- Kod:
<div list></div>
niezmiernie schlebiają mi Twoje słowa.
Niestety, muszę odmówić tej i kolejnych wizyt w Twoim pałacu, albowiem moje serce należy już do kogoś innego. Mam nadzieję, że zarówno Ty jak i moja rodzina, wybaczycie mi tę pierwszą w życiu niesubordynację, której skutkiem jest moje opuszczenie rodzinnego domu u boku mężczyzny innego niż ten wybrany dla mnie przez ojca. Wierzę w prawdziwą miłość - taką, która nie będzie, ani nawet nie zacznie się jako transakcja między klanami. Chociaż nie wolno mi było mówić o tym na głos, takiej właśnie poszukiwałam w swoim życiu. I znalazłam.
Proszę, nie szukajcie mnie i nie sprowadzajcie z drogi ku szczęściu.
Ayame
"I'll follow you down"
Słyszałam o Tobie wiele, demonie. A jednak nigdy nie mieliśmy okazji się spotkać. Twoje miłe słowa wiele dla mnie znaczą. Rzeczywiście tamta walka miała miejsce. I chociaż minęło już od niej trochę czasu mam nadzieję, że strach i przerażenie mieszkańców Nagoi tak szybko nie minie. Roznosząc ich bramę w pył myślałam tylko o naszej chwale. Chciałam im udowodnić jak silne są Dzieci Nocy. Jak słabo wypadają przy nasz Zabójcy. Nic nie znaczące robaki, które możemy zgnieść podeszwą buta w każdej chwili.
Nic straconego mój drogi. Z chęcią sprawię, że kolejne ulice popłyną szkarłatem krwi naszych wrogów. Pokażę Ci jak wiele możemy osiągnąć. Udowodnię własną siłę. Będziesz mógł podziwiać ją na własne oczy. Opowiadać innym z zachwytem i podziwem. Bycie docenioną jest samo w sobie nagrodą. Dlatego też zaszczycę Cię swoją obecnością. Spodziewaj się mnie w najbliższych miesiącach. Wtedy wspólnie będziemy mogli podziwiać przenikające pory roku w Zamku Kameyama. Celebrować i cieszyć się długowiecznością. Pokażę Ci jak cierpieli mieszkańcy Nagoi. Udowodnię jak ponownie będę cierpieć.
Na zawsze doceniona, Kitsune