MATSUDAIRA HIKARU
Zabójcy Demonówoddech wiatru182 cmWAGA
Data urodzenia 01/12/1631
Miejsce pochodzenia Kawagoe
Miejsce zamieszkania Yonezawa
Klasa społeczna samurajska
Zawód -
był On.
i zarazem został
o c a l o n y.
wstydem,
bólem,
piętnem.
Zawsze byłeś o krok dalej. Krok naprzód. Krok przede mną. Zawsze próbowałem Cię dosięgnąć, dogonić, nawet prześcignąć. Nigdy nie zdołałem.
Zawszezadaleko.Ty, najstarszy syn, ten pierworodny, nieuchwytny ideał, jakim pragnąłem samemu się stać. Jesteś wspomnieniem; złym snem; moim demonem.Byłeś moim bratem, którego p o d z i w i a ł e m, przynajmniej na początku; dziś już nie pamiętam, kiedy dokładnie stałeś się tym, którego spowiłem własną nienawiścią i bez słowa odszedłem tam, dokąd nawet Ty nie mógłbyś mnie ścigać. Byłeś moim brzemieniem i, paradoksalnie, wybawieniem — Tobie zawdzięczam siłę, upór oraz wściekłość, które wepchnęły wprost w ramiona tych, do których dzisiaj przynależę. Byłeś moim demonem, drogi bracie, jedynym, jakiego nie zdołam skrócić o głowę choćbym posiadł we własne dłonie nieskończoność. Pomiędzy Nami jest wszystko, tylko nie miłość — niewygojone rany jątrzące się krwistymi strumieniami wypowiedzianych słów oraz złamanych obietnic, sączące śmiertelną posokę nienawiści urazy z przeszłości i przemilczane krzywdy, zaropiałe wspomnienia niepozwalające się zasklepić, bowiem wciąż prześladują tak jednego, co drugiego. Powracają we wszystkich snach wbrew naszej woli. Ty pragnąłbyś ocalenia innego brata za głowę najmłodszego, Ja najchętniej przegryzłbym Twą gardziel własnymi zębami, gdyby zabrakło mi ostrza, jednak wciąż pozostajemy związani przyrzeczeniem, które wykuto w przeszłości i dlatego czekamy; zawieszeni. Pielęgnujący to, co jedynie wzmaga wściekłość wraz z pragnieniem ostatecznego pojedynku, bowiem wówczas rozstrzygniemy wszystko, prawda? Drogi bracie,
tam dokąd zmierzamy,
Ktoś napotka śmierć.
Twoja Karta została zaakceptowana, a ty właśnie wstąpiłeś w szeregi Zabójców Demonów.
Co więcej, na start dostajesz 50 punktów, które możesz przeznaczyć na rozwój postaci. Do zobaczenia na fabule!