając wilgotny polik w uda.

Ciche pociągnięcie nosem.

Dopiero po skróceniu dystansu Seiyushi mogła uświadomić sobie, iż było to dziecko, o którym wcześniej wspominał Miraki. Jasnowłosy chłopiec, którego twarzy, na razie nie mogła ujrzeć.

Aktualna ilość PK: 3/10

Obrażenia:
Miraki — pozbawiony korpusu (poziom 5)
— Jiro — kilkanaście ran kłutych na poziomie klatki piersiowej i brzucha (poziom 5), uszkodzone organy wewnętrzne (poziom 5), złamany kręgosłup w odcinku lędźwiowym (poziom 5); ledwo żywy
nieznana Seiyushi demon slayerka — nie żyje
chłopiec — bez ran

ROAD TO HASHIRA
Mistrz Gry
Ikonka postaci :
Gif :
Siła :
S
Wytrzymałość :
S