Dom Hanako
Domek Hanako wyróżnia się pod względem roślin, jego zapach jest nimi wypełniony. Od świeżych roślin aż po te uschnięte, które później będą pełnić rolę maści na rany. Jest tam wiele ksiąg, które Hanako czyta aby pogłębić swoją wiedzę jako medyk, nie zabraknie jednak miejsca dla gości w postaci pokoju gościnnego gotowego na przyjęcie zarówno zielarzy, osób potrzebujących odpoczynku bądź znajomych z korpusu.
"Myślę, że po dzisiejszym dniu twoje umiejętności w gotowaniu będą zasługiwały na osobne uznanie. Pokaż mi, co zdołasz zrobić z tak dobrą zdobyczą, a może i pozwolę ci czasem nazywać mnie moim imieniem" Analizowała jego wcześniejsze słowa niemal przez całą drogę powrotną zastanawiając się, czy był chociaż jeden moment kiedy nazwała go po imieniu, poza swoimi początkami, kiedy faktycznie zdarzało jej się mówić po imieniu, lecz szybko się potem przestawiała na Mistrza. Potem stało się dla niej naturalne, że do mistrza mówi Mistrz, choć tak naprawdę jego prawdziwego imienia nigdy nie zapomniała. Ale z drugiej strony Mistrz nigdy nie mówił jak chce by się do niego zwracać więc już tak zostało, chyba że było inaczej, a ona już dawno o tym zapomniała.
[color=#01a301] tekst [/color]