Minoru
10/02/1632, Yoshiwara, Chłop
Czarne średniej długości Włosy, czerwone oczy jego wzrost lekko wybija się ponad średnią, na jego twarzy przez 90% czasu nie ma żadnych emocji a jego wzrok jest jakby nieobecny.
- Pamiętam cię 2 lata temu zabiłeś mi rodzinę ale mnie oszczędziłeś dlaczego? zapytał Minoru.
- Tak a też cię pamiętam, wysyczał demon. W tym momencie miecz łowcy demonów znów odciął odrastające kończyny powodując tym ogromny ból.
- Kontynuuj, powiedział łowca demonów,
-Dobrze! wykrzyczał wyraźnie przestraszony demon. To z powodu twoich oczu, zabiłem ci najbliższych ale nie widziałem w nich strachu ani smutku nie rozumiałem na co patrzę i pomyślałem że jeżeli cię oszczędzę może w przyszłości zostaniesz demonem. Zostawiłem cię tam byś dołączył do łowców demonów a następnie po treningu dołączył do nas, kto wie może już jako Filar bardzo byś wzmocnił nasze szeregi, i zobacz mój plan się spełnia. Jedyne czego nie przewidziałem to że zostanę wcześniej złapany ale to nie ma znaczenia znam takich jak ty nawet jeżeli teraz mnie zbijesz to prędzej czy później przyjmiesz krew mojego pana i i zostaniesz demonem.
- Rozumiem. Odrzekł sucho Minoru odcinając głowę demonowi.
Teraz gdy zaspokoił swoją ciekawość mógł konturować test który zakończył się bez większych niespodzianek. Test przeżyła rekordowa liczba młodych łowców demonów gdyż większość demonów pozbył się tej nocy Minoru nieustannie poszukując kolejnego potwora któremu mógłby zadać trochę bólu.
- lubi też wszelkiego rodzaju gry towarzyskie ze względu na element rywalizacji,
- przez 90% czasu twarz Minoru nie okazuje żadnych emocji, wyjątek stanowią sytuacje, kiedy walczy w wymagających walkach wtedy to szaleńczo się uśmiecha ,
- mimo iż lubi wpędzać innych w przerażenie oraz zadawać ból to nie robi tego ludziom, gdyż według kodeksu, który wpoiła mu matka jest to złe. Jednak, jako że demony są powszechnie uważane za ucieleśnienie zła to właśnie je wybrał na swój cel co w zasadzie jest jednym z dwóch powodów dla których jest w zabójcach demonów,
- drugim powodem jest jego zamiłowanie do walk na śmierć i życie.
Co więcej, na start dostajesz 40 punktów, które wydać możesz na zakupy w Sklepiku Mistrza Gry lub zamienić je na punkty do statystyk. Do zobaczenia na fabule!