- Kod:
<letter>treść listu
<podpis>Nazwisko Imię</podpis></letter>
nie widzę w demonach wrogów, lecz daleko im również do przyjaciół. Wolałabym, abyś wyrzucił z pamięci tamtejsze wydarzenia, bowiem nie były one oznaką mojej sympatii względem któregokolwiek z was. Myślę również, że sam w treści listu odpowiedziałeś sobie na owe wątpliwości. Ponieważ jestem znacznie silniejsza. Silniejsi trzymają w garści los słabszych i tylko od nich zależy czy pozwolą im żyć, lub skażą ich na zapomnienie. Wdzięczność jest towarem, którego nie da się w inny sposób nabyć, niż poprzez takie właśnie gesty.
Wierzę w kompetencję moich sług, dlatego możesz przekazać wspomniane informacje listem. Obawiam się, że w najbliższym czasie nie będę potrafiła wygospodarować czasu na spotkania. Jeżeli jednak nie jesteś w stanie zaufać Asami - kobiecie, która dostarczyła ci tę wiadomość - możesz zostawić listy w Hatsuyuki, zajeździe który znajduje się pod moją protekcją. Możesz się tam również zatrzymać na noc, lub dwie (ewentualnie dziesięć, za drobną opłatą oczywiście).
The silence is your answer.
nietaktem moim byłoby listu z zaproszeniem specjalnym nie wysłać. Do jednego z areny czempionów, co bój wspaniały stoczył. Skłamałbym rzecząc, że na zwycięstwo twe postawiłem. Lecz fakt, iż bez wsparcia żadnego z góry zwycięstwo osiągnąłeś świadczy wiele o osiągnięciach twoich.
Specjalne zaproszenie z prośbą kieruję, byś list ten drugi przekazał do pana twego, byłego lub obecnego Rintarou. Nie chcę iluzji jego bańkę zaburzać, iż ukrywa się bezbłędnie, a jednak żal byłby wielki, gdyby sztuce prawdę o nim ujawniającą on sam się nie zjawił.
Do listu został załączony żeton uprawniający do zarezerwowania miejsca w wybranej loży. Więcej informacji wieczorem.
Dodatkowo został załączony list do Rintarou, w kopercie, którą można otworzyć z łatwością i ponownie zakleić.