Wytrzymałość 7
obrona (17+4)=21 atak (5+4)=9
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Miecz o zielonym ostrzu, niczym innym się nie wyróżnia.
Haruka mirai
Kolor ostrza jasno zielony, z czarnymi pięciolistnymi koniczynami na ostrzu. Tsuba ma kształt hakowatego krzyża o czarnej barwie. (ten znak oznacza szczęście w kulturach azjatyckich) Saya jest czarna, owinięta zielonym sznurkiem u góry.
Wytrzymałość: 6
Obrona: 2, Atak: 12
- Kod:
[color=#ff6666][b]- Tekst[/b][/color]
Wytrzymałość 7
obrona (9+4)=13 atak (15+4)=19
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Kolor ostrza jasno zielony, z czarnymi pięciolistnymi koniczynami na ostrzu. Tsuba ma kształt hakowatego krzyża o czarnej barwie. (ten znak oznacza szczęście w kulturach azjatyckich) Saya jest czarna, owinięta zielonym sznurkiem u góry.
Wytrzymałość: 5
Trafienie przeciwnika przełamaniem: ½
Obrona: 4, Atak: 20
Drugi atak: 2
- Kod:
Wytrzymałość 6
obrona (13+4)=17 atak (5+4)=9
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Wytrzymałość: 4
Obrona: 1, Atak: 17
- Kod:
Wytrzymałość 6
obrona (20+4)=24 atak (11+4)=15
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Wytrzymałość: 3
Obroan: 10, Atak: 18
- Kod:
Wytrzymałość 5
obrona (5+4)=9 atak (15+4)=19
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Wytrzymałość: 2
Przełamania: ½
Obrona: 11, Atak: 1
- Kod:
Kiedy samuraj był gotowy, rzemieślnik ruszył w jego stronę szybkim krokiem, gdy znalazł się już na odpowiednim dystansie wyprowadził zwykłe poziome cięcie od lewej do prawej, miał zamiar to skończyć przez to że walka sparingowa traciła sens jeżeli jedna osoba już nie mogła nadążyć za drugą, a jedyne co trzymało samuraja na nogach to prawdopodobnie wola walki. Nie miał zamiaru go lać, w końcu nic złego nie zrobił, dlatego jego ataki teraz stały się nieco słabsze.
Wytrzymałość 5
obrona (8+4)=12 atak (9+4)=13
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
- Nie jestem tylko zabójcą demonów. Jestem samurajem. Walcz tak jakby zależało od tego Twoje życie. Nie używaj półśrodków! – Krzyknął do stojącego nieopodal mężczyzny. Przyjął pozycję obronną, czekając na to co nadejdzie. Wiedział, że lada moment zapewne skończy na podłodze nieprzytomny, jednak mimo to zamierzał twardo walczyć do końca. Atak, który został wyprowadzony w jego kierunku był o wiele słabszy niż wszystkie inne do tej pory. Jin z łatwością go sparował, odpychając bokuto przeciwnika na bok. Zrobił krok do tyłu, ponownie stając w pozycji obronnej.
- Nie uznaję tego za cios. Spróbuj ponownie tak jak wcześniej. Nie lekceważ mnie, choćbym musiał trzymać miecz w zębach! – Przyknął po raz olejny w kierunku Katsumitsu, mając nadzieję, że rzemieślnik zda sobie sprawę z tego jak bardzo uraził samurajski honor.
Wytrzymałość: 2
Przełamnia: ½
Obrona: 17, Atak: 1
- Kod:
Katsumitsu teraz musiał atakować tam gdzie jeszcze go nie uszkodził w żaden sposób, aby to się tylko na siniakach skończyło. Chłopak zdecydował się że znowu nagle skróci dystans zrywem w kierunku prawej strony samuraja, a w trakcie tego zrywu zaatakuje górę prawego uda Jin. O ile trafi. Po czym odskoczy i znów przyjmie postawę obronną.
Wytrzymałość 5
obrona (11+4)=15 atak (18+4)=22
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Wytrzymałość: 1
Przełamanie: ½
Obrona: 7, Atak: 15
- Kod:
Wytrzymałość 5
obrona (12+4)=16 atak (3+4)=7
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Wytrzymałość: 1
Przełamania: ½
Obrona: 14, Atak: 12
- Kod:
Wytrzymałość 5
obrona (19+4)=23 atak (5+4)=9
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
- Dobry jesteś. Zwycięstwo jest Twoje. – Powiedział do Katsumitsu. Wstał, otrzepał się po czym delikatnie ukłonił okazując mu w ten sposób szacunek. - Jak się spotkamy następnym razem to nie pójdzie Ci tak łatwo. – Dodał po chwili, delikatnie uśmiechając się oraz mówiąc to w przyjacielskim tonie. Kucnął, podnosząc z ziemi bokuto. - Sporo się nauczyłem podczas sparingu. Dziękuję. – Dorzucił na sam koniec gdy już się wyprostował z bronią. Wziął kilka głębokich oddechów zdając sobie sprawę, że taka walka jest o wiele bardziej wykańczająca niż zwykły, samodzielny trening.
Wytrzymałość: 0
Zwycięstwo Katsumitsu
Obrona: 1, Atak: 3
- Kod:
-Dzięki, też jesteś silny.- Odparł starając się pocieszyć przegranego miłymi słowami, w końcu było widać że samuraj włożył wszystko w ten trening.
-Nie wątpię, pokazałeś ducha walki nie poddając się i mnie raz zaskoczyłeś. Może nawet i wygrasz następnym razem.- Przyznał lekko się uśmiechając, miał wrażenie że trafił na kogoś kto może go w dość szybkim tempie dogonić. Kolejny rywal, w staniu się bardziej efektywnym zabójcą demonów tylko bardziej go motywował.
-Nie ma sprawy, a i jedna rada. Nie przesadzaj na treningach, jak się poważnie zranisz to się cofniesz zamiast przeć dalej.- Próbował poradzić coś młodszemu stażem zabójcy, zdawało mu się że to trochę jego zadanie patrząc na to ile czasu przetrwał w walce z demonami.-A i wybacz że nie przestrzegałem kodeksu, nie jestem samurajem, a demon w walce tez nie będzie przestrzegać Bushido.- Powiedział z bardzo ciężką do wykrycia skruchą, ujawnił że trochę wie o samurajach w końcu kiedyś chciał jednym z nich zostać, ale obecnie wahał się czy to ma sens. To marzenie wydawało mu się już trochę dziecinne po co miał się z własnej woli zakuwać w łańcuchy tego tytułu, jakby jakimś cudem nim został. W końcu to nie było proste, a miał inny ważniejszy cel.
- Koniec treningu:
- sparing zabójców
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Uwaga na temat przesadzania na treningach była słuszna. Upartość i wytrwałość to w takich sytuacjach dobra cecha, jednak faktycznie, gdyby coś poszło nie tak, to w takich sparingach Jin mógłby doznać ran, które tylko zatrzymałyby jego rozwój zamiast pchać go do przodu.
- Tak, masz rację. – Przyznał Katsumitsu. - Cóż, na swoją obronę powiem, że zawsze taki byłem. Ale to faktycznie złe podejście. Popracuje nad tym. – Dodał po krótkiej chwili. Jego ojciec również zwracał mu na to niejednokrotnie uwagę.
Gdy temat zszedł na kodeks Bushido, Tokage delikatnie westchnął.
- Ta, Kagami Yuichiro też mi o tym wspominał zanim jeszcze zostałem oficjalnie zabójcą. – Powiedział, drapiąc się lewą ręką po głowie. - Niby wiem, że demony nie będą uczciwe ale to nie znaczy, że ja nie powinienem. Chociaż faktycznie, jeśli w walce z nimi będę przestrzegać kodeksu to pewnie skończy się to moją śmiercią. – Ponownie zgodził się z rozmówcą, jednocześnie zastanawiając się jak powinien postępować. Czy walka z nieuczciwym przeciwnikiem jest przyzwoleniem na łamanie zasad, które są fundamentem samurajskiej warstwy społecznej? Czy robiąc to nie za bardzo upodabnia się do tych, których ma ścigać i powstrzymywać? Tyle pytań a tak mało odpowiedzi.
- Kod:
Wzruszył ramionami. -To dobrze że o tym ci powiedział, źle że go nie posłuchałeś. Zresztą nie jestem tu, aby kogokolwiek oceniać. Ja mogę poradzić czy to wykorzystasz to w pełni twoja sprawa.- Nie mówił tego w lekceważącym tonem tylko raczej przyjacielskim. Niech sam opracuje swój styl może bushido w jego wypadku jest warte przestrzegania, nie znał go na tyle dobrze, aby to ocenić. Może honorowa śmierć była czymś czego chciał, poznał dziwnych ludzi po drodze wiec może był jednym z tego typu.
-Ludzie i tak będą cię oceniać po efektach, ale ważne jest aby mieć jakieś swoje zasady. Nie jestem specjalistą od bushido.- Powiedział, nie do końca dając mu odpowiedź na jego pytanie. Wie że jest bystry i że coś sam wymyśli, w końcu nie ma uniwersalnego rozwiązania na ten problem.
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai
Po wysłuchaniu wszystkiego co mówił zwycięzca pojedynku, Płomyk kiwnął głową twierdząco, zgadzając się z rozmówcą.
- Z jednej strony to prawda. Bushido może mnie zaprowadzić do grobu. Gdyby tylko mnie to pół biedy, ale w sytuacji, w której zginie ktoś jeszcze to będzie dramat. Jeśli jednak porzucę swoją drogę to wyprę się wszystkich idei, które do tej pory kierowały mną. To grubszy problem niż się może wydawać. – Podsumował na głos swoje przemyślenia, dzieląc się nimi z Katsumitsu. - Dziękuję jeszcze raz za trening. – Zmienił błyskawicznie temat. Ukłonił się w geście wdzięczności po czym dorzucił jeszcze. - Muszę przemyśleć to wszystko w spokoju i odnaleźć właściwą ścieżkę. Pozwolisz, że się oddalę. – Po tych słowach delikatnie się uśmiechnął. Gdy otrzymał odpowiedź, ruszył po swoje rzeczy. Następnie założył zdjęte wcześniej haori, przypiął broń do pasa po czym ruszył w bliżej nieokreślonym kierunku, rozmyślając nad swoim żywotem.
z/t
- Kod:
- Zjemy coś? Po czym udał się do tacek i wziął jedną dla siebie, po czym ruszył do jednego z wolnych stolików przy ścianie, odłożył tackę i wyczekiwał Hanako aż ta usiądzie.
- Smacznego Hanako-san. Zaczął swój posiłek z tacki, na który składał się ryż, zupa miso, grillowana makrela oraz zimna soba z sosem sojowym.
- Mmm~! Tutejsi kucharze zawsze umieją mnie zadowolić smacznym, a zarazem sycącym jedzeniem. Kontynuował swój posiłek z uśmiechem, pochłaniając jego kolejne części.
[color=#01a301] tekst [/color]
z/t
- Wygląd nichirin:
Midori Zangetsu
Haruka mirai