- " Zdecydowanie gotują lepiej ode mnie, myślę, że powinnam się od nich uczyć"
- Etam, nie może przecież być tak źle. Pewnie i tak lepiej ci idzie niż mi z moimi kulami mocy onigiri... Spojrzał w bok jak o tylko o nich wspomniał.
- Hehe, Hanako-san, powinnaś się bardziej skupić na jedzeniu. Bo boje się co by się stało jakby to było onigiri. Zażartował dla rozluźnienia atmosfery.
* marynowana śliwka japońska
[color=#01a301] tekst [/color]
- Nic nie szkodzi Hanako-san. Podał jej ścierkę aby choć trochę mogła się wytrzeć z zupy.
-" Uwielbiam onigiri! Ale wiesz.."
- Wspólna sesja gotowania? Hmm... Położył dłoń na podbródku zastanawiając się nad tym.
- W sumie czemu nie, choć ostrzegam, moje zdolności kulinarne są tak niskie że to może się źle skończyć... Odpowiedział jej w ramach ostrzeżenia, bo dobrze wiedział że jest na tyle zdolny w kuchni, że jego onigiri często są to tak zwanymi "kulami mocy", dużymi i niezgrabnie sformowanymi ze zbyt dużą ilością wypływającego nadzienia, albo nie dość zlepionymi, aby trzymać się kupy.
-" O onigiri się nie bój, z nim ciężej tak zrobić "
- Hehe.. Zaśmiał się pod nosem, a następnie nią spojrzał pytająco, zastanawiając się skąd o tym wie.
- Jakie onigiri lubisz robić?
- Hmm, z robieniem to słabo, głównie łapie często jakieś ze stołówki, bo te które robię nie są najlepszej jakości, do tego trudno powiedzieć jakie lubię najbardziej... Chyba wszystkie nadzienia są dobre, ryby tak suszone jak i marynowane, warzywa, czasami ze śliwką, nawet pasta z czerwonej fasoli się czasami trafia. A w chłodniejsze noce, to lekko podsmażone onigiri wchodzi najlepiej, na ciało zmęczone po treningu. Choć jeśli mam przyznać, to bardziej preferuje słone niż słodkie onigiri.
Powiedział, wymieniając choć kilka jego ulubionych nadzień onigiri, choć pewnie wiele nie zostało dodanych aby nie dłużyć zbędnie jego wypowiedzi w tej sprawie.
[color=#01a301] tekst [/color]