Kawakami Orochi
04/05/1632, Miejsce pochodzenia: Nie pamięta, Miejsce zamieszkania: Brak stałego/Yonezawa, Klasa społeczna: Ronin
Orochi na ogół nie wyróżnia się niczym szczególnym. Białe szaty zakrywające jego ciało nadają mu tytuł Ronina. Na plecach posiada długą katanę, której głowia jest przyozdobiona 4 ramienną gwiazdą. Jedynymi aspektami, które przyciągają uwagę na pierwszy rzut oka są białe włosy chłopaka, oraz błękitne niczym morze oczy. Gdyby ktoś jednak miał szczęście zobaczyć Orochiego bez koszulki będzie miał okazję ujrzeć przeciągające się od barku po całą prawą rękę, kończąc na nadgarstku wypalone znamię. Jest to relikt przeszłości o której Orochi kompletnie zapomniał.
To kim jestem teraz, nie ma nic wspólnego z moją przeszłością. Wychowano mnie w Yonezawie, gdy w wieku szesnastu lat znalazł mnie mistrz Fujiwara Nobu. Nie wiem co działo się wcześniej, ale mogę Wam opowiedzieć co działo się później. Przez kolejne trzy lata pod bacznym okiem Hashiry starałem się opanować Oddech Wody by zostać Zabójcą Demonów. Trening był morderczy, a mój nauczyciel nie odpuszczał. Gdy nadszedł dzień mojego specjalnego zadania, który miał ziścić moje wszystkie lata nauki czułem się spokojny jak nigdy. Zdałem się na los i własną pewność siebie. Tego dnia padało... A ja musiałem zabić swojego pierwszego demona. Był to mężczyzna z oczami jak u gada, językiem długim jak u węża i ssyczącym głosem śmiejący się do rozpuku z byle powodu. Widać było, że nie radził sobie z mocą którą otrzymał i kompletnie oszalał. Walka zdawała się nie trwać długo, wręcz można powiedzieć że dokładnie dziesięc minut. Ostatnim pchnięciem odciąłem głowę mężczyźnie. Czułem się... Dziwnie. Pierwszy zabity demon... Pamiętam jak do dziś moje zszokowanie po ostatnich słowach demona: "To dopiero początek Aisusunēku..." Po czym jego byt uleciał razem z jego ciałem. Wróciłem wtedy po kilku godzinach mówiąc wszystkim, że walka była zażarta. Tak naprawdę jednak dumałem nad tym co demon mi powiedział na łożu śmierci. Zastanawiałem się, czy ma to jakiś związek ze mną i moją pamięcią. Tak bardzo chcę się dowiedzieć jaka klątwa nade mną czyha... Mimo trudu jednak udało mi się i osiągnąłem jeden ze swoich celów. Wszystko to dzięki Hashirze. Dzięki ratunkowi mojego mistrza czuję wobec niego ogromny szacunek - nigdy mu tego nie zapomnę. Dlatego moim zadaniem jest wypełnianie woli Hashiry i chronić ludzkość przed demonami. Ja zaś pragnę jeszcze tylko jednego: dowiedzieć się co było przedtem. Kim byłem? Kto stoi za moją utratą pamięci? Skąd na moim ciele pojawiło się znamię? Mam tak wiele pytań, a nikt nie potrafi udzielić mi na nich odpowiedzi.
- Orochi jest oburęczny
- Posiada dwa ostrza: katanę ( Reisui ) oraz Ko-dachi ( Kōri no kiba )
- Jest dosyć chłodnym typem. Nie oznacza to jednak, że nie ceni swoich znajomych. Bardzo ostrożnie dobiera sobie przyjaciół.
- Stara się nie pokazywać swojego znamiona. Jest to jego taka mała " tajemnica"
- Raczej zdystansowany względem zawierania nowych znajomości.
- Tych, których poznał podczas swoich nauk traktuje niczym "braci i siostry".
- Na ogół jest tym rozważnym chłopakiem.
- Jest wstanie oddać za swojego Hashire życie. - Orochi ma nadzwyczaj rozwinięty dotyk.
- Zabójca jest świetnym strategiem co podkreśla jego wysoki poziom inteligencji. Mimo swoich zdolności, nie lubi się tym chwalić a tym bardziej wywyższać.
- Na ogół spokojny i opanowany młodzieniec.
Co więcej, na start dostajesz 35 punktów, które wydać możesz na zakupy w Sklepiku Mistrza Gry lub zamienić je na punkty do statystyk. Do zobaczenia na fabule!